Fordította: Fazekas Dániel
Tonhal receptötleteket keresünk?
Próbáljuk ki a rózsaszín borsos tonhal steaket édesburgonya cikkekkel, hogy ezentúl szuper egészséges és szuper finom ebédet ehessünk.
Eljött az idő, hogy picit feldobjuk a megszokott húsételeinket? Egy szaftos tonhal steak nem kevesebb, mint 33 gramm fehérjével, és mindössze 1,8 gramm zsírral látja el éhező testünket. Ja igen, és telis-tele van fontos, a szív egészségért felelő omega-3 zsírsavakkal. Na, ez az igazi fogás!
Ne felejtsünk el egy pillantást vetni további előre főzős receptünkre is, az izmaink építése és a zsírunk csökkentése érdekében.
Adag: 4
Hozzávalók
A tonhal steakekhez:
- 4 x 150g tonhal steak
- 1 tk. durva szemű tengeri só
- 1 ek. 100% kókuszolaj (olvasztva)
- 1 ek. rózsaszín bors
Az édesburgonyához:
- 4 nagy édesburgonya
- 1 ek. liszt
- 1/2 tk. só
- 1/2 tk. bors
- 1/2 ek. 100% kókuszolaj (olvasztva)
Elkészítés módja
- Először is melegítsük elő a sütőt 200°C-ra!
- Készítsük el az édesburgonyákat! Súroljuk tisztára őket, majd szurkáljuk meg mindenhol egy villa segítségével! Tegyük be a mikrohullámú sütőbe, és magas fokozaton süssük 4-5 perc erejéig. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni 1-2 percig!
- Ha már kihűlt annyira, hogy meg tudjuk fogni, vágjuk a burgonyákat hosszában cikkekre. Lisztezzük be, sózzuk és borsozzuk meg, majd végül az olvadt kókuszolajjal is borítsuk be őket. Forgassuk át az édesburgonyákat, hogy biztosan mindenhova jusson mindenből (hiszen ettől lesznek szuper-ropogósak). Terítsük ki egy tepsire, és 200°C-on süssük 15-20 percig!
- Amikor már majdnem készen vannak, eljött a tonhal steakek ideje is. Olajozzuk be a szeletek mindkét oldalát, majd sózzuk meg! Tegyük a steakeket egy nagy serpenyőbe –ez lehet grillserpenyő is–, ami már a tűzön melegszik legalább 1 perce.
- Süssük a tonhalakat oldalankét 1-2 percig, ha rare (véres) szeleteket szeretnénk, vagy 3-4 percig, ha jobban kedveljük a well done (átsült) változatot!
- Készítsük elő az ételhordó dobozainkat salátaággyal vagy spenót levelekkel, osszuk szét az édesburgonya cikkeket, végül a tonhalszeleteket! Szórjuk meg a tonhalat tört rózsaszín borssal, és végezetül tegyünk melléjük egy-egy citrom szeletet!
Tároljuk légmentesen zárható dobozokban a hűtőben maximum 3 napig! Mielőtt fogyasztanánk, vegyük le a tároló tetejét, de lazán tegyük rá vissza, szabad rést hagyva. Mikrózzuk magas fokozaton 3 és fél percig, vagy amíg gőzt nem enged. Hagyjuk egy percig hűlni, mielőtt nekilátnánk!
Tetszett a recept? Próbáld ki ezeket is:

Alacsony szénhidráttartalmú, üvegbe töltött burrito | 4 napra előre elkészíthető recept
Próbáld ki sokkolóan alacsony szénhidráttartalmú, üvegbe tölött burrito receptünket! Ahhoz, hogy az ízeket egyszerre élvezhesd, étkezés előtt rázd össze az üveg tartalmát!

Pikáns csirkés kuszkusz recept | Egy kiegyensúlyozott, makróbarát étel
Támogasd újévi diéta célkitűzésed megvalósulását kiegyensúlyozott tápértékű, munkahelyedre is könnyen elvihető pikáns csirkés kuszkusz receptünkkel!