Fordította: Rózsa Zoltán
Támogasd újévi diéta célodat ezzel a kiegyensúlyozott tápértékű, munkahelyedre is könnyen elvihető pikáns csirke kuszkusz recept segítségével.
Talán számodra sem ismeretlen az egészséges étkezési szokásokhoz és fizikailag aktív életvitelhez történő visszatérés nehézsége. Az évvégi ünnepek során folytatott kaotikus étkezési szokásokról történő rendezett, egészséges étkezési szokásokra való átállás megkönnyítéséhez blogunkon számos kiegyensúlyozott tápértékű receptet olvashatsz.
Íme, egy ízletes, pikáns csirkés kuszkusz recept, mely izgalmas alternatívát kínál a szokásos, egyhangú csirke és rizs kombináció helyett. Tégy egy próbát receptünkkel, és mondj búcsút a szürke, egyhangú étkezéseknek!
Hozzávalók
Négy fő részére
- 1 evőkanál curry paszta
- 1 evőkanál mangós chutney szósz
- ½ teáskanál kurkuma
- só (ízlés szerint)
- 50 ml olíva olaj
- 4 darab csirkemell
- 300 g kuszkusz
- 350 ml leves alaplé
Opcionális feltét
- gránátalma mag
- koriander
Elkészítés módja
- Egy nagy méretű tálban keverd össze a curry pasztát, a mangós chutney szószt, a kurkumát, a sót és az olíva olajt! Keverd egyenletes állagúvá a hozzávalókat!
- Vágd félbe a csirkemelleket, és helyezd a pácba minimum 20 percre! Ügyelj arra, hogy a húst teljesen elfedje a páclé! (A legjobb eredmény érdekében marinírozd a húst egész éjszakára.)
- Ezt követően melegítsd közepes hőmérsékletűre, és süsd oldalanként 5-6 perc ideig, vagy amíg aranybarnává nem válnak a csirkemellek!
- Amíg a csirke elkészül, helyezd a kuszkuszt egy nagy méretű edénybe, és öntsd le a forrásban lévő zöldség alaplével! Hozzávetőleg 5 perc alatt felszívja a folyadékot. Ízlés szerint ízesítheted gránátalmamaggal, korianderrel.
- Végül oszd négy adagra a kuszkuszt, helyezd a tetejére a csirkedarabokat, majd szór meg ízlés szerint korianderrel!