Ugrás a fő tartalomra
Kiegészítők

Mi is igazából a Clear Protein? | Előnyök, mellékhatások, adagolás

Mi is igazából a Clear Protein? | Előnyök, mellékhatások, adagolás
Monica Green
Író és szakértő1 év Ago
Monica Green profiljának megtekintése

A Clear Whey igazán felkavarta az állóvizet a megjelenésével: egyből mindenki kedvence lett, aki jobban kedveli a gyümölcsléhez hasonló italokat a klasszikus fehérjeturmixnál. Így a Clear termékcsalád azóta csak bővült, az új termékek pedig állandó részei lettek a kínálatunknak. A Clear Gainer, Clear Whey Electrolyte és Clear Vegan megjelenésével talán kissé nehéz lehet eldönteni, melyik mire is jó valójában, illetve azt, hogy neked melyik lenne a legmegfelelőbb választás.

Épp ezért Claire Muszalski táplálkozási tanácsadó segítségét kértük. Claire mutatja be az összes terméket és részletesen elmagyarázza, melyiknek mi a hatása és hogyan tud támogatni téged a céljaid elérésében.

Clear Protein
Ezekről olvashatsz majd a cikkben:

Mi is az a Clear Protein?

Erre a kérdésre igazán egyszerű a válasz: szuper makrók és nagyszerű íz, mindez egy gyümölcslére hasonlító fehérjeturmix formájában.

A Clear Protein a nyári edzések nélkülözhetetlen kiegészítője, hiszen a már jól megszokott krémes fehérjeturmix helyett gyümölcsös, frissítő alternatívát nyújt. Egy adag 20g fehérjét tartalmaz, a cukor- és zsírtartalma viszont 0, így nem kell, hogy a kifogástalan összetételt feláldozd a frissítő ízélményért cserébe! Csak tegyél vizet a termékhez és élvezd az utazást a mennyei trópusi ízek szigetére.

De itt nem álltunk meg, hiszen bővítettük a Clear termékcsaládot: megjelent a Clear Vegan, a Clear Whey Electrolyte, a Clear Gainer, a Clear Whey Meal Replacement és a Clear Whey Diet.

Ez rengeteg opció, ezzel mi is tisztában vagyunk. Épp ezért, most segítünk neked, melyik Clear Protein lenne számodra a legmegfelelőbb választás és melyik segítene leghatékonyabban a céljaid elérésében!

Milyen különböző fajtái vannak a Clear Proteinnek?

Ebben az átfogó Clear Protein-kalauzban az összes terméket bemutatjuk neked, a legrégebbieket és a legújabbakat egyaránt! Részletesen elmagyarázzuk, miből vannak, hogyan működnek és mi is a hatásuk.

Clear Whey Isolate

Clear Whey Isolate – a klasszikus: 20g protein, zéró cukor és zsír, egy adag pedig mindössze 84 kalóriát tartalmaz.

2019-ben az európai sporttáplálkozási specialisták a ‘Legjobb Sporttáplálék-kiegészítő’ díjat is ennek a terméknek ítélték. Ez egy igazán biztos választás, ha most ismerkedsz a táplálékkiegészítők világával. Ha a krémes turmixok nem állnak közel hozzád, itt van egy igazán ideális alternatíva, hogy kicsit javíthass a makróidon!

A Clear Whey magas minőségű hidrolizált tejsavóprotein-izolátumot tartalmaz egy gyümölcsös ital formájában, így segítve téged a fehérjebeviteled növelésében. Azt említettük már, hogy 16 különböző íz közül választhatsz? Ezek között vannak klasszikus kedvencek, mint a barackos tea és a narancs-mangó, de a legújabb kreációkat is érdemes megkóstolnod, például a szivárványos cukorkát (rainbow candy) és a trópusi pitaját (tropical dragonfruit).

Clear Whey Gainer

A Clear Protein termékcsalád nehézfiúja. Szó szerint. Egy adag 471 kalóriával, több, mint 60g szénhidráttal, 35g fehérjével és 7g zsírral támogat téged a tömegnövelés rögös útján.

