Ugrás a fő tartalomra
Edzés

50 egészséges szokás, amely megkönnyíti az életed és segít a napi rutin kialakításában

50 egészséges szokás, amely megkönnyíti az életed és segít a napi rutin kialakításában
MyproteinHU
Író és szakértő2 hónap Ago
MyproteinHU profiljának megtekintése

A napi rutin apró, de tudatos szokásokból épül fel, nemcsak a jóllétedet támogathatod, de az életed is élvezhetőbbé válik, és nem mellesleg mindig energikusnak és motiváltnak érezheted magad. Nézzük meg, mi az az 50 szokás, amellyel egy kicsit könnyebbé és boldogabbá teheted az életed.

A cikk tartalma:
Napi rutin

Reggeli szokások a napi rutin részeként

Alapozd meg a sikert egy jó helyre tett ébresztővel

Állítsd az ébresztőt minden reggel ugyanarra az időpontra és kelj is fel, amikor az megszólal. Nincs több visszaalvás!Igen, nehéz, de íme a trükk, amiről nem is tudtad, hogy szükséged van rá… az ébresztőórádat a szoba másik felében helyezd el. Így muszáj lesz felkelned, hogy megszüntesd a ricsajt, és ha már úgyis fent vagy, indulhat a nap.

Az 5, 4, 3, 2, 1 szabály

Ez a trükk nemcsak reggel, de a nap bármely pillanatában bevethető. (Bármikor hatásos lehet.)Amikor valamit meg kell tenned vagy tudod, hogy érdemes lenne megtenni, de nehezen szánod rá magad, egyszerűen mond ki hangosan, hogy “5, 4, 3, 2, 1”.“1”-re cselekedj! Nincs idő túlgondolásra, halogatásra - csak cselekvésre.

Le vele!

Egy pohár víz minden reggel, mielőtt még ennél valamit vagy bármi mást csinálnál, egy egyszerű, de nagyszerű szokás az elme és a test számára egyaránt.Működésbe hozza a dolgokat és időt ad, hogy egy kicsit magadhoz térj. Ráadásul a fontos napi folyadékfogyasztáshoz is hozzájárul.

Alkoss, mielőtt fogyasztasz

Ez az a szokás, amelyben a legtöbben borzalmasan teljesítünk, mégis számos fontos és tanulságos változást hozhat a napi rutinba.Ne fogyassz se tévés, se rádiós tartalmat, ne pörgesd át a közösségi oldalakat és emaileket se olvass, amíg nem “hoztál létre” valamit.Hagyd, hogy minden reggel a gondolataid legyenek az elsők, amelyeket gondolsz vagy meghallasz, ahelyett, hogy egyből átrágnád magad a push üzeneteken.Töltsd az időt alkotással, legyen az bármi - egy ízletes reggeli, naplózás, vagy egyszerűen csak testmozgás. A lényeg, hogy rólad szóljon.

Írd le a heted első 3 óráját

Igaz, hogy az első három óra a hétnek csupán egy icipici része, ám vitathatatlanul a legfontosabb. Azzal, hogy írott formába öntöd a terveidet, tisztánlátást, magabiztosságot és irányt szabhat az előtted álló hétnek.Ez dominóhatást eredményezhet, így a legjobb esélyt biztosíthatod magad számára, hogy jobb lábbal kelj fel és produktív hét elé nézz.Menj bele a részletekbe. Kezd az ébresztőd kinyomásával, vízivással, zuhanyzással stb. Pipáld ki mind - mindig jó érzés, ha kihúzhatsz valamit a to-do listádról, függetlenül attól, hogy az milyen apróságnak tűnhet.

Hidegzuhany (vagy csobbanás, ha elég bátor vagy)

Már az is számos előnnyel járhat, ha napindítóként néhány másodpercet hideg víz alatt töltesz, mielőtt meleg vizet is engednél.Habár kellhet némi idő, amíg hozzászoksz, a hideg víz okozta élénkítő sokk azonnal felébreszt, és felkészít a napra.Miért is ne kezdenéd csupán pár másodperccel minden reggel, hogy fokozd a toleranciádat, és meglásd, hogy te is tudsz-e belőle profitálni?

