Ez a vegán húsgolyó szendvics egy igazi hamis finomság, mely egyszerűen tökéletes hétvégére.
Ezúttal egy népszerű street food fogást hoztunk nektek, de tettünk bele egy kis csavart, hogy kedvezzünk vegán ínyenceinknek.
Az ízekben gazdag, finom “húsos” szendvics garantáltan feldobja majd a szürke téli estéket, és teljes mértékben átmelegít majd. Továbbá minden egyes szendvics majdnem 30g fehérjét tartalmaz adagonként, így könnyen növelheted napi beviteled, és támogathatod edzés céljaidat.
Na, ez aztán az edzés utáni finomság!
Adag: 4
Hozzávalók
- 400g vegán darálthús-helyettesítő
- 2 gerezd fokhagyma (zúzott)
- 1 marék petrezselyem
- só & bors ízlés szerint
- 500g paradicsompüré
- 4 szendvics alap
- 120g vegán mozzarella (reszelt)
- friss bazsalikom
Elkészítés módja
1) Melegítsd elő a sütőt! (Ha van, használd a grill funkciót, vagy egy külön grillsütőt!)
2) Egy keverőtálban keverd össze a darálthús-helyettesítőt, fokhagymát és petrezselymet! Ízesítsd sóval, borssal, majd alaposan keverd el!
3) Kézzel formázz azonos méretű, kb. golflabda nagyságú golyókat! Közepes lángon hevíts egy serpenyőben kevés olívaolajat, majd helyezd rá a “húsgolyókat”!
4) Süsd át alaposan a golyók mindegyik oldalát, amíg aranybarnák nem lesznek!
5) Add hozzá a paradicsomszószt, és keverd el jól! 5-10 percig hagyd főni, hogy a szósz kicsit besűrűsödjön!
6) Mindeközben vágd félbe a szendvics alapnak való bagettet! Amint elkészültek a húsgolyók, helyezd őket óvatosan egy sorban a szendvicsre sok szósszal együtt!
7) Szórd meg vegán mozzarella sajttal, majd helyezd a nyitott bagetteket 2 percre a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon!
8) Vedd ki a sütőből, és ízesítésként használj a tetejére szórt friss bazsalikomot! Jó étvágyat!