Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Vegán tofu & édesburgonya Buddha-tál

Vegán tofu & édesburgonya Buddha-tál
Lauren Dawes
Író és szakértő4 év Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése
Fordította: Kelemen József

Ha egy gyors nyári ebédre vágysz, akkor épp erre a receptre lesz szükséged, amely Niell Kirklandtől származik – a friss zöldség, a laktató batátadarabok és a ropogós tofu tökéletes kombinációját tapasztalhatod meg. A szójából és sriracha szószból készült pác is nagyon különleges.

Amennyiben a frissesség kedvéért új vegán ételeket keresel, vagy ha a végeláthatatlan csirke-rizs között csak ki szeretnél próbálni valami különlegességet, akkor jó, ha hozzáadod az étlapodhoz ezt a növényi alapú ételt

A Buddha-tálak táplálóak, egészségesek és általuk megtapasztalhatod a zöldségek és gabonafélék bőséges előnyét. Rengeteg ízben, állagban és színben pompázhatnak, teljesen a saját ízvilágodhoz szabhatod őket, ezért nyugodtan lecserélheted a különlegességeket, ha más zöldséget szeretsz.

Adag: 3

Hozzávalók

  • 1 nagy édesburgonya
  • 2 ek. 100%-os kókuszolaj
  • 350g tofu
  • 2 ek. szója szósz
  • 1 ek. sriracha szósz
  • 1 tk. pirított szezámmagolaj
  • 1 ek. fehérborecet
  • 250g barna basmati rizs
  • 1 marék brokkolirózsa
  • 1 marék fodros kel
  • 1/2 sárgarépa
  • 1/2 uborka
  • 1/2 kaliforniai paprika
  • 20g napraforgómag
  • Só és bors

tofu recept

Elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra!
  2. Mosd meg az édesburgonyád, szárítsd és vastagon szeleteld, majd ezeket a szeleteket vágd még félbe, hogy kisebb darabokat kapj!
  3. Tedd az édesburgonyát egy tepsibe, önts rá egy ek. olvasztott kókuszolajat majd fűszerezd sóval és borssal! 30-40 percig süsd!
  4. Következő lépésként vagdosd kis kockákra a tofut, majd tedd egy nagy tálba!
  5. Add hozzá a szezámmagolajat, srirachát és szójaszószt, a fehérborecetet és egy csipetnyi borsot, majd keverd össze a tofuval!
  6. Melegíts fel egy ek. kókuszolajat egy wokban és add hozzá a tofut! Süsd kb. 10 percig, ameddig a külseje el nem kezd kérgesedni!
  7. Eközben párold meg a fodros kelt és a brokkolit!
  8. Amint a tofu és a batáta megsült, készítsd el a Buddha-tálat! Kezdd a rizzsel, azután add hozzá az édesburgonyát, brokkolit, fodros kelt, sárgarépát, uborkát, paprikát, tofut, és a legvégén díszíts egy kis napraforgómaggal!
Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein