Receptek

Vidám Protein Szülinapi torta recept

Ez a magas fehérjetartalmú születésnapi torta lesz a legjobb tortád az évben. 🙂

protein szülinapi torta recept

Ezzel a szülinapi torta receptel egy két szintes torta készíthető. Ha négy szintes tortát szeretnél, egyszerűen duplázd meg az összetevőket.

Összetevők

A tortához:

  • 125g liszt (használhatsz mandulalisztet is, de akkor adj hozzá plusz két tojást és 2 tk. sütőport a recepthez)
  • 100g Szülinapi torta ízesítésű Impact Whey Protein
  • 2 tk. sütőpor
  • 4 közepes tojás
  • 150g organikus kókuszolaj (megolvasztva de hidegen)
  • 180g darált édesítőszer (amilyet szeretsz)
  • 2 tk. vanília kivonat vagy 10-12 csepp Vaníliás FlavDrops
  • 2 tk. tej
  • 50g szivárvány cukordísz (sprinkles)

Dekoráció és töltelék:

  • 150g porított stevia (sokkal finomabb állagú, mint a darált stevia. Alternatívaként használhatsz porcukrot is)
  • 75g Szülinapi torta ízesítésű Impact Whey Protein
  • 2 ek. organikus kókuszolaj (softened but still solid)
  • 300g alacsony-zsírtartalmú túró vagy lágy sajt
  • 1 tk. vanília kivonat vagy 4-6 csepp Vaníliás FlavDrops
  • 150g szivárvány cukordísz (sprinkles)

Elkészítés és recept

A torta elkészítéséhez:

  1. Melegítsd elő a sütőt 160°C-ra vagy ha légkeveréses akkor 140°C-ra.
  2. Kenj ki 2db 20cm-es tortaformát egy kis olvasztott kókuszolajjal vagy tegyünk bele sütőpapírt. Ha sütőpapírt használsz és szép tormát szeretnél, akkor külön vágd ki az alját egy körből és a szélét egy csíkból.
  3. Szitáljuk át a lisztet a sütőporral egy keverőtálba, keverjük össze a tejsavófehérjével és az 50g cukordísszel (sprinkles), míg el nem keveredik szépen. Tegyük félre.
  4. Egy másik edénybe tegyük az olvasztott kókuszolajat és az édesítőszert. A két összetevőt elektromos habverővel keverjük össze 3-4 percen keresztül közepes fokozaton. Kézzel is csinálhatod, egy mini edzésért!
  5. Amint a keverék könnyű és krémes, adjuk hozzá a tojásokat egyesével és tojásonként 10mp alatt keverjük el az elektromos habverővel. Ezután adjuk hozzá a vaníliát és a tejet, és pár másodperc alatt keverjük készre.
  6. Most öntsük hozzá a száraz hozzávalókat (liszt és fehérje) és lassan, alacsony fokozaton keverjük össze.
  7. Osszuk szét a tésztát a két formába és süssük 30-35 percig. Figyeljük, hogy elkészült-e a torta – egy villával vagy késsel ellenőrizzük a közepét – ha tisztán jön ki akkor elkészült. Hagyjuk a tortát hűlni a formában 10-15 percig és utána vegyük le a formát és várjuk meg míg kihűl teljesen.

A bevonat és dekoráció:

  1. Keverjük össze a krém sajtot (vagy krém túrót) egy elektromos habverővel egy még krémesebb állagúra (kb. 10 másodperc). Adjuk hozzá a szilárd kókuszolajat, és keverjük addig, míg könnyű és habos nem lesz.
  2. Ezután adjuk hozzá az édesítőszert (vagy cukrot) lassan, kicsi adagokban és közben mindig keverjük folyamatosan. Amint benne van az összes, keverjük 10-15 másodpercig magas fokozaton, hogy még lazább legyen a mix. Használj egy pici tejet ha szükséges. Tedd a kész mixet a hűtőbe 20 percre, hogy megdermedjen.
  3. Amint lehűlt a torta, a krém 1/3-át tegyük az egyik torta tetejére és kenjük el és használjuk a másik tortát felső rétegként. Egy spatulával borítsuk be a tortát a maradék krémmel és díszítsük tetszés szerint!

 

Tápanyag információ

Szeletenként:

Kalória: 256 – Fehérje: 17g – Szénhidrát: 11g – Zsír: 16g



MyproteinHU

MyproteinHU

Író és szakértő