Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Töltött csirke tekercs recept

Töltött csirke tekercs recept
Lauren Dawes
Író és szakértő2 év Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Ezt a töltött csirke tekercs recept még jól jöhet később, amikor valami különlegesre vágysz. Így azt tanácsoljuk, mentsd el feltétlenül a receptet.

Nem viccelünk, amikor azt állítjuk, hogy ez a recept mosolyt csal majd arcodra. A ropogós külső, csábító, szaftos csirke és az olvadt sajt kombinációja egyszerűen verhetetlen. Továbbá szinte terápiás jelleggel bír a csirkemell klopfolása.

Kicsivel előkelőbb ételnek tűnik, mint a többi általad ismert meal prep recept, de bízz bennünk, még egy kezdő szakács is könnyedén összerittyenti majd. Friss, roppanós salátával is tálalhatod, ha könnyű fogásra vágysz; vagy válassz köretként édesburgonya gerezdeket, és lepd meg magadat vele egyik péntek este.

Adag: 2 

Hozzávalók

  • 2 nagy csirkemellfilé
  • 1 tk. vöröshagyma por
  • 2 tk. zöldfűszerkeverék
  • só & bors ízlés szerint
  • 6-8 szárított paradicsom
  • 60g zsírszegény cheddar sajt (reszelt)
  • 200g bébispenót
  • 100g zsemlemorzsa
  • zsírszegény sütőolaj
Tálalási javaslat:
  • friss saláta vagy kedvenc köreted
csirke tekercs

Elkészítés módja

1) Első lépésként melegítsd elő a sütőt 200°C-ra!

2) Vágd fel, nyisd szét pillangóként a csirkemelleket! Helyezd őket egy vágódeszkára, takard le frissentartó fóliával, majd lapítsd ki, klopfold ki a csirkemelleket!

3) Szórd meg vöröshagyma porral, zöldfűszerkeverékkel, sóval, borssal, majd - mintha pizzafeltétekről lenne szó - helyezd rá a szárított paradicsomot, bébispenótot és a bőséges reszelt sajtot!

4) Óvatosan és szorosan tekerd fel a csirkemellet! Használj fogpiszkálókat mindkét végén, hogy ne csússzon szét a csirke tekercs! 5) Forgasd meg a tekercset a zsemlemorzsában, fújd be egy kevés sütőolajjal, majd helyezd sütőpapírral bélelt tepsire! Süsd 35 percig, míg teljesen át nem sül!6) Amint kissé kihűlt, távolítsd el a fogpiszkálókat, és szeld fel egyenletes szeletekre! Friss, roppanós salátával vagy kedvenc köreteddel tálald, vagy válassz köretként édesburgonya gerezdeket, ha tartalmasabb fogásra vágysz! Jó étvágyat!
Receptek

Könnyű fehérje tál | Egy gyors meal prep recept

Ez a fehérje tál telis-tele van sovány fehérjével és sok zöldséggel. Az alapja pedig quinoa, ami egy szuper tápláló, fehérjében és rostban gazdag szénhidrátforrás. Próbáld ki még ma!

Receptek

Zöldséges leveles tészta | 20 perces tepsis recept

Valami gyorsat keresel vacsorára? Máris segítünk. Készítsd el a zöldséges leveles tészta receptünket, melynek elkészítése csupán 20 perc.

Táplálkozási információk

Kalóriák576
Teljes zsír14g
Összes szénhidrát56g
Fehérje58g
Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein