Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Egyszerű, makróbarát sajtos sonkás tekercs recept

Egyszerű, makróbarát sajtos sonkás tekercs recept
Lauren Dawes
Író és szakértő1 év Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Képtelen leszel megállni egynél, ha elkészül a konyhádban ez a sajtos sonkás tekercs - de ne aggódj, ezzel nem vagy egyedül!  Ellenállhatatlan vágyat érzel egy kis sós harapnivaló iránt, amit hamar összedobhatsz, mégis isteni ízekkel kényeztet? Akkor neked szól ez a fantasztikus sajtos sonkás tekercs recept! Az elkészítése pofonegyszerű, a végeredmény pedig felülmúlja majd minden várakozásod: noha első pillantásra ez csupán egy sonkás tekercs kelt tésztából, de a közepe telis-tele van ínycsiklandó olvadt sajttal, az élményt a sonka pedig csak fokozza. Abbahagyhatatlan nasi! 

Ez a recept tökéletes lehet, ha a hétvégi mozizáshoz keresed az ideális harapnivalót - a barátaid és a családod is nagyra fogják értékelni. Ráadásul mindössze 20 percedbe kerül majd az elkészítése, így a maradék időt velük töltheted! Egy kis cukormentes BBQ szószt is kínálhatsz a sonkás tekercs mellé mártogatósként - mennyei párosítás. 

Sajtos sonkás tekercs hozzávalók

A sajtos sonkás tekercshez az alábbi hozzávalókra lesz szükséged:
  • 1 csomag leveles tészta 
  • Egy fújásnyi kalóriaszegény főző spray
  • 1/2 csésze reszelt cheddar sajt
  • 8 szelet sonka
  • 1 tojás (felverve)
  • 2 evőkanál szezámmag
  • Cukormentes szósz a tálaláshoz 

Elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
  2. Vékonyan fújd be a tepsit a főző spray-vel, majd terítsd ki rajta a leveles tésztát. 
  3. Szórd meg a tésztát a cheddar sajttal, majd helyezd el rajta a sonka szeleteket - ne szorosan egymás mellé, hagyj közöttük ki egy kis helyet. 
  4. Vágd fel a tésztát csíkokra úgy, hogy minden darabba jusson egy szelet sonka. 
  5. Csavard meg a tésztacsíkokat, hogy a sonka és a sajt a belsejükbe kerüljön - kicsit trükkös lehet a dolog, de ne aggódj, nem kell, hogy tökéletes legyen! 
  6. A tészta tetejét kend le a felvert tojással és szórd meg szezámmaggal. 
  7. Meg is van a sajtos sonkás tekercs - már csak süsd aranybarnára a sütőben 10-12 perc alatt és tálalhatod is! Cukormentes BBQ szósszal lesz igazán teljes az élmény. 

Sajtos sonkás tekercs

Sajtos sonkás tekercs tápérték

Egy adagban:
  • Kalória: 239 kcal
  • Zsír: 12,1 g
  • Szénhidrát: 18,3 g
  • Fehérje: 12,9 g
Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein