Ugrás a fő tartalomra
Kiegészítők

A megújult Impact Weight Gainer | finomabb íz, jobb eredmények

A megújult Impact Weight Gainer | finomabb íz, jobb eredmények
Fazekas Dániel
Cikkíró, táplálkozási és életmód tanácsadó, junior testépítő6 év Ago
Fazekas Dániel profiljának megtekintése

A fitnesz világát a különböző kihívások, célok teszik csak igazán különlegessé, a folyamatos változás pedig garantálja, hogy ne váljon unalmassá. Ezek közül is az egyik legáhítottabb cél a minél nagyobb, minőségi izomtömeg megszerzése. Az első gondolatok, melyek megjelennek a „tömegnövelés” szó hallatán, az hogy eljött az az időszak, amikor bármiből, bármennyit ehetünk, legyenek azok édességek, gyorsételek vagy csak az óriásiadagok. Ezekkel majd jól elérjük a várva várt eredményt. Ez részben igaz, de valószínűleg nem a kereken duzzadó vállainkat, eres karjainkat fogjuk viszont látni a tükörben, arról nem beszélve, hogy számos egészségügyi problémát okozhatnak. A zsírmentes izomtömeg érdekében nem elegendő csak az ételek mennyiségét növelni, kiegyensúlyozott és meghatározott, minőségi kalória bevitelét kell szem előtt tartani. Ezt gondosan megválasztott ételekből és táplálékkiegészítőkből tehetjük lehetővé, amelyek azon kívül, hogy az izmaink növekedését teszik lehetővé, szívünk, érrendszerünk, ízületeink egészségét is megőrzik.

Mik azok a tömegnövelők?

A tömegnövelő tulajdonképpen magas kalóriatartalmú fehérjepor, amely azoknak a sportolóknak lett megalkotva, akik növelni szeretnék izom-, s így testtömegüket. Fogyasztható étkezések helyettesítése céljából, étkezések között vagy némelyik összetétele alkalmassá teheti, hogy az edzés utáni turmixként is megállja a helyét. Voltaképpen bármikor, amikor ki szeretnénk egészíteni a napi kalóriabevitelünket. Folyékonysága révén könnyedén elfogyasztható és máris bevittük a szükséges tápanyagokat.

A Myprotein Impact Weight Gainer a tökéletes kombinációja a fentebb említett minőségi fehérjének és szénhidrátnak, amelyek kulcsfontossággal bírnak, haregenerálódásról és izomépítésről van szó. Sőt a megújult összetételnek és ízeknek köszönhetően, most még jobb eredményt érhetünk el vele! Kiváló útitárs lehet, ha nem volt alkalmunk enni indulás előtt és megéheznénk, de két étkezés között is fogyasztható bárhol, bármikor.

Impact-Weight-Gainer

Amikor étkezést helyettesít

Az Impact Weight Gainer étkezés helyettesítőként is megállja a helyét. A termék lehetővé teszi, hogy a szükséges makronutrienseket egyszerre fogyasszuk el, így nem csak a fehérje- és szénhidráttartalma fontos, hanem a bennük található telítetlen zsírok, vitaminok és ásványi anyagok szerepe is.

Hogyan növeljek tömeget?

Amíg sokan veszíteni szeretnének súlyukból, addig ugyanúgy vannak olyanok is, akik éppen az ellenkezőjét tűzik ki céljuknak. Szeretnének egy kis izmot magukra pakolni. Sajnos sokaknak meggyűlik ezzel a baja.

Egy gyors anyagcserével rendelkező ember, nem –illetve nagyon nehezen- tud annyit enni, hogy az kalóriatöbbletet jelentsen számára. Ez kétséget kizáróan igaz, azonban ez az egyik elengedhetetlen feltétele, annak hogy sikeresen növelni tudja a testsúlyát.

Már így is kényelmetlen mennyiségűek az adagok, de továbbra sem biztosítják azt a mennyiséget, mint amennyire szükségünk lenne. Van megoldás? Igen!

Myprotein Impact Weight Gainer! Ha az étrendünk rendben van és az edzésünkbensincs kivetni való, de szükségünk van további 300-400 kalóriára, akkor ez a tökéletes kiegészítő. Összetételének köszönhetően, nem a testzsírunk fog gyarapodni, hanem a napi kcal bevitelünk, és így végső soron az izomtömegünk.

Azonban ne felejtsük el, hogy hiába a sok kalória, ha az edzéstervünk nem teszi lehetővé az izom hipertrófiáját (izomsejtek növekedése), azaz nem stimuláljuk megfelelően. Ezt a leghatékonyabban összetett, több izomcsoportot munkára bíró gyakorlatok kivitelezésével tehetjük meg. Ezzel több legyet üthetünk egy csapásra. Egy gyakorlattal képesek vagyunk a test számos izmát egyszerre megdolgoztatni, mely nem csak jobb időbeosztást tesz lehetővé, de jobban is serkenti az anabolikus hormonok termelődését a testünkben. Sőt! Ezeket a gyakorlatokat végezve javul az általános erőnlétünk, azaz erősebbek leszünk, mivel több izomcsoport becsatlakozik a munkába, több súlyt vagyunk képesek mozgatni, ez nagyobb ellenállást okoz, és végezetül az izomszövet ehhez a súlyhoz próbál alkalmazkodni, tehát igyekszik „felnőni” a feladathoz. Ezek után nincs másra szükségünk, minthogy ellássuk testünket –több, mint- elegendő tápanyaggalés hagyjuk pihenni fáradt izmainkat.

