Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Reggeli bagel recept

Reggeli bagel recept
Lauren Dawes
Író és szakértő3 év Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Ha erre a receptünkre ránézel, akkor meg is van, mi lesz a holnapi reggelid.

Néha a legegyszerűbb ötletek a legjobbak. Ez a recept egyáltalán nem macerás, csupán néhány könnyű konyhai alapelvet tartalmaz (mint például: ha bacon és tojás van valamiben, az már rossz nem lehet). Ahelyett hogy a bagelt csak a tojás mellé harapnánk, mi továbbmentünk egy lépéssel, és inkább megtöltöttük vele.

Tojásos-sajtos finomsággal töltött reggeli bagel receptünk garantáltan örökre levesz a lábadról. Kedvedre módosíthatod, kiegészítheted kedvenc hozzávalóiddal. Például cseréld le a bacont gombára, ha egy ízletes vegetáriánus reggelire vágysz. Könnyedén elkészítheted továbbá egy szuper brunch fogásaként, hiszen egyszerre elkészíthető az összes, és már neki is láthatsz családoddal, barátaiddal. Nyerő ötlet, nem?

Adag: 2

Hozzávalók

  • 2 bagel
  • 4 szelet bacon (kockázva)
  • 3 tojás
  • só & bors
  • 50g cheddar (reszelt)
  • metélőhagyma

reggeli bagel

Elkészítés módja

  1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra!
  2. Első lépésként vágd félbe a 2 bagelt, majd egy kanál segítségével vájd ki a közepét, és helyezd az üreges bageleket egy tepsire!
  3. Süsd át ropogósra a bacon darabkákat, majd egyenletesen elosztva helyezd az üreges bagelekre!
  4. Üsd fel a tojásokat egy edénybe, fűszerezd, majd verd fel őket, amíg egyenletes állagot nem kapsz! Óvatosan öntsd a tojásos keveréket a bagelre úgy, hogy ne folyjon túl a tetejénél!
  5. Szórd meg a bagel tetejét bőségesen reszelt cheddar sajttal és egy kevés metélőhagymával! Süsd 10 percig! Ha elkészült, várj vele néhány percet, mielőtt beleharapsz ezekbe a mennyei falatkákba, a sajt ugyanis forró! Jó étvágyat!

 

Táplálkozási információk

Kalóriák484
Teljes zsír17g
Összes szénhidrát44g
Fehérje21g
Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein