Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Tonhal steak recept | Tonhal és édesburgonya előre főzés

Tonhal steak recept | Tonhal és édesburgonya előre főzés
Jennifer Blow
Író és szakértő4 év Ago
Jennifer Blow profiljának megtekintése
Fordította: Fazekas Dániel

Tonhal receptötleteket keresünk?

Próbáljuk ki a rózsaszín borsos tonhal steaket édesburgonya cikkekkel, hogy ezentúl szuper egészséges és szuper finom ebédet ehessünk.

Eljött az idő, hogy picit feldobjuk a megszokott húsételeinket? Egy szaftos tonhal steak nem kevesebb, mint 33 gramm fehérjével, és mindössze 1,8 gramm zsírral látja el éhező testünket. Ja igen, és telis-tele van fontos, a szív egészségért felelő omega-3 zsírsavakkal. Na, ez az igazi fogás!

Ne felejtsünk el egy pillantást vetni további előre főzős receptünkre is, az izmaink építése és a zsírunk csökkentése érdekében.

Adag: 4

Hozzávalók

A tonhal steakekhez:
  • 4 x 150g tonhal steak
  • 1 tk. durva szemű tengeri só
  • 1 ek. 100% kókuszolaj (olvasztva)
  • 1 ek. rózsaszín bors
Az édesburgonyához:
  • 4 nagy édesburgonya
  • 1 ek. liszt
  • 1/2 tk. só
  • 1/2 tk. bors
  • 1/2 ek. 100% kókuszolaj (olvasztva)
tonhal steak recept

Elkészítés módja

  1. Először is melegítsük elő a sütőt 200°C-ra!
  2. Készítsük el az édesburgonyákat! Súroljuk tisztára őket, majd szurkáljuk meg mindenhol egy villa segítségével! Tegyük be a mikrohullámú sütőbe, és magas fokozaton süssük 4-5 perc erejéig. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni 1-2 percig!
  3. Ha már kihűlt annyira, hogy meg tudjuk fogni, vágjuk a burgonyákat hosszában cikkekre. Lisztezzük be, sózzuk és borsozzuk meg, majd végül az olvadt kókuszolajjal is borítsuk be őket. Forgassuk át az édesburgonyákat, hogy biztosan mindenhova jusson mindenből (hiszen ettől lesznek szuper-ropogósak). Terítsük ki egy tepsire, és 200°C-on süssük 15-20 percig!
  4. Amikor már majdnem készen vannak, eljött a tonhal steakek ideje is. Olajozzuk be a szeletek mindkét oldalát, majd sózzuk meg! Tegyük a steakeket egy nagy serpenyőbe –ez lehet grillserpenyő is–, ami már a tűzön melegszik legalább 1 perce.
  5. Süssük a tonhalakat oldalankét 1-2 percig, ha rare (véres) szeleteket szeretnénk, vagy 3-4 percig, ha jobban kedveljük a well done (átsült) változatot!
  6. Készítsük elő az ételhordó dobozainkat salátaággyal vagy spenót levelekkel, osszuk szét az édesburgonya cikkeket, végül a tonhalszeleteket! Szórjuk meg a tonhalat tört rózsaszín borssal, és végezetül tegyünk melléjük egy-egy citrom szeletet!
Tároljuk légmentesen zárható dobozokban a hűtőben maximum 3 napig! Mielőtt fogyasztanánk, vegyük le a tároló tetejét, de lazán tegyük rá vissza, szabad rést hagyva. Mikrózzuk magas fokozaton 3 és fél percig, vagy amíg gőzt nem enged. Hagyjuk egy percig hűlni, mielőtt nekilátnánk!

 

Receptek

Alacsony szénhidráttartalmú, üvegbe töltött burrito | 4 napra előre elkészíthető recept

Próbáld ki sokkolóan alacsony szénhidráttartalmú, üvegbe tölött burrito receptünket! Ahhoz, hogy az ízeket egyszerre élvezhesd, étkezés előtt rázd össze az üveg tartalmát!

Receptek

Pikáns csirkés kuszkusz recept | Egy kiegyensúlyozott, makróbarát étel

Támogasd újévi diéta célkitűzésed megvalósulását kiegyensúlyozott tápértékű, munkahelyedre is könnyen elvihető pikáns csirkés kuszkusz receptünkkel!

 

Táplálkozási információk

Kalóriák342
Teljes zsír7g
Összes szénhidrát33g
Fehérje38g
Jennifer Blow
Író és szakértő
Jennifer Blow profiljának megtekintése

Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.

Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.

Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.

Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.

myprotein