Receptek

Réteges, organikus (bio) Matcha jeges latte

Ha még nem hallottál a zöld porról, ami felforgatja az internetet, a matcha tea egy finomra őrölt por, amelyet egy speciálisan termesztett tealevélből készítenek. Az árnyékban növekedés lehetővé teszi, hogy a tea növény több koffeint és theanint termeljen – ezzel megadva a matcha karakterisztikáját, hogy csodálatos, nyugodt energiával lássa el fogyasztóit.

A Matcha-t tradicionálisan Japánban termesztik és már több száz éve fogyasztják a Japán tea ceremóniákon, de az utóbbi időben használata megjelent az latte készítésben is habosodásának, selymes, krémes zárással és lenyűgöző umami íz. Mindössze egy csipetnyi vaníliával és szerecsendióval kombinálva úgy gondoljuk, hogy ez a jeges matcha latte recept egy tökéletes módja a tea fogyasztásának.

Adagok száma: 1


Hozzávalók

200ml hideg tej (fajtája ízlés szerint)

8 jégkocka, vagy amennyi szükséges a pohár megtöltésére

Csipetnyi szerecsendió

5g Organikus (bio) Matcha por (angol oldalunkról beszerezhető)

1 kiskanál vanília kivonat

Matcha latte recept


Elkészítés

 

#1 Helyezzük a jégkockákat egy magas pohárba. Öntsük rá a hideg tejet, és hagyjunk a tetején egy kis helyet a matcha réteghez.

#2 Ezután hozzáadjuk a szerecsendiót és egy kis vaníliát és keverjük össze.

#3 Egy külön edényben vagy kancsóban keverje el  a matcha port és a vanília kivonatot 30 ml forró vízben egy villával vagy kis habverővel, amíg nem marad csomók.

#4 Lassan öntsük a matcha réteget a tej és jég tetejére. A matcha réteg megmarad a tej tetején.

 

Makrók:

Kcal: 95

Fehérje: 8g

Szénhidrát: 11g

Zsír: 1g

Nincs bejegyzés címke



MyproteinHU

MyproteinHU

Író és szakértő