0
Kosár

Jelenleg nincsenek termékek a kosarában

Receptek

Unod a csirke rizs kombót? Próbáld ki harissás csirke receptet!

Valami újat keresel ebédre? Keltsd életre a csirkés előrefőzős receptjeidet ezzel a gyors harissás csirkével és tabbouleh-val! Telis-tele van ugyanis fehérjével, egészséges szénhidrátokkal és létfontosságú vitaminokkal, ásványi anyagokkal.

Ha elnyerte tetszésedet ez a recept, kattints ide még több ízletes fitnesz és előrefőzős receptért!

Adag: 3 étkezés

Hozzávalók

  • 50g harissa paszta
  • 1 tk. extraszűz olíva olaj
  • egy csipet tengeri só
  • 3 csirkemell (próbáld ki bőrével együtt, úgy ízletesebb)
  • 180g (szárazon mért súly) bulgur vagy kuszkusz
  • 40g petrezselyem (szár és levél)
  • 20g mentalevél
  • 6-8 zöldhagyma
  • ½ kígyóuborka
  • 4 paradicsom

az öntethez:

  • 6 ek. görög joghurt
  • ½ citrom (leve és héja)
  • 1 gerezd fokhagyma (aprítva)
  • egy csipet tengeri só
  • egy marék gránátalmamag (opcionális)

Harssa csirke étel

Elkészítés

a csirkéhez:

  1. Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra! Egy kis tálban keverjük össze a harissa pasztát, az olíva olajat és a csipet tengeri sót! Egy éles késsel vágjuk be felül a csirkemelleket, majd dörzsöljük át a keverékkel a csirkemellet és a bevágott részeit.
  2. Helyezzünk egy sütőpapírt egy magas falú tepsibe, majd tegyük rá a csirkemelleket! Helyezzünk rájuk egy másik sütőpapírt, majd süssük így 30 percig, míg a csirkemell nem rózsaszín már belül!

a tabbouleh-hoz:

  1. Amíg várakozunk, készítsük el a tabbouleh-t! A bulgurt vagy kuszkuszt főzzük meg a csomagoláson olvasható módon! Ha elkészült, szűrjük le és öntsük egy nagy keverőtálba, majd a szemeket válasszuk szét egy villa segítségével! Hagyjuk hűlni!
  2. A petrezselymet, menta leveleket, zöldhagymát, uborkát és paradicsomot aprítsuk fel, és adjuk őket a kihűlt bulgurhoz vagy kuszkuszhoz!

az öntethez:

  1. Egyszerűen keverjük össze egy tálban a görög joghurtot, a citrom levét és héját, a felaprított fokhagymát és a tengeri sót!

Ha az étel minden része elkészült, adagoljuk szét három műanyag edénybe! Hagyjuk hűlni, és hűtőszekrényben tárolva három nap alatt fogyasszuk el!

Tetszett a recept? Kattints ide még több fitnesz és előrefőzős receptért!



Jennifer Blow

Jennifer Blow

Editor & Qualified Nutritionist

Jennifer Blow is our editor and UKVRN Registered Associate Nutritionist – the UK’s register of competent and qualified nutrition professionals. She has a Bachelor of Science in Nutritional Science and a Master of Science by Research in Nutrition, and now specialises in the use of sports supplements for health and fitness, underpinned by evidence-based research. Jennifer has been quoted or mentioned as a nutritionist in major online publications including Vogue, Elle, and Grazia, for her expertise in nutritional science for exercise and healthy living. Her experience spans from working with the NHS on dietary intervention trials, to specific scientific research into omega-3 fatty acid supplementation and also the effect of fast foods on health, which she has presented at the annual Nutrition Society Conference. Jennifer is involved in many continuing professional development events to ensure her practise remains at the highest level. Find out more about Jennifer’s experience here: https://uk.linkedin.com/in/jennifer-blow. In her spare time, Jennifer loves hill walking and cycling, and in her posts you’ll see that she loves proving healthy eating doesn’t mean a lifetime of hunger.