Ágyazz be

A beágyazás számos fiziológiai előnyt hoz magával, beleértve a büszkeség érzését, amely egy feladat elvégzésével jár, továbbá kellemesebb lesz a szobádban lenni. Már csupán néhány ilyen apró szokás bevezetése is kedvező hatással lehet a napi rutin kialakítása szempontjából, és biztos lehet benne, hogy jó úton vagy.

Használj fényvédőt, bárhová is mész

Csak egy arcod van, úgyhogy tegyél meg mindent annak érdekében, hogy megvédd a nap káros sugaraitól. Minél hamarabb a magadévá teszed ezt a szokást, annál jobb.
Napi rutin

Edzés, Aktivitás & Testmozgás: tanácsok a tökéletes napi rutin elkészítéséhez

Készítsd ki az edzős ruhádat már előző este

Biztosítsd be a sikert azzal, hogy már az előző este összekészítesz mindent, amire szükséged lesz.Az edzős ruhád, a vizes palackod, a törölköződ és az edzőcipőd - minden készen áll.Így kevesebb rá az esély, hogy “véletlenül” kifutsz az időből, hogy elkészülj edzés előtt.

Parkolj messzebb a bolttól

Lehet, hogy kényelmesebbnek tűnik közvetlenül a bolt előtt parkolni, de mostantól mindig állj valamivel távolabb.Ezzel lehetőséged lesz a NEAT (angolul non-exercise activity thermogenesis, magyarul nem edzésből fakadó energiafelhasználás) szinted fokozására. A NEAT a fizikai aktivitáson kívüli termogenezist jelenti, alapvetően azt a kalóriamennyiséget, amelyet a szervezeted éget a kisebb, mindennapi tevékenységek hatására. Minél magasabb a NEAT szinted, annál több kalóriát égetsz.

Válogasd össze a 3 kedvenc edzős zeneszámodat

Tartsd készenlétben ezt a hármat egy olyan napra, amikor nem igazán van kedved edzeni.Ahelyett, hogy teljesen kihagynád az edzést, vedd rá magad, hogy mozogj, amíg ez a 3 zeneszám szól.Ha azután sem jön meg hozzá a kedved, hogy végighallgattad a vészhelyzetre tartogatott számaidat, még mindig hazamehetsz. Ha pedig sikerült jobb kedvre hangolódnod, már megérte!
Edzés

Segít a zene sportteljesítményed fokozásában?

A zene és az atletikus teljesítmény jól kutatott területét képviselik a tudománynak. Érzelmi állapotod hatást gyakorol a sportteljesítményedre, és a rendszeresen végzett sporttevékenységed hatást gyakorol általános érzelmi állapotodra.

A “nem akarok edzeni” edzés

Tartogass egy ilyet a tarsolyodban minden olyan alkalomra, amikor abszolút nincs kedved edzeni.Ez lehet a kedvenc gyakorlataid kombinációja köredzés formájában, vagy akár egy ellazító nyújtás sorozat.Akármi is legyen, az a fő, hogy élvezd! Ez nem a kalóriákról szól, hanem inkább arról, hogy anélkül mozogj, hogy utálnád minden egyes percét.

Legyen egy tartalék edzős cuccod

Akár a kocsiban, akár az irodában tartod, mindig legyen egy extra edzős cuccod a biztonság kedvéért.Mindannyiunknak vannak feledékenyebb napjai, de ez nem szabad, hogy útját állja az edzésnek. Oh, és a dezodorról se feledkezz meg…

Lejátszási listák

Nem titok, hogy a zene megalapozhatja, de akár romba is döntheti az edzést. Alapvető trükk lehet, ha van néhány olyan általad létrehozott vagy elmentett lejátszási listád, amely segít átvészelni a kemény edzéseket.Lehet néhány “ösztönző” témád akár visszaeséshez, egyéni rekordhoz, mobilitáshoz, kardiózáshoz és súlyemeléshez. Igazítsd a saját edzési szükségleteidhez. Egy pár listát már össze is állítottunk számodra.

Videózd le a formát

Néha kicsit kínosnak tűnhet videózni az edzőteremben, ám a technikád vagy a teljesítményed rögzítése az edzés során sok-sok pozitív hatással járhat.Látni a mozgásodat segíthet felfedezni azokat a területeket, ahol még van mit javítani, vagy éppen azokat, ahol növelhető az intenzitás.Az edzés közbeni testtudatosság nem mindig könnyű (különösen kezdők számára), ezért jó, ha segítesz magadnak azzal, hogy felveszed a gyakorlataidat.De kérünk, hogy légy tekintettel a teremben tartózkodókra! Győződj meg róla, hogy csakis magadat veszed, és nem foglalsz el felesleges helyet vagy felszerelést a videózás miatt.

Ne félj a lépcsőktől

Ez egy egyszerű szokás, amely szinte észrevétlenül a napi rutin része lehet. Emeld meg azokat a lábakat és válaszd a lépcsőket a lift helyett. Egy kis extra mozgás itt-ott rengeteget számít. Csak csináld! Gondolj a NEAT-re!

Légy aktív az edzőtermen kívül is

Fontos lépés időt szakítani a hét során valami olyan aktivitási formára, amely nem súlyemelgetés vagy szobakerékpározás.Ha megtanulod más módon is élvezni a mozgást, akkor a fittebbé válás folyamata sokkal kézzelfoghatóbbá válik. Ráadásul az ilyenfajta aktivitás könnyebben a napi rutin részévé tehető.Miért ne válhatna a szokásoddá, hogy havi egyszer az edzőtermen kívül végzel valamilyen számodra élvezetes tevékenységet?

A száraz sampon elengedhetetlen

Hosszú hajú barátaink, talán nem szívesen valljuk be, de néha az edzésprogram kizárólag attól függ, hogy mikor jön el a következő hajmosás ideje. Ki akarna egy kényeztető testápolás után megizzadni?De hagyjuk a kifogásokat… szerezz be valamilyen szárazsampont és tartsd a táskádban. Így kevesebbszer kell hajat mosnod, és több időt szentelhetsz az egészségügyi és fitnesz céljaidnak.

Táplálkozás: tippek a tökéletes napi rutin kialakításához

Legyenek a vitaminok a napi rutin része

Valahogy sokkal nehezebbnek tűnik emlékezni arra, hogy be kell venni a vitaminjainkat és étrend-kiegészítőinket, mint megcsinálni a reggeli kávénkat.Akkor miért ne “halmoznád a szokásokat” és párosítanád az étrend-kiegészítőidet a mindenképp elvégzendő szokásaidhoz?Az esélye annak, hogy tényleg beveszed ezeket az egészségtámogató extrákat azonnal az egekbe szökik, ha látod őket magad előtt, amikor a fogkefédért vagy a kávédért nyúlsz.

Ízesítsd meg a napjaidat egy kis Myprotein FlavDrops-szal

Ha ezekkel a sorsfordító cseppekkel dobod fel az ételeidet, miközben próbálsz kalóriát spórolni, sokkal könnyebbé teheted az életedet.Néhány csepp ezekből a lenyűgöző ízesítésekből a joghurtodba, zabkásádba, kávédba és sütijeidbe teljesen megváltoztatják annak ízét, de extra kalória nélkül.

Mozdulj riasztásra

Az íróasztalnál végzett munka során sokkal nehezebb megmozgatni a testünket. Köztudott, hogy ilyenkor az asztaltól való felállás és valamiféle mozgás jót tesz a testnek és az elmének, mégsem teszünk túl sok erőfeszítést az aktivitásunk érdekében.Állíts be riasztást, mint finom emlékeztetőt, hogy ideje felállni és mozogni (akár 1 perc erejéig is) - már ez is segíthet az apró változtatások végrehajtásában.Akár arra is használhatod ezt az alkalmat, hogy lépcsőzz kicsit vagy kimenj a konyhába feltölteni a vizes palackodat. Te döntöd el, hogy mit jelentsen, a lényeg, hogy valami mozgást takarjon.

Tervezz előre és rakd össze az étkezéseidet előző este

Mint ahogy a napod, az étkezéseid megtervezésével is sokkal könnyebben tarthatod magad a tervedhez.Ha az ételeket még előző este beolvasod vagy manuális viszed be a kalóriaszámoló alkalmazásba, akkor nem lesz rá szükség, hogy egy rohanós nap közepén még számolgatni kelljen a makróidat és a kalóriáidat.Ha próbáltad már valaha délután 4-kor kiszámolni, hogy mennyi kalóriát fogyaszthatsz még vacsorára, akkor bizonyára tudod, hogy nem túl jó móka.Ha te is lelkes kalóriaszámolgató vagy, könnyítsd meg kicsit a dolgod és próbáld ki az előre tervezést.
Táplálkozás

Meal prep kisokos: a meal prep jelentése és trükkjei

Mindig érdekelt a meal prep módszer és a meal prep receptek? Belevágnál az étel előkészítésbe, de nem tudod, hol kezdd? Kisokosunk mindenben segít neked!

12 hónap AgoAl MyproteinHU

Nagybevásárlás

Ismét: tervezz előre!Ha tudod, hogy mire van szükséged, próbáld meg nagy tételben beszerezni a kedvenceidet vagy az alapanyagokat.Ez hosszú távon pénzt takarít meg, továbbá kiszámíthatóbbá teszi az étkezési és folyadékfogyasztásai szokásaidat.Az emberi lények természetüknél fogva vonzódnak a napi rutinhoz, amikor rátalálnak a számukra bevált dolgokra… szóval ha van egy bizonyos étel vagy ital, amit szeretsz, tankolj fel belőle - úgyis újra és újra megvennéd.

Dobozolj és fagyassz

Ugyanez a koncepció vonatkozik a megvásárolt élelmiszerek elkészítésére is. Főzd meg előre és fagyaszd le az ételeket.A chilik, pörköltek és levesek mindig jó választás. Vedd ki az ételt a fagyóból reggel, és fogyaszd el vacsorára.Nincs stressz, nincs rohanás, nincs elpazarolt idő.

Hasznosítsd a fehérjeport

A fehérjepor használata a napi rutinod során a napi fehérjecélod teljesítésének egyik legkönnyebb és legkényelmesebb módja.

A Myprotein ízek hatalmas választékában mindenki megtalálja a számára megfelelőt. A felhasználási módjával pedig bátran kísérletezz… rakd turmixokba, smoothie-kba vagy sütikbe.

Törekedj étkezésenként 1 fehérjeforrásra

Egy nagyszerű módja annak, hogy hosszabb ideig jóllakott maradj és biztosítsd a fejlődésedet és a regenerációdat, ha a napi rutinod részeként minden egyes étkezéshez fogyasztasz valamilyen fehérjeforrást.Ez lehet tojás, csirke, görög joghurt, fehérjepor stb. Ezáltal kevésbé valószínű, hogy cukros, magas kalóriatartalmú harapnivalóhoz nyúlj, amelyek elfogyasztása után 10 perccel újra megéheznél.

Nagy volumenű ételek

Amikor próbálsz megszabadulni néhány kilótól, sokszor érezheted úgy, hogy kicsit éhesebb vagy, mint általában (különösen, ha nem tápanyagdús és laktató ételeket választasz).Hogy a lehető leghatékonyabban küzdhess meg az éhségérzettel, növeld meg az ételeid volumenét további zöldségekkel vagy alacsonyabb kalóriatartalmú ételekkel, így a folyamat kivitelezhetőbbnek tűnik.Miért ne turbóznád fel az ebédedet salátával, a vacsorádat pedig párolt vagy sült zöldségekkel?

