Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Sült fetás kuszkusz recept

Sült fetás kuszkusz recept
Lauren Dawes
Író és szakértő3 év Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése
Receptek

3 nyári saláta recept | És ezek tényleg finomak!

Felejtsd el az íztelen, fonnyadt saláta leveleket! Ezek az ízletes, előre elkészíthető nyári saláta receptek a feje tetejére állítják a nyarat!

Receptek

Gyors & egyszerű BBQ csirkeburger | Egy sistergő nyári recept

Amennyiben szeretnéd a legtöbbet kihozni az időjárásból, ez a csirkeburger tökéletes egy gyors hétköznapi vacsorára, ha pedig partit szervezel a hétvégén, biztosan közönségkedvenc lesz.

Nem is olyan régen történt, hogy TikTokon nagyot futott a sült fetás tészta (feta pasta) recept.

A közösségi média életében egy ominózus pillanat volt, amikor mindenki minden hírfolyamon egy dologért őrült meg. Ezúttal elhoztuk mi is nektek ezt a sült fetás finomságot, ám könnyű, ízletes kuszkusszal párosítva, hogy egy igazán tökéletes nyári fogást kapjunk.

A legjobb ezzel a recepttel, hogy minimális erőfeszítést igényel az előkészítése, főzése és az utána következő eltakarítás. Valójában mindent egybe kell csak sütni 20 percen át. Ennyi az egész.

Könnyen a magad ízlésére formázható a recept. Feldobhatod a kedvenc zöldségeiddel, fűszereiddel, vagy esetleg egy kis chili hozzáadásával ütőssé is teheted, csak rajtad múlik.

Köretként a következő grill party során is tálalhatod, vagy könnyed nyári fogásként egytálételként is fogyaszthatod ezt a sült fetás kuszkusz finomságot.

Adag: 4

Hozzávalók

  • 200g feta sajt
  • 400g koktélparadicsom
  • 1 tk. zöldfűszer
  • 1 ek. olívaolaj
  • 200g kuszkusz
  • 500ml zöldség alaplé
  • friss chili díszítésként
  • petrezselyem díszítésként

Elkészítés módja

  1. Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra!
  2. Helyezd a feta sajtot és a koktélparadicsomokat egy tepsibe! Szórd meg zöldfűszerekkel, locsold meg kicsit olívaolajjal, majd süsd 25-30 percig!
  3. Mindeközben önts egy nagy tál kuszkuszra forró zöldség alaplevet! Keverd össze alaposan, és lefedve főzd kb. 10 percig, vagy amíg a kuszkusz felszívja az alaplevet, és így szaftosan puha lesz.
  4. Egy villa segítségével nyomkodd össze a sült feta sajtot és koktélparadicsomokat, hogy egy sűrű szószhoz hasonló állagot kapj!
  5. Díszítésként szórd meg friss chilivel, őrölt borssal és petrezselyemmel! Fogyaszd el jóízűen, vagy hűtőben tárolva 3 napig később is ebédként szolgálhat.

Tetszett a recept? Próbáld ki ezeket a nyári fogásokat is:

Táplálkozási információk

Kalóriák361
Teljes zsír15g
Összes szénhidrát38g
Fehérje14g
Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein