Ugrás a fő tartalomra
Kiegészítők

Melyik a legjobb hialuronsav?

Melyik a legjobb hialuronsav?
MyproteinHU
Író és szakértő3 hónap Ago
MyproteinHU profiljának megtekintése
Manapság rengeteg különféle hialuronsav készítménnyel találkozhatunk - nem csoda, ha benned is felmerül a kérdés: melyiket érdemes használnod, melyik a legjobb hialuronsav? Cikkünkből megismerheted a hialuronsav különböző formáit, természetesen az előnyeikkel és a hátrányaikkal együtt!

De mi is a hialuronsav hatása?

Érdemes az alapoknál kezdeni az ismerkedést a hialuronsav rejtelmeivel. A hialuronsav (angolul hyaluronic acid, azaz HA) egy olyan anyag, ami a szervezetünkben természetesen is előfordul, azonban az idő előrehaladtával egyre kisebb mennyiségben termelődik. Mivel a hialuronsav hatása rendkívül pozitív a testünkre nézve, így bizonyos esetekben előnyös lehet, ha hangsúlyt fektetünk arra, hogy kívülről is bevigyük ezt a molekulát a szervezetünkbe! De hogy mi is az a pozitív hatás? Például a hialuronsav segít a nedvességet a szövetekben tartani, illetve az ízületek “olajozásában” is fontos szerepet játszik.1 Segíthet a szem egészségének a megőrzésében és a sebgyógyulás folyamatának a felgyorsításában is, ami a mindennapokban igazán hasznos lehet!1 Emellett a szépségápolásban is nélkülözhetetlen hatóanyag, hiszen az öregedés látható jeleit is képes lehet mérsékelni.2

Melyik a legjobb hialuronsav?

Ez egy nagyon becsapós kérdés: általános, mindenkire igaz válasz nem létezik. A számodra legjobb hialuronsav készítményt azonban könnyen megtalálhatod, figyelembe véve a saját preferenciáidat! Ebben a döntésben próbálunk meg segíteni neked azzal, hogy bemutatjuk a különböző elérhető hialuronsav termékek palettájának a legfontosabb szereplőit. Tudd meg, melyik a legjobb hialuronsav számodra!

Hialuronsav gél

A hialuronsav gél használata célzottan a bőrön történhet, így a kezelt felület közvetlenül élvezheti a hialuronsav előnyös hatásait. Nem túl praktikus megoldás azonban, ha nagyobb felületre szeretnéd felvinni, hiszen nagyon nagy mennyiségű termékre lenne szükséged, illetve, ha elutazol, a szállítást is egy kicsit trükkös lehet megoldani.

Hialuronsav szérum 

Koncentrált és hatékony - a hialuronsav szérum előnyei tagadhatatlanok, azonban ismét felmerül a kérdés, hogy ha nem csak az arcbőrödön használnád, mennyire gazdaságos megoldás. Helyi kezelésként tökéletes lehet, ha a vágyad az intenzíven hidratált arcbőr és az öregedés jeleivel szemben is szeretnéd felvenni a kesztyűt!2

Hialuronsav injekció (orvosi hialuronsav)

Ha látványos hatásra vágysz, érdemes felkeresned egy szakembert, aki orvosi hialuronsav használattal is foglalkozik, így tanácsot tud neked adni ebben a kérdésben. A szépészeti célok mellett, már a gyógyászatban is kutatják a hialuronsav injekció felhasználásának a módjait: felmerült, hogy ez a molekula a porckopásos betegségek okozta fájdalmat is enyhítheti, így a jövőben valószínűleg erről a tulajdonságáról is sokkal több biztos információnk lesz!3

Hialuronsav kapszula és hialuronsav tabletta

Általánosságban elmondható, hogy ezek a termékek a kapszulák és tabletták minden előnyös tulajdonságával rendelkeznek: mind a hialuronsav tabletta, mind a kapszula könnyen és pontosan adagolható, rendkívül egyszerűen szállítható, ráadásul a szervezetünk teljes egészében részesülhet a bevitt molekulák pozitív hatásaiból. A Myprotein Hialuronsav Kapszula esetében elmondható, hogy a garantált prémium minőség mellett a termék rendkívül szigorú minőségellenőrzési folyamatokon ment keresztül, így pontosan tisztában lehetsz vele, mit is veszel be. Ez a tudat pedig igazán megnyugtató, ugye?

Melyik a legjobb hialuronsav?

Mi a hialuronsav mellékhatása? 

A hialuronsav mellékhatása kapcsán jó híreink vannak: egyelőre nem tudunk róla, hogy a hialuronsav használatából fakadóan bármilyen negatív hatás kimutatható lett volna4 - meg kell azonban említenünk, hogy a gyógyászati célból alkalmazott hialuronsav injekció kapcsán még túl kevés információnk van ahhoz, hogy abból komoly következtetéseket tudjunk levonni. Természetesen bármilyen új termék alkalmazása esetén előfordulhatnak allergiás reakciók, de emiatt ne aggódj: hialuronsav gél vagy hialuronsav szérum első használatával kapcsolatban például jó módszer lehet, ha csak egy kis felületen próbálod ki a terméket, így megbizonyosodhatsz arról, hogyan reagál rá a bőröd! 

Üzenet

A legjobb hialuronsav kapszula - általánosságban ilyen nem létezik, azonban a saját igényeidet és szempontjaidat figyelembe véve mindenképp megtalálhatod a számodra leginkább megfelelő terméket. A Myprotein Hialuronsav Tabletta a számos előnyét figyelembe véve igazán sokoldalú termék, amit feltétlenül érdemes kipróbálnod!

Cikkeink kizárólag információs és tanulási célokra szabad felhasználni, és nem vehetőek orvosi tanácsnak. Ha kétségei vannak konzultáljon egészségügyi szakemberrel, mielőtt étrend-kiegészítőket használna, vagy jelentős változásokat vezetne be étkezési szokásaiban.

  1. https://link.springer.com/article/10.2165/00003495-199447030-00009
  2. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/dth.15903
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4469223/
  4. https://www.tandfonline.com/doi/full/10.4161/derm.21923
MyproteinHU
Író és szakértő
MyproteinHU profiljának megtekintése
myprotein