Hasonlítsd össze a szószokat vásárlás előtt

Manapság már mindenhol vannak alacsonyabb zsírtartalmú, alacsonyabb cukortartalmú és alacsonyabb kalóriatartalmú opciók. Csupán pár másodpercbe telik összehasonlítani egyet-kettőt a boltban.Ezáltal könnyedén hozhatsz tudatos döntéseket a táplálkozásoddal kapcsolatban, anélkül, hogy túl sokat kellene vele foglalkoznod.

Válaszd inkább a “zéró kalóriás” szénsavas üdítőket

A sok rejtett folyékony kalória mind összeadódik. Gyakran alig észrevehető a különbség a cukros és csökkentett cukortartalmú italok íze között… ám a kalóriabevitel tekintetében igenis jelentős.Spórold meg a felesleges cukorbombákat és válassz bölcsebben!

Tarts kéznél egészséges snackeket

A kesztyűtartó a kocsidban, a hátizsákod elülső zsebe, az irodai asztalod fiókja… mind-mind tökéletes hely a harapnivalók tárolásához.Azzal, hogy egészséges alternatívákat raksz el vész esetére nemcsak gazdaságosabb döntést hozhatsz, de a célod felé vezető utadról sem fogsz letérni, amikor a napod éppen káosszá válik.A snackek fogyasztása pedig elégedettséggel fognak eltölteni, anélkül, hogy bűntudatot éreznél.

Vásárolj inkább kiporciózott termékeket a “családi kiszerelés” helyett

Habár gazdaságosabbnak tűnhet, és fentebb a nagytételes vásárlás mellett érveltünk, a családi kiszerelések bedönthetik a makróidat. Az előre kiporciózott ételek viszont megkönnyíthetik a túlzásba vitt élvezetek elkerülését.

Ne vegyél olyat, amit nem akarsz megenni

Mind csináljuk. Megvesszük a finomságokat és azzal áltatjuk magunkat, hogy majd a szekrényben tartjuk és egyszerre csak egyet eszünk meg belőlük… aztán persze befaljuk az összeset.Gyakran előfordul, hogy meglátunk valami csábító dolgot, és nem tudunk neki ellenállni. Ha te is küzdesz ezzel, a legjobb módja, hogy ezt megelőzd, hogy már eleve meg sem veszed. Így később nem lesz olyan nehéz nemet mondani rá.

Rágd meg az ételt

Sokat hallhattad gyerekként, és nem véletlenül. Ha nem rágod meg alaposan az ételt, az étkezés után emésztési zavarokhoz és puffadáshoz vezethet.Ráadásul minél gyorsabban eszel, annál nagyobb a valószínűsége a túlevésnek. Az agyunknak és a testünknek időre van szüksége, hogy feldolgozza az információt, hogy ettünk, ezért sokszor még akkor sem hagyjuk abba, amikor már jóllaktunk.Mielőtt repetáznál, várj 10 percet, hogy lásd, jóllaktál-e. Előfordulhat, hogy már nem is fogsz második adagot kérni.

Tudatos pillanatok, amelyek segítenek a napi rutin kialakításában

Heti/napi check-in

Önmagunk ellenőrzése épp olyan fontos, mint a szeretteinké. Kérdezd meg magadtól, milyen volt a napod vagy a heted, és egészítsd ki ezt a belső beszélgetést még néhány kérdéssel…“Miből van szükségem többre, és miből kevesebbre?”Ez majd iránymutatásként szolgál, hogy hova kell több vagy éppen kevesebb energiát összpontosítanod a fejlődés érdekében.

10 légzés naponta

Ha nyugodtabbnak és összeszedettebbnek akarod érezni magad, akkor a nap folyamán előtérbe kell helyezned a (megfelelő) légzést.Tedd a kezed a hasadra, hunyd le a szemed és csak figyeld a hasad emelkedését és süllyedését, ahogy belégzel az orrodon, és kilégzel a szádon keresztül.Ezt talán a legjobb ágyban fekve végezni, miután felébredtél, vagy mielőtt aludni mész.

3 percnyi hálaérzet

Ha minden nap vagy este 3 percet azzal töltesz, hogy átgondolod, miért lehetsz hálás, sokat tehetsz a jóllétedért.A hálaérzet ezen apró momentumainak leírása vagy kimondása hangosan képes megváltoztatni a napod perspektíváját.“Amire összpontosítasz, az növekszik.” Minél többet gyakorlod a jó dolgok meglátását, annál többet fogsz belőlük észrevenni.

Friss levegő ebédszünetben

Az ebédszüneted tökéletes alkalom arra, hogy fújj egyet, kikapcsold az agyad és átgondold a napodat. Ám ez nem könnyű, amikor nem mozdulsz el arról a helyről, ahol dolgozol.Állj fel, menj ki és levegőzz egyet odakint - akár csak pár percre is. Válts környezetet és ébreszd fel az érzékeidet.
Napi rutin

30 perc tudatosság

Hoztunk egy egyszerű gyakorlatot, amellyel szünetet tarthatsz a mindennapok során.Öt dolog, amit látsz, négy dolog, amit hallasz, három dolog, amit megérintesz, két dolog, amit megszagolsz, és egy dolog, amit megízlelsz.Semmi zavaró tényező, csupán te és az érzékeid. Ez egy csodálatos megnyugtató technika, amely egyben a környezeted újszerű megtapasztalását is eredményezi.

Tanuld meg jól érezni magad egyedül is

Ha szeretnél valamit csinálni, de nincs senki, akivel megtehetnéd, tedd meg magad.Vidd el magad ebédelni, menj el moziba vagy koncertre. Tapasztald meg a kényelmetlenség érzését és öleld magadhoz. Tanuld meg szeretni és értékelni magad annyira, hogy élvezd a saját társaságodat.

Nézz fel

Anélkül, hogy észrevennénk, túl sok napot töltünk azzal, hogy lefelé vagy magunk elé nézünk. Úgyhogy tarts szünetet és nézz fel végre egy kicsit.Ez egy kedves emlékeztető, hogy milyen nagy is a körülöttünk lévő világ. Nézz fel, élvezd a fényt, és lélegezz.

Kapcsolódj másokhoz

Próbálj minden nap beszélgetést kezdeményezni valakivel, mintha a to-do listádon lenne.Vegyél részt a beszélgetésben teljes egészében, és mosolyogj. Figyeld, hogyan változik a hangulatod, ha az energiádat a beszélgetésre fordítod, nem pedig arra, hogy mit kell még aznap elintézned.

Digitális motiváció

Ha elképzeltél magadban egy célt, vagy van egy kép, ami azt ábrázolja, amit el akarsz érni, állítsd be a telefonod vagy a laptopod háttereként emlékeztetőképp.Ha vizuálisan is látod az elérni kívánt eredményt, az segíthet abban, hogy elkötelezett maradj a célod iránt.

Hagyd abba a görgetést

Kíméld meg magad az esztelen, túlzásba vitt görgetéstől és tedd le a telefonodat, főleg az ágyban. Ha itt nem férsz hozzá a telefonodhoz, könnyebben lenyugodhatsz, kikapcsolhatsz és elaludhatsz.Szerezz be egy megfelelő ébresztőórát, és vagy kapcsold ki a telefonodat, vagy hagyd a másik szobában. Egy idő után jobban fogod érezni magad, hogy kevésbé hagyatkozol rá.

Vezesd a fejlődésedet

A haladás dokumentálása a célodtól függetlenül is nagyszerű módja annak, hogy motivált maradj, fontos bizonyítékot szolgáltass magadnak, és megbizonyosodhass afelől, hogy jó irányba tartasz.Fogj be egy jegyzetfüzetet a “győzelmeidnek” és írd le minden diadalodat, nem számít, mennyire kicsinek tűnnek.

