Fordította: Fazekas Dániel
Mostanra már mindannyian tudjuk, hogy a fehérje elengedhetetlen a fejlődésünk érdekében. De azt is tudjuk, hogy mi az a tejfehérje? Vagy, hogy milyen típusai vannak? Nos, akkor ezért vagyunk most itt.
Bár sok módja van a szükséges fehérjemennyiség bevitelének, valószínűleg az egyik legalkalmasabb az, ha az étrendünkben megtalálható a tejfehérje is.
A tejfehérjék, beleértve a tejsavót és a kazeint, bizonyítottan hatékony kiegészítői az egészséges táplálkozásnak és a testmozgásnak. A tejfehérje nem csak a pohár tejben található -más tejtermékek mellett – például sajtban is, amely viszont gyakran nagyon zsíros vagy túl sok nátriumot tartalmaz-, számos más tejfehérjeforrást is választhatunk, amely az izmaink táplálását szolgálják. Olvassuk hát el a következő cikket, hogy megismerjük a különféle tejfehérjéket, és hogy hogyan találjuk meg azt, amely a legjobb számunkra.
Mi a tejfehérje?
A tejfehérje egy gyűjtőfogalom több különböző fehérjére, amelyeknek természetes forrása a tehéntej, beleértve a kazeint és a tejsavófehérjéket is. A piacon lévő fehérjeporok többsége tejfehérjéből készül. A tehéntej mind a kilenc esszenciális aminosavat tartalmazza, amelyeket az emberi test önmagában nem tud előállítani, így kiváló lehetőséget kínál a diétánkban előírt fehérjemennyiségének a növelésére és az izomépítésre.
Különböző típusú tejfehérjék
Tejfehérje koncentrátum
A tejfehérje-koncentrátumot a tejfehérjéből állítják elő, ultraszűréssel izolálják a terméket, hogy 40-90% tejfehérjét tartalmazzon. Illetve az is lehet, hogy adnak hozzá további fehérjét is, például extra kazeint, hogy növelje a fehérje / gramm arányát.