Végre búcsút mondhatsz a tömegnöveléskor megszokott hatalmas ételadagoknak vagy nehéz turmixoknak, amelyektől szinte kipukkadtál. Az üdítő tömegelés lehetősége megérkezett!

A Clear Whey Gainer egy sokkal könnyedebb alternatívát nyújt a nehéz turmixoknál: fogyasztása után frissnek érezheted magad és a tested is készen áll majd arra, hogy a következő kemény edzést is kiheverje és regenerálódjon. Ez a tökéletes termék azok számára, akiknek kihívás, hogy elég kalóriát és megfelelő mennyiségű fehérjét tudjanak bevinni a tömegnövelés során.

Kiegészítők

Clear Whey Gainer | Egy termék, mely gyökeresen megváltoztatja a tömegnövelést

Elhoztuk a frissítő Clear Whey Gainer terméket, hogy mindenkit lenyűgözzünk. Adagonként 471 kalóriával jó úton haladsz a kalóriatöbblet eléréséhez.

Clear Vegan Protein

Ne aggódj, gondoltunk a konditerem vegán látogatóira is: ők sem maradnak ki a gyümölcsös fehérje-őrületből! Ez a turmix az ideális választás számukra a maga 10g-os növényi protein-tartalmával.

A Clear Vegan Protein kiváló minőségű borsófehérje-izolátumot tartalmaz, amit B-vitaminokkal kombináltunk, hogy a könnyed, frissítő ital a makrók terén is bizonyítani tudjon. Valódi gyümölcsöt tartalmaz és rengeteg ízben elérhető!

Válassz, mihez van kedved: citrom és lime, ananász és grapefruit, alma és bodza, eper, feketeáfonya, málnás mojito vagy görögdinnye?

Kiegészítők

Clear Vegan Protein, a világelső | Ismerd meg az új, frissítő italunkat!

Ismerd meg új, frissítő fehérjeporunkat, a Clear Vegan Proteint!

Clear Soy Protein

Azok számára is van megoldásunk, akik inkább mást választanának a borsófehérje helyett: a szójaprotein-izolátum egy nagyszerű alternatíva! Adagonként 11g protein, hozzáadott C-vitamin és egy jó adag egészséges rost – ezek a termék legfontosabb jellemzői.

A Clear Soy Protein minőségi szójafehérje-izolátumot tartalmaz, emellett C-vitamint, B-vitamint és rostokat adtunk hozzá, hogy egy frissítően könnyű turmixot kapjunk, amelynek a makrói sem okoznak csalódást.

Válassz: citrom és lime vagy szőlő?

Kiegészítők

Megérkezett a világelső Clear Soy Protein! | A szója így lesz igazán üdítő!

Valódi gyümölcsökkel, hozzáadott vitaminokkal, teljes aminosavprofillal és adagonként 10g fehérjével megérkezett a Clear Soy Protein!

Clear Whey Diet

A testsúlycsökkentés folyamata néha meglehetősen hosszúra nyúlik, így szeretnénk ezt a számodra annyira megkönnyíteni, amennyire csak lehetséges! Egy adag Clear Whey Diet kalóriatartalma 100-nál is kevesebb, és kevés cukrot tartalmaz, miközben 17g proteinnel turbózza fel a napi fehérjebeviteled!

A minőségi hidrolizált tejsavó-izolátum mellett olyan kulcsfontosságú összetevőket tartalmaz ez a termék, mint a króm, BioPerine, L-karnitin tartarát vagy épp a zöldtea-kivonat. Ezek felelősek azért, hogy minél könnyedebben győzhesd le a fogyás során felmerülő kihívásokat!

Olyan létfontosságú vitaminokat és ásványi anyagokat is csempésztünk a Clear Whey Diet-be, mint a pantoténsav, amely csökkenti a fáradtságot, vagy a C-vitamin és a B12, amelyek az immunrendszeredet támogatják – így lesz a termék a mikrotápanyagok terén is igazán meggyőző!

