Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Pikáns sült lazac recept: könnyed nyári vacsora

Pikáns sült lazac recept: könnyed nyári vacsora
Lauren Dawes
Író és szakértő10 hónap Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Ez az ázsiai ihletésű fokhagymás lazac recept akkor is kihúz majd a bajból, ha úgy érzed, az elfoglalt hétköznapok sűrűjében még főzni sincs erőd! Az egyszerre pikáns és lágy édes chillis máz garantálja, hogy a lazac mennyeien szaftos legyen, ráadásul ez az étel nem csak egy valódi ízbomba, de kalóriaszegény is egyben! Ez a lazac recept sütőben, serpenyőben, grillen vagy éppen air fryer-ben is elkészíthető, a lehetőségeidtől és a kedvedtől függően, a tápértéke pedig több, mint kecsegtető: ha egy kis pergős basmati rizst és roppanósra párolt brokkolinit (más néven bimit) tálalsz mellé, még akkor is beleférsz az 500 kalóriába. Tudsz jobbat, ha valami igazán kényeztető vacsorára vágysz, ami a napi makróidba is könnyedén beilleszthető?  Ez az egészséges lazac recept nem csak az ízlelőbimbóidat kényezteti, de a tested is hálás lesz érte, hiszen fehérjében és fontos omega-3 zsírsavakban gazdag. Ha le akarod nyűgözni a családod és a barátaid valami egyszerű, de nagyszerű étellel, bármikor könnyen összedobhatod, de készítheted rögtön nagyobb adagban is, hogy a másnapi ebédeden se kelljen gondolkodnod - mi napokig tudnánk enni, ez a sült lazac recept annyira ízletes és addiktív!

A fokhagymás lazac recept hozzávalói

2 lazacfilé (bőr nélkül)A marinádhoz: 
  • 1 teáskanál friss gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma (összenyomva)
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál osztrigaszósz
  • 2 evőkanál édes chilli szósz
A tálaláshoz: 
  • 100 gramm basmati rizs
  • 100 gramm brokkolini (bimi)
Ha van kedved, még ezeket is add hozzá: 
  • Újhagyma (felszeletelve)
  • Szezámmag

A sült lazac recept elkészítése

  1. Először készítsd el a marinádot: alaposan keverd össze egy tálban a gyömbért, fokhagymát, szójaszószt, osztrigaszószt és az édes chilli szószt.
  2. Tedd a lazac szeleteket a pácba és forgasd meg őket, hogy a hal mindkét oldalát alaposan bevonja a szósz. Ezután fedd le a tálat, benne a lazaccal és tedd félre 30 percre. Ha idő szűkében vagy, ezt a lépést akár ki is hagyhatod, de hidd el, az ízélmény megéri a fél óra várakozást!
  3. Amíg a lazac pácolódik, melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
  4. Ha letelt a fél óra, tedd a lazac szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire - a megmaradt marinádot se dobd ki, locsold meg vele a halfilét! 
  5. Süsd a lazacot 7-10 percig - amikor látod, hogy a teteje kezd karamellizálódni, akkor már el is készült! 
  6. Vedd ki a lazacot a sütőből és tálald azonnal, még melegen - egy kis basmati rizs és párolt brokkolini (a brokkolihoz hasonló, zsenge szárú zöldség) tökéletesen kiegészíti majd. Szórd meg friss újhagymával, szezámmaggal és zsebeld be az elismerő szavakat! 
Sült lazac recept

Lazac recept sütőben - a fogás tápértéke egy adagban

  • Kalória: 483 kcal
  • Szénhidrát: 54 gramm
  • Fehérje: 29,5 gramm
  • Zsír: 16 gramm
Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein