Ugrás a fő tartalomra
Receptek

A tökéletes karácsonyi fehérjés fánk recept | Fánk karácsonyfa

A tökéletes karácsonyi fehérjés fánk recept | Fánk karácsonyfa
Jennifer Blow
Író és szakértő6 év Ago
Jennifer Blow profiljának megtekintése

Idén karácsonykor ajándékozz fehérjés fánkot, a tökéletes recept birtokában.

Ez az ízletes, omlós és puha fehérjetartalmú recept az, amire valaha is szükséged lehet. Mindegyik fehérjés fánkocska csupán 161 kcal-t tartalmaz 5g zsírral és 8g fehérjével. Ki mondta, hogy a fánk nem lehet egészséges?

Ha idén Karácsonykor szeretnél egy kicsit beújítani, akkor ahogy mi is tettük, készíts fánkokat zöld mázzal a tetején és csinálj belőlük egy fánk karácsonyfát, vagy ha nem, akkor egyszerűen süsd meg és öntsd le őket a kedvenc mázaddal.

Ne felejtsd el megnézni a többi íncsiklandó fitt receptünket.

Adag: 6 fánk

Szükséges felszerelés: fánk sütőforma

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 90g Instant zab (használj vaníliás ízűt vagy ízesítetlent) vagy darálj le 90g apró szemű zabpehelyhet
  • 30g vaníliás Impact Whey Protein vagy vaníliás Micelláris Kazein
  • 1 teáskanálnyi sütőpor
  • ¼ teáskanálnyi só
  • 1 közepes méretű tojás
  • 60ml Myprotein Maple szirup (vagy szirup alapú édesítő, ha azt preferálod)
  • 60ml választott tej
  • 2 evőkanálnyi sima Mogyoróvaj
  • 10-12 csepp vaníliás Flavdrops vagy ½ teáskanálnyi vanília kivonat

A mázhoz:

  • 200g zsírszegény krémsajt
  • 10-12 csepp vaníliás Flavdrops vagy ½ teáskanálnyi vanília kivonat
  • Tetszés szerinti édesítő
  • 1 teáskanálnyi Myprotein Matcha zöld tea por (opcionális)

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180-200 fokra, légkeveréses módot kiválasztva.
  2. Keverjük össze egy tálban az instant zabot, az impact fehérjeport, a sütőport és a sót. Keverjük addig, amíg a hozzávalók teljesen összeállnak. Tegyük félre egy kis időre.
  3. Helyezzük egy mixerbe a tojást, a maple szirupot, a tejet, a mogyoróvajat és a vaníliás ízesítőt és keverjük addig, amíg sima állagot kapunk.
  4. Öntsük össze a folyékony és a száraz összetevőket és nagyon finoman keverjünk rajta párat addig, amíg nem látunk már külön száraz összetevőket.
  5. Olajozzuk/vonjuk be kókuszolajjal/ ki kókuszolajjal vagy más választott olajjal a fánk sütőformákat, és öntsük bele a tésztát, kis szabad helyet hagyva a sütőforma tetején.
  6. 10-13 percre helyezzük a formát a sütőben lévő középső rácsra vagy addig, amíg a tűpróbát kiállja. Miután megsült, vegyük ki a sütőből a formát és 10 percig hagyjuk hűlni a fánkocskákat a formában, majd vegyük ki őket a formából és további 10 percig hagyjuk őket teljesen kihűlni.
  7. Keverjük össze a krémsajtot, az édesítőt, a vanília kivonatot és a matcha port amíg teljesen összeállnak. Egyesével mártsuk a fánkokat az így kapott masszába, és helyezzük őket a hűtőbe, hogy megszilárdulhassanak. Akár 3 napig is eláll a hűtőben.

Makrók adagonként:

Kalória: 161kcal - Fehérje: 8g - Szénhidrát: 22g - Zsír: 5g

Jennifer Blow
Író és szakértő
Jennifer Blow profiljának megtekintése

Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.

Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.

Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.

Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.

myprotein