Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Répatorta zabszelet | Csak vedd elő a hűtőből, és kész a reggeli

Répatorta zabszelet | Csak vedd elő a hűtőből, és kész a reggeli
Lauren Dawes
Író és szakértő2 év Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Részünkről bármikor jöhet egy finomság, ami ízénél fogva olyan, mintha sütit reggeliznénk.

Nehéz elhinni, hogy valami, ami ennyire finom, az makrobarát is lehet. De hidd el, ezek a répatorta ízű zabszeletek tökéletes egészséges csemegét jelentenek, hogy erősen indulhasson a nap. Hozzáadott cukor nélkül és nagyon minimális zsírral készült. Minden egyes szelet csupán 135 kalóriát tartalmaz, és közel 7 g fehérjét biztosít.

Nagyobb adagban is készíted őket, hogy néhány napig a hűtőben tárold, így mindig kéznél van egy gyors reggeli, amikor épp sietsz. Ha azonban kicsit több időt rá tudsz szánni, akkor dobd fel extrákkal! Nálunk az abszolút nyerő kombináció a mogyoróvaj, a banánszeletek és a chia mag volt. A porított mogyoróvajnak köszönhetően teljes ízvilágát élvezheted a kedvenc mogyorós kencédnek, csak épp 70%-kal kevesebb zsírral. Ez már valami!

Adag: 9 szelet

Hozzávalók

répatorta

Receptek

Pihe-puha fehérjés japán palacsinta

Vastag, pihe-puha, és kellően habos… hmm, ez a fehérjés japán palacsinta valami fantasztikusan különleges! Az eredmény magáért beszél.

Receptek

Csokoládés-narancsos fehérje sütemény

Ez az ínycsiklandó csokoládés-narancsos fehérje sütemény ízekben gazdag és hihetetlenül szaftos.

Elkészítés módja

1. Első lépésként keverd össze egy nagy tálban a zabpelyhet, fehérjeport és mazsolát!

2. Ezután add hozzá az őrölt gyömbért, sütőport, tejet, reszelt sárgarépát és a cukormentes juharszirupot. Keverd össze alaposan, hogy egy egységes keveréked legyen, majd óvatosan öntsd a kibélelt tepsibe! Hagyd a hűtőben hűlni 1 órán át, hogy a zab felszívja a nedvességet!

3. Miután kihűlt, 180°C-on 25 percig sütjük. 

4. Ha megsült, óvatosan vedd ki a sütőformából, és hagyd hűlni néhány percig, mielőtt 9 egyenlő négyzetre szelnéd. Tegye cipzáras tárolózacskókba vagy kis dobozba, és tárold a hűtőben, hogy később a héten csak elő kelljen venned reggelire.

5. Ha azonnal tálalod, akkor a tetejét hintsd meg egy evőkanálnyi alacsony zsírtartalmú mogyoróvajpor és néhány evkanál víz keverékével! Végezetül díszítsd szeletelt banánnal és egy kis chia maggal. Nyamm-nyamm.

Tetszett a recept? Próbáld ki ezeket is:

Táplálkozási információk

Kalóriák135
Teljes zsír2g
Összes szénhidrát19g
Fehérje6g
Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein