0
Kosár

Jelenleg nincsenek termékek a kosarában

Receptek

A tökéletes karácsonyi fehérjés fánk recept | Fánk karácsonyfa

Idén karácsonykor ajándékozz fehérjés fánkot, a tökéletes recept birtokában.

Ez az ízletes, omlós és puha fehérjetartalmú recept az, amire valaha is szükséged lehet. Mindegyik fehérjés fánkocska csupán 161 kcal-t tartalmaz 5g zsírral és 8g fehérjével. Ki mondta, hogy a fánk nem lehet egészséges?

Ha idén Karácsonykor szeretnél egy kicsit beújítani, akkor ahogy mi is tettük, készíts fánkokat zöld mázzal a tetején és csinálj belőlük egy fánk karácsonyfát, vagy ha nem, akkor egyszerűen süsd meg és öntsd le őket a kedvenc mázaddal.

Ne felejtsd el megnézni a többi íncsiklandó fitt receptünket.

Adag: 6 fánk

Szükséges felszerelés: fánk sütőforma

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 90g Instant zab (használj vaníliás ízűt vagy ízesítetlent) vagy darálj le 90g apró szemű zabpehelyhet
  • 30g vaníliás Impact Whey Protein vagy vaníliás Micelláris Kazein
  • 1 teáskanálnyi sütőpor
  • ¼ teáskanálnyi só
  • 1 közepes méretű tojás
  • 60ml Myprotein Maple szirup (vagy szirup alapú édesítő, ha azt preferálod)
  • 60ml választott tej
  • 2 evőkanálnyi sima Mogyoróvaj
  • 10-12 csepp vaníliás Flavdrops vagy ½ teáskanálnyi vanília kivonat

A mázhoz:

  • 200g zsírszegény krémsajt
  • 10-12 csepp vaníliás Flavdrops vagy ½ teáskanálnyi vanília kivonat
  • Tetszés szerinti édesítő
  • 1 teáskanálnyi Myprotein Matcha zöld tea por (opcionális)

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180-200 fokra, légkeveréses módot kiválasztva.
  2. Keverjük össze egy tálban az instant zabot, az impact fehérjeport, a sütőport és a sót. Keverjük addig, amíg a hozzávalók teljesen összeállnak. Tegyük félre egy kis időre.
  3. Helyezzük egy mixerbe a tojást, a maple szirupot, a tejet, a mogyoróvajat és a vaníliás ízesítőt és keverjük addig, amíg sima állagot kapunk.
  4. Öntsük össze a folyékony és a száraz összetevőket és nagyon finoman keverjünk rajta párat addig, amíg nem látunk már külön száraz összetevőket.
  5. Olajozzuk/vonjuk be kókuszolajjal/ ki kókuszolajjal vagy más választott olajjal a fánk sütőformákat, és öntsük bele a tésztát, kis szabad helyet hagyva a sütőforma tetején.
  6. 10-13 percre helyezzük a formát a sütőben lévő középső rácsra vagy addig, amíg a tűpróbát kiállja. Miután megsült, vegyük ki a sütőből a formát és 10 percig hagyjuk hűlni a fánkocskákat a formában, majd vegyük ki őket a formából és további 10 percig hagyjuk őket teljesen kihűlni.
  7. Keverjük össze a krémsajtot, az édesítőt, a vanília kivonatot és a matcha port amíg teljesen összeállnak. Egyesével mártsuk a fánkokat az így kapott masszába, és helyezzük őket a hűtőbe, hogy megszilárdulhassanak. Akár 3 napig is eláll a hűtőben.

Makrók adagonként:

Kalória: 161kcal – Fehérje: 8g – Szénhidrát: 22g – Zsír: 5g



Jennifer Blow

Jennifer Blow

Editor & Qualified Nutritionist

Jennifer Blow is our editor and UKVRN Registered Associate Nutritionist – the UK’s register of competent and qualified nutrition professionals. She has a Bachelor of Science in Nutritional Science and a Master of Science by Research in Nutrition, and now specialises in the use of sports supplements for health and fitness, underpinned by evidence-based research. Jennifer has been quoted or mentioned as a nutritionist in major online publications including Vogue, Elle, and Grazia, for her expertise in nutritional science for exercise and healthy living. Her experience spans from working with the NHS on dietary intervention trials, to specific scientific research into omega-3 fatty acid supplementation and also the effect of fast foods on health, which she has presented at the annual Nutrition Society Conference. Jennifer is involved in many continuing professional development events to ensure her practise remains at the highest level. Find out more about Jennifer’s experience here: https://uk.linkedin.com/in/jennifer-blow. In her spare time, Jennifer loves hill walking and cycling, and in her posts you’ll see that she loves proving healthy eating doesn’t mean a lifetime of hunger.