Receptek

A tökéletes karácsonyi fehérjés fánk recept | Fánk karácsonyfa

Idén karácsonykor ajándékozz fehérjés fánkot, a tökéletes recept birtokában.

Ez az ízletes, omlós és puha fehérjetartalmú recept az, amire valaha is szükséged lehet. Mindegyik fehérjés fánkocska csupán 161 kcal-t tartalmaz 5g zsírral és 8g fehérjével. Ki mondta, hogy a fánk nem lehet egészséges?

Ha idén Karácsonykor szeretnél egy kicsit beújítani, akkor ahogy mi is tettük, készíts fánkokat zöld mázzal a tetején és csinálj belőlük egy fánk karácsonyfát, vagy ha nem, akkor egyszerűen süsd meg és öntsd le őket a kedvenc mázaddal.

Ne felejtsd el megnézni a többi íncsiklandó fitt receptünket.

Adag: 6 fánk

Szükséges felszerelés: fánk sütőforma

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 90g Instant zab (használj vaníliás ízűt vagy ízesítetlent) vagy darálj le 90g apró szemű zabpehelyhet
  • 30g vaníliás Impact Whey Protein vagy vaníliás Micelláris Kazein
  • 1 teáskanálnyi sütőpor
  • ¼ teáskanálnyi só
  • 1 közepes méretű tojás
  • 60ml Myprotein Maple szirup (vagy szirup alapú édesítő, ha azt preferálod)
  • 60ml választott tej
  • 2 evőkanálnyi sima Mogyoróvaj
  • 10-12 csepp vaníliás Flavdrops vagy ½ teáskanálnyi vanília kivonat

A mázhoz:

  • 200g zsírszegény krémsajt
  • 10-12 csepp vaníliás Flavdrops vagy ½ teáskanálnyi vanília kivonat
  • Tetszés szerinti édesítő
  • 1 teáskanálnyi Myprotein Matcha zöld tea por (opcionális)

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180-200 fokra, légkeveréses módot kiválasztva.
  2. Keverjük össze egy tálban az instant zabot, az impact fehérjeport, a sütőport és a sót. Keverjük addig, amíg a hozzávalók teljesen összeállnak. Tegyük félre egy kis időre.
  3. Helyezzük egy mixerbe a tojást, a maple szirupot, a tejet, a mogyoróvajat és a vaníliás ízesítőt és keverjük addig, amíg sima állagot kapunk.
  4. Öntsük össze a folyékony és a száraz összetevőket és nagyon finoman keverjünk rajta párat addig, amíg nem látunk már külön száraz összetevőket.
  5. Olajozzuk/vonjuk be kókuszolajjal/ ki kókuszolajjal vagy más választott olajjal a fánk sütőformákat, és öntsük bele a tésztát, kis szabad helyet hagyva a sütőforma tetején.
  6. 10-13 percre helyezzük a formát a sütőben lévő középső rácsra vagy addig, amíg a tűpróbát kiállja. Miután megsült, vegyük ki a sütőből a formát és 10 percig hagyjuk hűlni a fánkocskákat a formában, majd vegyük ki őket a formából és további 10 percig hagyjuk őket teljesen kihűlni.
  7. Keverjük össze a krémsajtot, az édesítőt, a vanília kivonatot és a matcha port amíg teljesen összeállnak. Egyesével mártsuk a fánkokat az így kapott masszába, és helyezzük őket a hűtőbe, hogy megszilárdulhassanak. Akár 3 napig is eláll a hűtőben.

Makrók adagonként:

Kalória: 161kcal – Fehérje: 8g – Szénhidrát: 22g – Zsír: 5g



MyproteinHU

MyproteinHU

Író és szakértő