Ugrás a fő tartalomra
Edzés

Az egylábas bolgár guggolás – így a leghatékonyabb a combizmokra és a farizmokra

Az egylábas bolgár guggolás – így a leghatékonyabb a combizmokra és a farizmokra
John Sellars
Író és szakértő9 hónap Ago
John Sellars profiljának megtekintése

Ha van olyan személy, akiben megbízhatunk, az edzési tippek kapcsán, akkor az a sokoldalú Lucy Davis lesz. Amikor nem a betont szántja éppen maratonra készülve, az edzőteremben koptatja a súlyokat. Íme a tippek, hogyan célozhatjuk meg igazán a combfeszítőket, valamint a farizmokat az egylábas bolgár guggolással.

Egylábas bolgár guggolás a kidolgozott combfeszítőkért

  • Három kiemelendő dologra van, amire oda kell figyelnünk, amikor egylábas bolgár guggolásra készülünk.
  • A mozgás legyen egyenes a gyakorlat kivitelezése során mind a negatív, mind a pozitív szakaszában is.
  • Inkább keskenyebb terpeszben álljunk, a csípőnk pedig a vállaink alatt legyen, hogy az imént említett mozgás egyenesen maradhasson.
  • Győződjünk meg róla, hogy a térdünk a lábujjaink vonalánál ne kerüljenek előrébb – ez elengedhetetlen a túlzott hintázás elkerülése érdekében.

Egylábas bolgár guggolás az impozáns farizmokért

  • Ha a farizmokat szeretnénk megcélozni, akkor ezt a gyakorlatot egy kicsit másképp kell végrehajtanunk.
  • Ügyeljünk rá, hogy a két lábunk némileg távolabb legyenek egymástól, illetve azzal, amelyik dolgozni fog, lépjünk nagyobb távolságra a doboztól vagy padtól, mint a megszokott.
  • Továbbá, kissé a combunkra is rá kell dőlnünk, hogy a választott egylábas bolgár guggolás igazán farizom-centrikus legyen.

Bolgár guggolás

Összefoglalás

Annak ellenére, hogy sokan „egyenesen utálják” ezt a gyakorlatot, az egylábas bolgár guggolás az egyik legjobb, leghatékonyabb módja a combfeszítők és a farizmok megdolgoztatásának. Lehet, hogy nem a legkényelmesebb gyakorlat, de senki nem mondhatja, hogy nem hatékony.

Figyelmeztetés: Ezek a tanácsok Lucy Davistől, egy Myprotein nagykövettől származik – ha teljes körű tájékoztatást szeretnénk kapni az egylábas bolgár guggolás helyes végrehajtásáról, személyes felügyelet mellett, forduljunk szakképzett személyi edzőhöz.

John Sellars
Író és szakértő
John Sellars profiljának megtekintése
myprotein