Ha erre a receptünkre ránézel, akkor meg is van, mi lesz a holnapi reggelid.
Néha a legegyszerűbb ötletek a legjobbak. Ez a recept egyáltalán nem macerás, csupán néhány könnyű konyhai alapelvet tartalmaz (mint például: ha bacon és tojás van valamiben, az már rossz nem lehet). Ahelyett hogy a bagelt csak a tojás mellé harapnánk, mi továbbmentünk egy lépéssel, és inkább megtöltöttük vele.
Tojásos-sajtos finomsággal töltött reggeli bagel receptünk garantáltan örökre levesz a lábadról. Kedvedre módosíthatod, kiegészítheted kedvenc hozzávalóiddal. Például cseréld le a bacont gombára, ha egy ízletes vegetáriánus reggelire vágysz. Könnyedén elkészítheted továbbá egy szuper brunch fogásaként, hiszen egyszerre elkészíthető az összes, és már neki is láthatsz családoddal, barátaiddal. Nyerő ötlet, nem?
Adag: 2
Hozzávalók
- 2 bagel
- 4 szelet bacon (kockázva)
- 3 tojás
- só & bors
- 50g cheddar (reszelt)
- metélőhagyma
Elkészítés módja
- Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra!
- Első lépésként vágd félbe a 2 bagelt, majd egy kanál segítségével vájd ki a közepét, és helyezd az üreges bageleket egy tepsire!
- Süsd át ropogósra a bacon darabkákat, majd egyenletesen elosztva helyezd az üreges bagelekre!
- Üsd fel a tojásokat egy edénybe, fűszerezd, majd verd fel őket, amíg egyenletes állagot nem kapsz! Óvatosan öntsd a tojásos keveréket a bagelre úgy, hogy ne folyjon túl a tetejénél!
- Szórd meg a bagel tetejét bőségesen reszelt cheddar sajttal és egy kevés metélőhagymával! Süsd 10 percig! Ha elkészült, várj vele néhány percet, mielőtt beleharapsz ezekbe a mennyei falatkákba, a sajt ugyanis forró!
Jó étvágyat!