Tojásra fel a nagyobb és erősebb izmokért!
Hozd lendületbe a reggelidet néhány új tojással és katonával az étrendedben! A fürj-, lúd- és kacsatojásokat a világ össze táján csemegének tekintik. Mindegyik sűrű, gazdag és ízletes tojássárgával büszkélkedhet, melyhez tökéletes párosítást jelentenek az édes és sós katonák.
A tojások továbbá telis-tele vannak izmot építő fehérjével, látásjavító karotinoiddal és egy sereg létfontosságú vitaminnal és ásványi anyaggal.
Adag: 2
Hozzávalók
A tojásokhoz
- 2 kacsatojás
- 2 lúdtojás
- 4 fürjtojás
A katonákhoz
- 2 szelet rozskenyér + 2 ek. zöld pesto
- 6 spárgaszál + 2 szelet prosciutto
- 1 édesburgonya + 1 tk. tengeri só
Elkészítés
Először készítsük el a katonákat:
A rozs katonákhoz pirítsuk meg a rozskenyeret, kenjük meg pestoval, majd egyszerűen vágjuk fel kis szeletekbe! A spárga katonákhoz locsoljuk meg a spárgákat kevés kókusz olajjal, és serpenyőben süssük magas hőfokon 8-10 percig, majd tekerjük őket prosciuttoba! Az édesburgonya gerezd katonákhoz, hámozzuk meg és vágjuk fel a burgonyát gerezdekre, locsoljuk meg kevés kókusz olajjal, valamint sózzuk meg! Tepsiben süssük 15-20 percig!
Most készítsük el a tojásokat:
A tojásokhoz tegyünk fel egy edényben vizet forrni! A lúdtojásnak 8-9 perc, a kacsatojásnak 4 perc, míg a fürjtojásnak csupán 1 perc kell míg megfőnek. - Mártsuk a katonákat a sűrű, selymes tojássárgájába, és fogyasszuk el jóízűen!
DIY csokitojás és zabszelet | Sose hagyd ki a tojás napot!
Próbálj ki valami újat idén húsvétkor! Készítsd el saját kezűleg a csokitojásoka...
A tojás előnyei húsvétkor | Tojások fehérjetartalma
Sok testépítő étrendjében állandó elemként jelenik meg a tojás… nem véletlenül. ...
Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.
Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.
Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.
Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.