Ugrás a fő tartalomra
Kiegészítők

Tesztoszteron fokozó termékek

Tesztoszteron fokozó termékek
MyproteinHU
Író és szakértő8 év Ago
MyproteinHU profiljának megtekintése

A tesztoszteron

Kezdjük az alapoknál. Mi is a tesztoszteron, miért fontos nekünk a testépítésben, miért érdemes magasan tartani. Előnyök? Hátrányok?

A tesztoszteron a legfontosabb férfi nemi hormon. Ez a hormon felelős a férfi nemi jellegek alakulásáért, illetve fontos szerepet játszik az izomtömeg kialakításában, a vázizomzat felépítésében és a testzsír eloszlásában,  illetve jótékony hatással van a libidóra is. A tesztoszteron hatására jön létre a nemi vágy, növelheti az önbizalmat és segíthet a koncentráció fenntartásában. A tesztoszteron termelés csökkenése ugyan csak az idős korban jellemező, azonban 30 év felett már érdemes elősegíteni, megtámogatni a hormon termelődését. Amennyiben szeretnéd kipróbálni a fokozott tesztoszteronszint jótékony hatásait érdemes odafigyelni a táplálkozásodra is.

tesztoszteron

Tesztoszteron szint fokozó ételek

Amennyiben a legtermészetesebb módját próbálnád ki a tesztoszteron fokozásának érdemes megpróbálkoznod a következő ételek rendszeres fogyasztásával:

  • Szőlő: A szőlőben található rezervatrol nevű anyag jótékony hatással van a spermiumokra, kb. 500 mg elegendő belőle, hogy megemelje a tesztoszteron szintet.
  • Tonhal: A testépítésben amúgy is kedvelt „gyorskaja”. Amellett, hogy magas az omega 3 tartalma, rengeteg D-vitamint is tartalmaz, amely jelentősen emelheti a tesztoszteront a szervezetedben.
  • Avokádó: Méltatlanul hanyagolt élelmiszer, pedig szinte csak jótékony hatással rendelkezik. Tisztítja az érfalakat, jó hatással van a vérkeringésre.
  • Vadhúsok: A csirke, pulyka marha szentháromság mellett érdemes néha beiktatni vadhúsokat is, hiszen a több protein jó hatással van a tesztoszteronra és az izomtömeg növekedésre is.
  • Fokhagyma: A fokhagyma nemcsak az ereket tisztítja, hanem segít száműzni a testépítők rémét, a kortizolt, hiszen csökkenti a zsírvesztés mértékét és izomlebomlásban is jelentős szerepe van.

Tesztoszteron fokozó termékek

Amennyiben tökéletes segítséget keresel, hogy természetes módon emeld a tesztoszteron szintedet, mindenképpen érdemes kipróbálni néhány terméket, hogy lásd Neked mi válik be. A hatás egyénenként különböző lehet!DAA: A legújabb generációs tesztoszteron fokozó. A D-Aspartic Acid rövidítése, ami egy aminosav, amely jótékony hatásával nemcsak a herékben termelődő tesztoszteron hormont növeli, de még magára a növekedési hormon termelésre is pozitívan hat.

Használata során izomerő növekedést, teljesítmény fokozódást és kitolt fáradási küszöböt tapasztalhatunk. Szedési mennyisége kb. 1500-3000mg/nap, amelyet érdemes több részletben fogyasztani, egy részét edzés előtt. A legoptimálisabb, ha kúraszerűen alkalmazzuk, azaz 4-6 hét után tartsunk 3 hét szünetet.

Tribulus:Avagy a királydinnye kivonat. A tribulus egy gyógynövény, amely használatának során érezhető a szexuális vágy emelkedése, jótékony hatással van a libidóra. Mivel jó hatással van a természetes tesztoszteron szintjére, ezért a sportolók előszeretettel alkalmazzák. A vizsgálatok alapján a Tribulus Terrestris növeli az agyalapi mirigy luteinizáló szintjét, amely a tesztoszteron szabályozásáért felelős. Ezzel a stimulussal ez a hormon jelet küld a testnek, hogy fokozza a tesztoszteron termelést.