Clear Whey Meal Replacement

Egy másik vadonatúj termék, ami a segítségedre lehet a fogyásban: ez nem más, mint a Clear Whey Meal Replacement! Jellemzői: magas fehérje- és rosttartalom, alacsony cukor- és zsírtartalom. Így lesz ez a termék tökéletes választás a fogyókúrád támogatásához!

A 23g fehérje segít a telítettségérzet növelésében, miközben kalóriadeficitben maradsz, hiszen a termékkel nagyon kevés cukrot és zsírt viszel be a szervezetedbe.

A Clear Whey Meal Replacement a bélflórád egészségének megőrzéséhez is hozzájárul, hiszen egy adag 8g inulint tartalmaz, amely a prebiotikumok közé tartozik. 27 esszenciális vitamin és ásványi anyag keverékét is belecsempésztük, hogy segítsünk az általános közérzeted és egészségi állapotod javításában, ha esetleg bármilyen vitaminban hiányt szenvednél!

A C-vitamin az immunrendszered működését támogatja, a D-vitamin a csontjaid egészségét és az izomfunkciókat. A vízben oldható B-vitaminok teljes palettája pedig az általános jó közérzetet és egészséget biztosítja.

Ez a tökéletes, könnyed választás megkönnyíti a fogyást és segít téged az elfoglalt, pörgős napjaid során!

Szerezd be a kiszemelt fehérjepor termékeket 35%-os kedvezménnyel!

Növeld napi fehérjebeviteled ízletes proteinpor termékeinkkel! Használd a PROTEINBLOG kódot és 35%-os kedvezménnyel juthatsz hozzá a kiszemelt termékekhez fehérjepor lista oldalunkról.

Melyik Clear Protein lenne számomra a legmegfelelőbb?

A legjobb tömegnöveléshez

Ha a tömegnövelés a célod, akkor a legfontosabb tényezők a megfelelő kalóriabevitel (több, mint amennyit elégetsz), megfelelő edzés (amely az izmok épüléséért felel) és a megfelelő mennyiségű fehérje (az izmok regenerálódásához és fejlődéséhez egyaránt nélkülözhetetlen). Ehhez a legtökéletesebb választás egy olyan termék, amelynek a kalória- és a fehérjetartalma egyaránt magas.

A Clear Whey Gainer a legjobb erre a célra, hiszen sok kalóriát és sok fehérjét biztosít a tested számára. Ha te bizonyítasz a teremben, a Clear Whey Gainer is bizonyítani fog: segít téged, hogy minél eredményesebb légy az izomtömegnövelés terén! Egy adag 35g proteint tartalmaz és annyi szénhidrátot, amely ideális választássá teszi edzés utánra, a regenerációdat támogatva, vagy a nap bármely szakában, amikor egy kis extra kalóriára és fehérjére lenne szükséged.

 

A legjobb testsúlycsökkentéshez

A fogyás titka nagyon egyszerűen megfogalmazható: égess el több kalóriát, mint amennyit beviszel. Persze ez meglehetősen trükkös feladat, ha mindeközben a fehérjebeviteledre is figyelsz, hogy támogasd az izmaid növekedését. Elegendő proteint kell fogyasztanod, így az izmaid egészségét és tápanyagokkal való ellátását is biztosítod. Mindezt persze úgy, hogy a kalóriabeviteledet illetően deficitben maradsz. Ha elég fehérjét viszel be a szervezetedbe, akkor a deficit által a testedben tárolt zsír mennyiségét fogod csökkenteni, miközben az izomtömegedet megőrzöd!