Biztosítanunk kell a szervezet számára egy olyan állapotot, amikor nem pont annyi építőanyag van, mint amennyire szüksége van, hanem több és több. Persze olyat, amit pozitívan tud hasznosítani. Az Impact Weight Gainer, fehérje és szénhidrát kombinációja, minden elfogyasztott adagja további 388 hasznos kalóriát biztosít az építkezésre.

A sikeres tömegnövelés alapja:

  • Egyél eleget! Eleget eszel? Akkor egyél még többet!
  • Tudd, hogy mikor, mit!
  • A minőség ugyanannyira fontos, mint a mennyiség.
  • Pihenj sokat!
  • Eddz nagy súlyokkal, de szabályosan!
  • Egészítsd ki az étrendedet tömegnövelővel!

Miért ilyen hatásos az Impact Weight Gainer?

Az új összetételű Impact Weight Gainer, adagonként 33 gramm gyors és lassú felszívódású fehérjével látja el a testünket, mely nem csak edzés utánra teszi alkalmassá ezt a nagyszerű kiegészítőt, de a nap folyamán is képes folyamatos fehérjefelszívódást biztosítani. Hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez, helyreállításához és megőrzéséhez, hogy nekünk csak a növekvő intenzitású edzésekkel kelljen törődnünk.

Tejsavófehérje koncentrátum

Egy gyorsan emészthető formájú fehérjeforrás, melynek köszönhetően a test rövid időn belülszabályozni tudja a nitrogén-egyensúlyt, főként egy hosszabb tápanyagmentes időszak után. Nagyszerű választás edzés utáni kiegészítőnek.

Tejfehérje koncentrátum

Lassan felszívódó fehérjeforrás, mely hosszas fehérje- és aminosaváramlást biztosít, mellyel így hosszabb időre képes a pozitív nitrogén-egyensúlyt fenntartani. Étkezések között, valamint éjszakára kiváló megoldás lehet.

Szénhidráttartalma adagonként 50 gramm, amely komplex és egyszerű szénhidrátból tevődik össze. Míg az előbbi magas rosttartalmú, lassan felszívódó zabliszt, mely hosszabb ideig, folyamatosan ad energiát a szervezetnek, addig az utóbbi maltodextrin (keményítő) gyorsfelszívódása a glikogénraktárak azonnali visszatöltéséért felel.

Zab

Növelik az inzulinérzékenységet. A vizet magához vonzza, megduzzad, kitölti a gyomrot, hosszú ideig teltségérzetet biztosít.

Maltodextrin

A szőlőcukornál összetettebb szénhidrát, emésztése könnyű és gyors, így hamar biztosít energiát a szervezet számára. Edzések után a glikogénraktáraink feltöltésre szorulnak és erre kínál tökéletes megoldást a minél előbbi, magas glikémiás indexszel rendelkező maltodextrin.

Hogyan fogyasszam?

Azt ajánljuk, hogy 3 és 1/3 adagolókanál (100 g) Impact Weight Gainer-t 350 ml vízben keverj, el a shakeredben, amelyet pár rázás után tökéletesen oldódva fogyaszthatsz is. Sűrűsége a folyadék mennyiségétől függ.

Amennyiben szeretnél növelni kalóriatartalmán, bátran használj tejet az elkészítéséhez. Minél zsírosabb tejet veszel, annál több kalóriát tudsz bevinni.

Ha inkább kevesebb folyadékkal fogyasztanád, keverheted joghurtba, de csinálhatsz belőle zabkását vagy akár smoothiet is. Ezek esetében, azonban nem szabad elfelejteni a hozzáadott kalóriát. (Bár tömegnövelés esetében ez nem jelenthet gondot.)

A rengeteg elkészítési módnak csak a képzeleted szabhat határt.

Konklúzió

Száz szónak is egy a vége. Ahhoz, hogy izomtömegünket növelhessük, a legfontosabb tényező, hogy kalóriabevitelünk szufficites legyen. Ha ez nem valósul meg, nincs az az edzés vagy pihenés, melynek hatására, de a szükséges tápanyagok nélkül plusz kilókra és centikre tehessünk szert. Ebben lesz óriási segítségedre a Myprotein Impact Weight Gainer-je, mellyel elérheted vágyaid, a hőn áhított zsírmentes, masszív izomzatot, mindezt anélkül, hogy az egészséged rovására menne. Sőt..

Cikkeink kizárólag információs és tanulási célokra szabad felhasználni, és nem vehetőek orvosi tanácsnak. Ha kétségei vannak konzultáljon egészségügyi szakemberrel, mielőtt étrend-kiegészítőket használna, vagy jelentős változásokat vezetne be étkezési szokásaiban.

Fazekas Dániel
Cikkíró, táplálkozási és életmód tanácsadó, junior testépítő
Fazekas Dániel profiljának megtekintése
A nevem Fazekas Dániel, Budapesten születtem. Életem legnagyobb részét a testépítés és az ahhoz tartozó egészséges életmód teszi ki. 15 éves koromban határoztam el magam, hogy változtatni fogok, mind az életvitelemen, mind a megjelenésemen. Eleinte a saját testsúlyos, későbbiekben a súlyzós edzés fortélyait sajátítottam el. Az évek során számos diétát követtem, legyen az versenyfelkészülés idején, vagy tömegnövelés érdekében alkalmazott. 5 év folyamatos ismeretszerzés, tanulás és edzésmúlt után úgy döntöttem ideje megmérettetni magam másokkal is. IFBB Junior Testépítő és Fitness Magyar Kupán, a második helyért járó ezüst érmet vihettem haza klasszikus testépítés kategóriában. Immár 6 évnyi, folyamatosan bővülő tudásommal szeretnék segíteni azokon, akik egészségesebb, fittebb életre vágynak.
myprotein