5 perces rendrakás

A beágyazáshoz hasonlóan minden este, mielőtt aludni mész, válassz egy szobát és gyorsan rakd rendbe.Nem muszáj intenzív folyamatnak lennie, inkább csak egy gyors és egyszerű rendrakásnak.Válassz másik szobát a hét minden estéjén. Ez azt fogja eredményezni, hogy a hétvégén esedékes nagytakarítás már közel sem lesz olyan ijesztő. Szerezz némi előnyt a jövő énednek.

Bókolj valakinek

Egyszerűen csak mondd el valakinek, hogy milyen nagyszerű ember, vagy hogy mennyire kedveled valamelyik tulajdonságát.Légy kedves és figyeld, ahogyan nemcsak az ő, de a saját hangulatod is sokkal jobb lesz.

Tűzz ki heti célokat

Egy kiváló módja annak, hogy teheted sikeresebbé a hetedet, ha minden egyes héten kitűzöl magadnak valamilyen fő célt.Nem kell túlterhelni magunkat 25 féle céllal - az csak arra lenne jó, hogy stresszesebbek legyünk.Egyszerűen válassz ki egy olyan cél, amely nem alku tárgya, és tegyél meg érte mindent.A vasárnap este nagyszerű alkalom arra, hogy átgondold az aktuális hetet, és eldöntsd, mire szeretnél fókuszálni a következőn. Talán a vízfogyasztásra? Vagy a fehérjebevitelre? Valami olyan legyen, ami fontos számodra.

Vegyél egy növényt és gondoskodj róla

Nem értelmetlen dolog egy növényről gondoskodni.Ha törődünk valami mással, akkor egyben önmagunkkal is törődünk. Alkalmazd emlékeztetőül, hogy a figyelem és a gondoskodás nem feltétlenül igényel nagy erőfeszítést, ám képes valamit valami igazán gyönyörűvé változtatni.
Napi rutin

Tegyél rendet a konyhaszekrényben

Egy kis időt rendrakásra fordítani a konyhaszekrényben sorsfordító lehet. Lehetővé teszi, hogy átlásd, mid is van pontosan, és hogy hogyan hozhatod ki a legtöbbet a hozzávalóidból.Ha úgy érzed, többet is invesztálnál ebbe az ötletbe, a tárolóedények felcímkézése és a tupperware rendkívül hasznos lehet, mivel így pontosan láthatod, hogy mennyi van az egyes hozzávalókból.

Hagyj időt a pihenésre

Ha elkap minket a gépszíj, hajlamosak vagyunk semmibe venni testünk igényét a pihenésre. Éppen ezért tudatosan kell foglalkoznod vele. Ha másképp nem megy, írd a napi rutin táblázat elejére.Jelentsen ez akár egy pihenőnapot az edzésben vagy heti egy órát, amikor időt szakítasz arra, hogy nem csinálsz semmi különöset, csak relaxálsz. Ha nem építed be a mindennapjaidba, könnyen feledésbe merülhet.

További cikk a tökéletes napi rutin kialakításához? Olvasd el a mindfulness gyakorlatok és meditáció kapcsán!

Összefoglalás

Habár ötven szokás rengeteg erőfeszítésnek tűnhet, igazán nem nehéz párat kiválasztani és a napi rutin részévé tenni. Ha ez a pár már kialakult, kiegészítheted továbbiakkal, később pedig még egy párral.Idővel ezek a kis és egyszerű lépések jelentősen hozzájárulnak majd az egészségügyi és fitnesz céljaid eléréséhez, miközben az életed is egyszerűbbé válik.Írta: Erin McElvogue író és szakértőFordította: Barabás Gabriella
MyproteinHU
Író és szakértő
MyproteinHU profiljának megtekintése
myprotein