A kalóriadeficit elérésének két módja van: ha kevesebbet eszel, illetve ha többet edzel. A Clear Whey Meal Replacement a legjobb választás, ami segíteni fog a szigorú étrend betartásában! Ha limitálnod kell a kalóriabeviteled, így a teremben sem tudsz hatalmas súlyokat megmozgatni, ez az étkezéshelyettesítő termék tökéletes lesz a számodra: segít a proteinbeviteled növelésében és a többi tápanyagot is biztosítja, amire a nap hátralévő részében szükséged lehet. A Clear Whey Diet azoknak lehet igazán nyerő, akik a konditeremben is keményen odateszik magukat, hiszen a termék a fehérjetartalma mellett egyáltalán nem tartalmaz felesleges extra kalóriákat.

A legjobb a tiszta izomtömeg növeléséhez

Ha a tiszta izomtömeg növeléséről van szó, akkor megfelelő kihívások elé kell állítanod az izmaidat (erre az ellenállásos edzés a legkézenfekvőbb megoldás) és megfelelő mennyiségű “üzemanyagot” kell biztosítanod a testednek (fehérje formájában), hiszen az izmaid így tudnak regenerálódni és épülni. A fehérje nélkülözhetetlen ebben a folyamatban, viszont a túl magas kalóriabevitel – származzon bármilyen forrásból – ahhoz vezethet, hogy tömegelésbe csap át a dolog. A Clear Protein magas protein- és alacsony kalóriatartalmával a legideálisabb termék, ami abban segít, hogy a tiszta izomtömegedet tudd növelni!

A Clear Whey Isolate 20g proteint és kevesebb, mint 100 kalóriát tartalmaz, ezáltal a legjobb Clear Protein a számodra, ha a tiszta izomnövelés a célod! Mivel kevés zsír és cukor van benne, magas minőségű fehérjét vihetsz be vele a szervezetedbe mindenféle olyan extra nélkül, amire nincs szükséged. Tökéletes választás edzés után, vagy bármikor a nap folyamán!

A legjobb a vegánok számára

A vegán sportolók nem fogyasztanak olyan ételeket vagy termékeket, amelyek bármilyen állati eredetű összetevőt tartalmaznak, így a tejsavófehérje kiesik a választási lehetőségeik közül. Rengeteg növényi proteinforrás létezik, azonban az ezekből készült termékek általában a tejsavófehérjék krémes állagát idézik. Ha vegán opciót keresel, amely mégis frissítő, a Clear Vegan Protein a legideálisabb a számodra!

A vegán táplálkozás tisztán növényi alapokon nyugszik, így ha ezt az életmódot követed, igazi kihívás lehet a megfelelő fehérjebevitel elérése napi szinten. A Clear Vegan Protein 10g fehérjét tartalmaz adagonként és a napi B-vitamin-szükségleted felét is biztosítja! Ez azért is fontos, mert a B-vitamin az a mikrotápanyag, ami általában túl alacsony mennyiségben szerepel a vegán étrendben. Csupa olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami kulcsfontosságú, ha az izmaid megőrzéséről van szó. Segít az anyagcsere felpörgetésében és az energiaszint növelésében is. A vegán életmódot folytatók számára fehérjeforrásként szolgálhatnak a hüvelyesek, különböző dió- és magfélék, illetve a szója-alapú termékek. A Clear Vegan Protein borsófehérjét tartalmaz, így azoknak is tökéletes választás, akik kerülni szeretnék a szója fogyasztását.

A Clear Protein előnyei

Alacsonyabb kalóriatartalom

Ha a célod a testzsírszázalékod csökkentése, ugyanakkor az izomtömeged szeretnéd megőrizni, a Clear Protein nagyszerű választás. Kevés kalóriát tartalmaz, miközben proteinnel látja el a szervezeted. Egy adag Clear Whey-ben 20g fehérje van és mindössze 84 kalória. Összehasonlításképpen, az Impact Whey Protein fehérjetartalma 19g, 100 kalóriás tápérték mellett. Nem nagy különbség, de ha szigorúan számolod a makrókat, akkor jól tudod, ez mennyit számíthat!

Vitaminokkal gazdagítottuk

A termékcsalád legtöbb tagját vitaminokkal turbóztuk fel, hogy még értékesebbek legyenek a szervezeted számára. Egy adag Clear Vegan elfogyasztásával biztosíthatod a napi B-vitamin-szükségleted felét, a Clear Soy-hoz pedig C-vitamint adtunk, mint ahogy a Clear Whey Electrolyte-hoz is!

A Clear Protein könnyebb választás a gyomor számára

Habár nagyszerűek és finomak, néha kicsit túl soknak érezheted a krémes fehérjeturmixokat. Főleg a melegebb időben: ekkor egy könnyebb alternatíváról álmodozol edzés után, ugye? Mint egy frissítő gyümölcslé, a Clear Protein igazi hűsítő kényeztetés egy forró nyári napon, miközben a tökéletes választás ahhoz is, hogy a makrók terén elérd a céljaid!

A Clear Protein segíthet az izmomtömeg építésében és megtartásában

Nem titok: a fehérje segítséget nyújt az izomtömeg növelésében és megtartásában. Ha egy jó edzésterv mellett használod, a Clear Protein ideális társad lehet abban, hogy komoly izomtömegre tegyél szert. Mindezt anélkül, hogy hatalmas mennyiségű csirkemellet vagy protein shake-et kellene lenyomnod a torkodon.

Clear Protein - tévhitek

A fehérje nélkülözhetetlen, ha az egészségedről vagy a konditeremben nyújtott teljesítményedről van szó. Azonban bármely tápanyag okozhat különböző mellékhatásokat, ha túl sokat viszel be belőle a szervezetedbe. Ezek egyéntől és az adott terméktől függően is változhatnak. Általánosságban elmondható, hogy a fehérjetartalmú készítmények fogyasztásával összefüggésbe hozható a puffadás, a fokozott szomjúságérzet és a hasmenés, illetve más tápanyagok felszívódását is befolyásolhatják (ilyen például a kalcium).

Puffadás és hasmenés

A puffadásnak és a hasmenésnek (illetve más egyéb gyomor- és bélrendszerrel kapcsolatos tünetnek) számos oka lehet. A felfújódás oka lehet akár a túl nagy mennyiségű folyadékfogyasztás is. Ezek a jelenségek arra is utalhatnak, hogy bizonyos összetevőkkel szembeni intoleranciával küzdesz, esetleg valamilyen oknál fogva nehezebben emészthetőek a számodra. Néhányan emésztési problémákat tapasztalnak bizonyos fehérjetípusok fogyasztása esetén, ilyen lehet a borsófehérje. A Clear Whey is okozhat ilyen tüneteket, ha például laktózérzékeny vagy. Fontos, hogy kitapasztald, a fehérjék különböző formái milyen hatással vannak rád, illetve az is lényeges, hogy semmiképp se növeld meg hirtelen és drasztikusan a rost- vagy fehérjebeviteled!

Vese- és májműködés

Néhány régebbi kutatás eredményei arra utaltak, hogy a magas fehérjebevitel nagy kihívás elé állítja a májat és a vesét, így problémákat okozva azok működése során. A legújabb álláspont szerint az egészséges szervezetet azonban ez egyáltalán nem viseli meg, amíg a napi fehérjefogyasztás nem haladja meg a 2,8g/ttkg mennyiséget (ez több, mint amennyit általában a sportolók bevisznek a szervezetükbe).

Fokozott szomjúságérzet vagy dehidratáció

Hasonlóan ahhoz a feltevéshez, hogy a fehérje feldolgozása a vesék fokozott működését igényli, régebbi tanulmányok alapján néhány kutató azt is feltételezte, hogy a megemelt fehérjebevitel növelheti a szomjúságérzetet és a szervezet folyadékigényét. Ezeket a tüneteket összefüggésbe hozták a szervezet dehidratációjával. Ugyanakkor frissebb kutatások azt bizonyítják, hogy a fehérjetartalmú táplálékkiegészítők fogyasztása az éhség- és a szomjúságérzetet az eddigi feltételezéseket megcáfolva csökkentette. Mivel a Clear Whey termékek vízzel keverve fogyasztandóak, valószínű, hogy éppen a folyadékbeviteled növelésében fognak segíteni, ezáltal segítenek megelőzni, hogy dehidratálódj edzés előtt vagy után.

