Nehéz elhinni, hogy ez a krémes sajtos tészta teljes mértékben növényi eredetű.
Kétség se fér hozzá, a mac n cheese (vagy itthoni nevén sajtos tészta) az egyik legkönnyebben és legkényelmesebben elkészíthető étel. Kötelezőnek éreztük, hogy ismét említést tegyünk róla egyrészt az évszak miatt, másrészt pedig az újabb karantén időszak miatt.
Mivel novemberben ünnepeljük a Vegán Világnapot, így ezúttal e remek fogás vegán verzióját hoztuk el nektek. Ízében mit sem veszített az eredetihez képest, tejterméktől azonban teljes mértékben mentes. Hidd el, elég lesz egy villával megkóstolnod, és a rabja leszel!
Adag: 4
Hozzávalók
- 250g makaróni tészta
- olívaolaj
- ½ vöröshagyma (apró kockákra szelve)
- 3 gerezd fokhagyma (zúzott)
- 1 bögre nyers kesudió (éjszakára beáztatva, majd leszűrve)
- 1 tk. chili por
- ½ tk. őrölt kömény
- 3 ek. élesztő por
- só ízlés szerint
- 5 bögre zöldség alaplé
- 3 ek. pirított zsemlemorzsa
Elkészítés módja
1) Helyezd a makaróni tésztát forrásban lévő vízbe, és főzd 9-11 percig (vagy amíg a tészta csomagolása javasolja)!
2) Közben hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, add hozzá a vöröshagymát, és süss közepes lángon! Ha már übegesre sült, add hozzá a fokhagymát is, majd további 2 percig tartsd a tűzön!
3) Öntsd a fokhagymás hagymát egy turmixgépbe, majd tedd bele az áztatott és leszűrt kesudiót, a chili port, köményt, élesztőt és egy csipet sót! Öntsd bele a zöldség alaplevet is, majd turmixold össze addig, amíg egyenletes állagú nem lesz!
4) Szűrd le a makarónit, majd öntsd vissza a főzőedénybe! Ezt követően öntsd hozzá a “sajtos” szószt, és keverd össze alaposan!
5) Tálald egyből, és egy kis ropogós élvezet érdekében, szórd meg a pirított zsemlemorzsával! Jó étvágyat!