Vizsgálatokkal mutatták ki, hogy a tribulusnak erősen jó hatással rendelkezik a szexuális kedvre mindkét nem esetében, sőt csökkentheti a nők esetében a sterilitást illetve a férfiak esetében az impotenciát. A kutatók a Tribulus szedésének legoptimálisabb mennyiségének kb. 250-500mg tartják, de vannak kutatások, ahol ennél magasabb mennyiséget is javasolnak ( akár 1000mg/nap). Szedését érdemes ciklizálni, 6-8 hét használat után tartsunk néhány hét szünetet.

ZMA: A legtöbb sportoló nem visz be elegendő cinket és magnéziumot. Ez a két anyag elengedhetetlen az optimális tesztoszteron termeléshez. A ZMA nagy mennyiségben tartalmazza ezeket az ásványi anyagokat, így támogatva szervezetünket, hogy növelje az anabolikus hormonok előállítását és növelje az erőszintet.

Természetes tesztoszteron növelés

A tesztoszteron fokozását a kiváló termékek mellett, néhány olyan trükkel is elősegíthetjük, amelyek jótékony hatással vannak a hormontermelés növelésére. Érdemes változtatni az életmódunkon, étkezésünkön, hiszen ezekkel az apróságokkal sokat tehetünk a fejlődésünkért.

Pihenj többet!

Az egyik leghatásosabb trükk. Próbálj több és minőségibb pihenést vinni az életedbe. Az alvás nemcsak a tesztoszteronra van jó hatással, de a növekedési hormon legnagyobb része is az alvás során termelődik, amely az izomépítés Jolly Jokere.

Tesztoszteron szint fokozás alvás
Fogyassz fehérjét!

A fehérjék elemi fontosságáról már beszéltünk előző cikkünkben, azonban fontos kiemelni, hogy a megfelelő mennyiség segít magasan tartani a tesztoszteronszintet.

Tesztoszteron szint fokozás fehérje

Egyél zsírt!

Azt tudjuk, hogy a telítetlen zsíroknak, mint az omega3, a lenmagolaj mennyi pozitív tulajdonsága van, de a tesztoszteron termelés optimalizálásához kivételesen nem ezekre, hanem a telített zsírokra van szükség, amely a húsokban és a tojás sárgájában található, így ezeket se hagyjuk ki az étrendünkből.

Tesztoszteron szint fokozás zsírokkal

A tesztoszteron emelés mellékhatásai

Mint látjátok tehát a tesztoszteron fokozással érdemes foglalkozni, hiszen segítségével maximalizálni tudjuk az edzésekből eredő fejlődésünket. Érdemes azonban tudni, hogy a tesztoszteron túlzott növelésével mellékhatások léphetnek fel. Ezek a mellékhatások azonban csak az illegális szteroidok és külső forrásból bevitt extra tesztoszteron hatására jöhetnek létre. Senkinek nem javasoljuk, hogy kívülről vigyen be tesztoszteron hormonokat a szervezetébe, hiszen ennek hatására, nem csakhogy komoly mellékhatásokkal is szembesülhetünk, de szinte biztos, hogy a szervezet saját tesztoszteron termelése is leáll, azaz a „kúra” végeztével a szervezet nem fog termelni magától tesztoszteront, így pontosan az ellenkezőjét fogjuk elérni, mint ami a célunk lett volna.

Fontos tudni, hogy a Myprotein termékek mind biztonságos és bevizsgált, doppingmentes termékek. Használatuk során semmiféle külső hormont nem viszünk be a szervezetünkbe és nem piszkáljuk meg a szervezet önálló hormonháztartását. A cikkben szereplő összes termék angol nyelvű weboldalunkról beszerezhető - egy részük magyar nyelvű oldalunkon is megtalálható.

Cikkeink kizárólag információs és tanulási célokra szabad felhasználni, és nem vehetőek orvosi tanácsnak. Ha kétségei vannak konzultáljon egészségügyi szakemberrel, mielőtt étrend-kiegészítőket használna, vagy jelentős változásokat vezetne be étkezési szokásaiban.

MyproteinHU
Író és szakértő
MyproteinHU profiljának megtekintése
myprotein