Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Áfonyás protein joghurt falatkák

Áfonyás protein joghurt falatkák
Lauren Dawes
Író és szakértő9 hónap Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése
Ezek a fehérje joghurt falatkák a nyári délutánok legmenőbb harapnivalói lesznek - erről a kényeztetően roppanós csokiborítás és a krémesen lágy joghurtos belső gondoskodik! 

Olyan nassolnivalóra vágysz, ami megadja a kellő löketet a délutáni holtponton való átlendüléshez, de a makróidat sem kell teljesen újrakalkulálnod miatta? @healthy_floflo ötletei most sem hagynak cserben - ez a bámulatosan egyszerű, ugyanakkor egészséges finomság hamar a kedvenced lesz!

Semmi másra nincs szükséged, csak egy kis Impact Whey Proteinre a kedvenc ízedben, némi görög joghurtra, áfonyára, na és persze egy kevés étcsokira. Ha azonban olyan mogyoróvaj-fanatikus vagy, mint mi, pontosan tudod, hogy egy evőkanálnyi ebből a lágy és ízletes csemegéből csak még jobbá teszi majd a végeredményt - mi szóltunk! Ha egyszer kipróbálod ezeket a protein joghurt falatkákat, mindig tartani fogsz egy adagot a fagyasztóban - a váratlanul betoppanó vendégek pedig örökké hálásak lesznek érte! 

A protein joghurt falatkák hozzávalói

A protein joghurt falatkák hozzávalói:

A fehérje joghurt falatok elkészítése

  1. Keverd össze a joghurtot és a vaníliás fehérjeport egy tálban, amíg egy sima krémet nem kapsz. 
  2. Add hozzá az áfonyát és óvatosan keverd a krémbe. 
  3. Készíts elő egy tálcát és béleld ki sütőpapírral. Kanalazz kis falatkákat a joghurtos-áfonyás keverékből a sütőpapírra!
  4. Tedd a protein joghurt falatkákat 2-3 órára a mélyhűtőbe, amíg teljesen meg nem keményednek. 
  5. Amikor elkészültek a joghurt falatok, vedd ki őket a fagyasztóból és minden egyes falatka tetejére csempéssz egy kis teáskanál mogyoróvajat. Rögtön mehetnek is vissza a mélyhűtőbe még 5-10 percre, amíg a mogyoróvaj állaga is megfelelően kemény lesz. 
  6. Amíg várakozol, olvaszd meg az étcsokit a mikrohullámú sütőben: 30 másodpercenként vedd ki a mikróból és alaposan keverd meg, ezt pedig addig folytasd, amíg teljesen el nem olvad a csoki (ez körülbelül 2 perc lesz). 
  7. Az elkészült fehérje joghurt falatkákat mártsd bele az olvasztott csokiba - vigyázz, gyorsnak kell lenned, hogy el ne olvadjanak! Használj egy villát, ennek a segítségével könnyebb lesz megfordítani és kiemelni őket a csokiból. 
  8. Helyezd vissza a protein joghurt falatokat a sütőpapíros tálcára és ne hagyd ki az extra feltéteket: mit szólsz egy kis kókuszreszelékhez? Flo erre szavazott, mi pedig teljesen egyetértünk vele - a textúrája és az íze is csak még mennyeibbé teszi ezt a nassolnivalót! 
  9. Amint kész vagy, tedd is vissza a joghurt falatokat a hűtőbe, hogy a csoki is megdermedjen. 
  10. Próbáld ki azonnal a protein joghurt falatkákat, vagy várd meg a tökéletes pillanatot, amikor ellenállhatatlan vágyat érzel egy kis hűsítő finomság után! 
Fehérje joghurt falat

A protein joghurt falatok tápértéke adagonként

  • Kalória: 130 kalória
  • Zsír: 7 gramm
  • Szénhidrát: 10 gramm
  • Fehérje: 9 gramm
Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein