Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Protein Mochi Fagyi | Egy igazi különlegesség 5 hozzávalóból

Protein Mochi Fagyi | Egy igazi különlegesség 5 hozzávalóból
Lauren Dawes
Író és szakértő3 év Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése

A világ egyenesen megőrül a mochi fagyi golyókért. Ha egyszer megkóstolod, egyből megérted majd, miért...

Egy újabb TikTok trendnek köszönhetően életünk gazdagabb lett a mochi fagyi golyókkal, ami egy hagyományos japán édesség. Valójában keveredik benne a japán rizssütemény és a fagylalt, így létrehozva a már-már tökéletes falatnyi fagylalt szendvicset.

Olyannyira népszerűek ezek a "kis holdacskák" (az édesség egyes helyeken"Little Moons" néven került forgalomba - a szerk.), hogy bizonyos helyeken kifosztották az üzletek polcait, vagy éppen kígyózó sorokban állnak érte.

Attól függetlenül, hogy te épp hozzájutsz-e, vagy sem, mi elhoztuk most neked a magas fehérjetartalmú, otthon elkészíthető verzióját, így már te is beléphetsz a mochi függők közé.

A konyha királynője, @healthy_floflo alkotta meg ezt a hihetetlen protein mochi fagyi receptet. Első ránézésre egy kicsit bonyolultabb, mint a szokásos fehérjés sütik, amikkel eddig találkoztál, de bízz bennünk, megéri a munkát. Továbbá csak néhány hozzávalóra lesz szükséged.

Flo az ízeletes áfonyás sajttorta ízt választotta a fagyis tölteléknek, de ennek a receptnek az a nagy előnye, hogy tetszés és ízlés szerint választhatsz az Impact Whey Protein ízei közül.

Adag: 6

Hozzávalók

A tésztához:
  • 160g ragacsos rizsliszt
  • 60g cukor
  • 230ml víz
  • kukoricaliszt (a nyújtáshoz)
A fagyihoz:
mochi fagyi

Elkészítés módja

1) Első lépésként keverd össze csomómentesre a kókusztejet és fehérjeport egy shakerben! Öntsd egy jégkockatartóba, és helyezd a fagyasztóba egy éjszakára!

2) Másnap tedd a jégkrém kockákat egy turmixgépbe, és keverd el krémes állagúra! Egy fagylalt kanállal formázz fagyi golyókat, majd helyezd vissza a fagyasztóba néhány órára!

3) A tésztához keverd össze alaposan a lisztet, cukrot és vizet! Takard le frissentartó fóliával, és helyezd a mikróba 1 percre! Óvatosan távolítsd el a fóliát, majd keverd össze, és tedd ismét a mikróba 1 percre! Keverd össze újra!

4) Takard be ismét, és ezúttal 30 másodpercre helyezd a mikróba! Ekkor már igazán ragacsos a tészta.

5) Egy deszkára helyezz egy darab sütőpapírt, szórd meg bőségesen kukoricaliszttel! Nyújtsd ki a tésztát egy sodrófa segítségével! Majd helyezd a hűtőszekrénybe 10 percre!

6) Amint kihűlt, vedd ki a tésztát a hűtőszekrényből és a fagyit a fagyasztóból! Egy formavágóval vágj köröket a tésztából! Egyszerre egy kört emelj fel, porold le róla a felesleges kukoricalisztet, és helyezz egy fagyi gombócot a közepére! Borítsd be a fagylaltot a tésztával, a végét csípd össze ujjaddal, hogy jól záródjon!

7) Fogyaszd el azonnal, vagy tartsd a mélyhűtőben későbbi nassolós vészhelyzetek esetére! Jó étvágyat!

Táplálkozási információk

Kalóriák206
Teljes zsír4g
Összes szénhidrát34g
Fehérje8g
Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein