A világ egyenesen megőrül a mochi fagyi golyókért. Ha egyszer megkóstolod, egyből megérted majd, miért…
Egy újabb TikTok trendnek köszönhetően életünk gazdagabb lett a mochi fagyi golyókkal, ami egy hagyományos japán édesség. Valójában keveredik benne a japán rizssütemény és a fagylalt, így létrehozva a már-már tökéletes falatnyi fagylalt szendvicset.
Olyannyira népszerűek ezek a “kis holdacskák” (az édesség egyes helyeken “Little Moons” néven került forgalomba – a szerk.), hogy bizonyos helyeken kifosztották az üzletek polcait, vagy éppen kígyózó sorokban állnak érte.
Attól függetlenül, hogy te épp hozzájutsz-e, vagy sem, mi elhoztuk most neked a magas fehérjetartalmú, otthon elkészíthető verzióját, így már te is beléphetsz a mochi függők közé.
A konyha királynője, @healthy_floflo alkotta meg ezt a hihetetlen protein mochi fagyi receptet. Első ránézésre egy kicsit bonyolultabb, mint a szokásos fehérjés sütik, amikkel eddig találkoztál, de bízz bennünk, megéri a munkát. Továbbá csak néhány hozzávalóra lesz szükséged.
Flo az ízeletes áfonyás sajttorta ízt választotta a fagyis tölteléknek, de ennek a receptnek az a nagy előnye, hogy tetszés és ízlés szerint választhatsz az Impact Whey Protein ízei közül.
Adag: 6
Hozzávalók
A tésztához:
- 160g ragacsos rizsliszt
- 60g cukor
- 230ml víz
- kukoricaliszt (a nyújtáshoz)
A fagyihoz:
- 1 konzerv kókusztej (kb. 4 dl)
- 2 adagolókanálnyi Impact Whey Protein (Áfonyás sajttorta íz)
Elkészítés módja
1) Első lépésként keverd össze csomómentesre a kókusztejet és fehérjeport egy shakerben! Öntsd egy jégkockatartóba, és helyezd a fagyasztóba egy éjszakára!
2) Másnap tedd a jégkrém kockákat egy turmixgépbe, és keverd el krémes állagúra! Egy fagylalt kanállal formázz fagyi golyókat, majd helyezd vissza a fagyasztóba néhány órára!
3) A tésztához keverd össze alaposan a lisztet, cukrot és vizet! Takard le frissentartó fóliával, és helyezd a mikróba 1 percre! Óvatosan távolítsd el a fóliát, majd keverd össze, és tedd ismét a mikróba 1 percre! Keverd össze újra!
4) Takard be ismét, és ezúttal 30 másodpercre helyezd a mikróba! Ekkor már igazán ragacsos a tészta.
5) Egy deszkára helyezz egy darab sütőpapírt, szórd meg bőségesen kukoricaliszttel! Nyújtsd ki a tésztát egy sodrófa segítségével! Majd helyezd a hűtőszekrénybe 10 percre!
6) Amint kihűlt, vedd ki a tésztát a hűtőszekrényből és a fagyit a fagyasztóból! Egy formavágóval vágj köröket a tésztából! Egyszerre egy kört emelj fel, porold le róla a felesleges kukoricalisztet, és helyezz egy fagyi gombócot a közepére! Borítsd be a fagylaltot a tésztával, a végét csípd össze ujjaddal, hogy jól záródjon!
7) Fogyaszd el azonnal, vagy tartsd a mélyhűtőben későbbi nassolós vészhelyzetek esetére! Jó étvágyat!