Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Mogyoróvajas protein puding recept – ízletes fehérjebomba!

Mogyoróvajas protein puding recept – ízletes fehérjebomba!
Lauren Dawes
Író és szakértő12 hónap Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése
Készülj fel, hogy sorozatgyártásba kezdesz majd, ami a protein puding házilag történő készítését illeti - de miért is vagyunk ennyire lelkesek? Máris megtudod: ez a fehérje puding recept akár egy előkelő étterem ikonikus fogásaként is megállná a helyét, hisz minden falatja maga a mennyország! 

Ha a szürke hétköznapokban egy kis luxusra vágysz, nincs is jobb ötletünk, mint hogy ezt egy kényeztető desszerttel csempészd be az életedbe. Pláne, ha ez a desszert egy gazdag ízvilágú protein puding, ami értékes fehérjével is ellátja a szervezeted, a nem elhanyagolhatóan fantasztikus ízélmény mellett! @Fitwaffle megint nem bízta a véletlenre a dolgot: egy olyan fehérje puding recepttel rukkolt elő, ami mindenkit lenyűgöz, aki csak megkóstolja. 

Szkeptikus vagy, mert számodra egy sima protein puding recept túl unalmas? Mit szólsz, ha azt mondjuk, ezt a desszertet a keksz alap ropogós csavarja teszi ellenállhatatlanná? Na és persze az örök klasszikus mogyoróvaj és a csokis-mogyorós Protein Spreads. Kell ennél több?! Ez a fehérje puding recept a tökéletes megkoronázása bármelyik hétvégének, csak egy baj van vele: bármennyit is készítesz belőle, túl kevés lesz!

Protein puding recept - hozzávalók 1 főre

  • 1 teljes kiőrlésű keksz (digestive biscuit néven keresd)
  • 10 gramm sótlan vaj (megolvasztva)
  • 80 gramm zsírszegény görög joghurt
  • 15 gramm Impact Whey Protein (Csokoládé-Mogyoróvaj ízben)
  • 10 gramm Természetes Mogyoróvaj (megolvasztva) 
  • 5 gramm Protein Spreads (Csokoládé Mogyoró ízben) 
  • 2 mini mogyoróvajas kosárka (peanut butter cup - opcionális, ki is hagyhatod)

Protein puding házilag - hogyan készítsd el?

  1. Tedd a kekszet egy zárható zacskóba és egy sodrófa segítségével törd össze. 
  2. A kapott morzsát tedd egy sütőformába és add hozzá a megolvasztott vajat. Egy teáskanál segítségével keverd össze őket és a kekszes-vajas masszát nyomkodd a forma aljára, elsimítva a tetejét: ez a réteg lesz a protein puding desszert alapja. 
  3. Egy másik tálban keverd össze a görög joghurtot és a csokis-mogyoróvajas Impact Whey Proteint - ha a keveréked tökéletesen sima és csomómentes, készen is vagy ezzel a lépéssel!
  4. Öntsd a joghurtos krémet a kekszes alap tetejére a sütőformába, a tetejét pedig egy teáskanál segítségével simítsd el. 
  5. A fehérje pudingra jöhet a megolvasztott mogyoróvaj, a desszert újabb ínycsiklandó rétegeként! De nem állunk meg itt: ezután ismételd meg a műveletet, csak most a mogyoróvaj tetejére kend a Protein Spreads krémet. 
  6. Díszítsd a fehérje puding desszerted 2 mini mogyoróvajas kosárkával, ha szeretnéd - ez a tökéletes megkoronázása ennek a mesterműnek. Megértjük, ha azonnal nekiesel, de még finomabb lesz, ha beteszed a hűtőbe egy kicsit - mit szólnál, ha ma ez lenne az edzés utáni jól megérdemelt nasi?
Protein puding recept

A mogyoróvajas fehérje puding tápértéke egy adagban

  • Kalória: 394 kcal
  • Zsír: 22 gramm
  • Szénhidrát: 24 gramm
  • Fehérje: 27 gramm
Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein