0
Kosár

Jelenleg nincsenek termékek a kosarában

Receptek

Unod a csirke rizs kombót? Próbáld ki harissás csirke receptet!

Valami újat keresel ebédre? Keltsd életre a csirkés előrefőzős receptjeidet ezzel a gyors harissás csirkével és tabbouleh-val! Telis-tele van ugyanis fehérjével, egészséges szénhidrátokkal és létfontosságú vitaminokkal, ásványi anyagokkal.

Ha elnyerte tetszésedet ez a recept, kattints ide még több ízletes fitnesz és előrefőzős receptért!

Adag: 3 étkezés

Hozzávalók

  • 50g harissa paszta
  • 1 tk. extraszűz olíva olaj
  • egy csipet tengeri só
  • 3 csirkemell (próbáld ki bőrével együtt, úgy ízletesebb)
  • 180g (szárazon mért súly) bulgur vagy kuszkusz
  • 40g petrezselyem (szár és levél)
  • 20g mentalevél
  • 6-8 zöldhagyma
  • ½ kígyóuborka
  • 4 paradicsom

az öntethez:

  • 6 ek. görög joghurt
  • ½ citrom (leve és héja)
  • 1 gerezd fokhagyma (aprítva)
  • egy csipet tengeri só
  • egy marék gránátalmamag (opcionális)

Harssa csirke étel

Elkészítés

a csirkéhez:

  1. Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra! Egy kis tálban keverjük össze a harissa pasztát, az olíva olajat és a csipet tengeri sót! Egy éles késsel vágjuk be felül a csirkemelleket, majd dörzsöljük át a keverékkel a csirkemellet és a bevágott részeit.
  2. Helyezzünk egy sütőpapírt egy magas falú tepsibe, majd tegyük rá a csirkemelleket! Helyezzünk rájuk egy másik sütőpapírt, majd süssük így 30 percig, míg a csirkemell nem rózsaszín már belül!

a tabbouleh-hoz:

  1. Amíg várakozunk, készítsük el a tabbouleh-t! A bulgurt vagy kuszkuszt főzzük meg a csomagoláson olvasható módon! Ha elkészült, szűrjük le és öntsük egy nagy keverőtálba, majd a szemeket válasszuk szét egy villa segítségével! Hagyjuk hűlni!
  2. A petrezselymet, menta leveleket, zöldhagymát, uborkát és paradicsomot aprítsuk fel, és adjuk őket a kihűlt bulgurhoz vagy kuszkuszhoz!

az öntethez:

  1. Egyszerűen keverjük össze egy tálban a görög joghurtot, a citrom levét és héját, a felaprított fokhagymát és a tengeri sót!

Ha az étel minden része elkészült, adagoljuk szét három műanyag edénybe! Hagyjuk hűlni, és hűtőszekrényben tárolva három nap alatt fogyasszuk el!

Tetszett a recept? Kattints ide még több fitnesz és előrefőzős receptért!



Jennifer Blow

Jennifer Blow

Író és szakértő

Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.

Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.

Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.

Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.


Ne maradjon le legújabb akcióinkról! Vásárlás