Clear Protein - adagolás

Ha a fehérje pótlásáról van szó, nagyon fontos, hogy tisztában légy azzal, mikor és mennyi proteinre van szükséged! A Clear Protein ideális fogyasztási mennyisége teljesen személyre szabott: függ a céljaidtól, a táplálkozásodról, edzéstervedtől és egyéb tényezők is befolyásolják (mint például a korod, nemed és a testsúlyod). Általánosságban kijelenthetjük, hogy a szervezet egyszerre kb. 20-30g protein feldolgozására képes.

Clear Protein – ideális mennyiség tömegnövelés során

Ha tömegnövelési fázisban vagy, 2,5 adagolókanálnyi Clear Whey Gainer éppen megfelelő mennyiségű proteinhez juttatja a szervezeted, mellé biztosítva a kalóriákat és szénhidrátot is, amelyekre szükséged van. Ezt elfogyaszthatod edzés után, illetve bármikor a nap folyamán, valamely kisétkezésre.

A Clear Protein használata fogyókúra során

A testsúlycsökkentés elősegítésére több különböző módszer létezik. Ahhoz, hogy fogyni tudj, kalóriadeficitben kell lenned, így olyan fehérjére van szükséged, ami nem növeli meg túlságosan a napi kalóriabeviteled. Míg a Clear Whey Isolate és a Clear Vegan Protein is könnyen beilleszthető a fogyókúrás étrendbe, a Clear Whey Electrolyte lehet a tökéletes választás, hiszen amellett, hogy kalóriaszegény, ez biztosítja számodra a legnagyobb mennyiségű fehérjét. Egy adagban 11g protein van, így két adagolókanál elfogyasztásával 22g fehérjét viszel be a szervezetedbe, amely hozzájárul a tiszta izomtömeg megőrzéséhez, miközben kevesebb, mint 100 kalória a tápértéke.

A Clear Protein szerepe a tiszta izomtömegnövelés során

A Clear Whey Isolate a legjobb választás, ha a célod a tiszta izomtömeged növelése, hiszen ekkor a legfontosabb a minél koncentráltabb fehérjebevitel egy adagra vetítve. Egy adagolókanálnyi termék 20g proteint tartalmaz és nagyon alacsony a zsír-, illetve a cukortartalma is, ezáltal a legideálisabb fehérjeforrás lehet a számodra!

Clear Protein a vegán táplálkozásban

Ha vegán életmódot folytatsz, valószínűleg nagyon odafigyelsz a megfelelő fehérjefogyasztásra. Ha tisztában vagy azzal, naponta mennyi proteint kell bevinned a szervezetedbe, ebben nagyon nagy segítségedre lehet a Clear Vegan Protein. Egy adag 10g fehérjét biztosít a számodra – akár két adagolókanálnyit is fogyaszthatsz belőle, ami 20g fehérjével turbózza fel a napi tápanyagbeviteled, akár egy edzés utáni frissítő, akár egy két étkezés között elfogyasztott ital formájában.

Clear Protein receptek, amiket mindenkinek ki kell próbálni!

Persze a legkézenfekvőbb megoldás némi vízzel elkeverni a Clear Proteint, de ha valami újdonságra vágysz a megszokott fehérjeturmix helyett, rengeteg receptötletünk van a számodra! Mit szólnál egy jeges nyalókához, egy jégkásához, vagy egy kis zselés édes nyalánksághoz?

Bármelyik Clear Protein szerepel az eredeti receptben, legyen az a tejsavó vagy a vegán verzió, bátran cseréld ki arra a termékre, amit te a legjobban szeretsz és a legjobban beilleszthető az étrendedbe – és élvezd a végeredményt!

Receptek

Kék málnás Clear Whey Isolate | Fedezd fel a nyár ízét 2 recept segítségével!

Üdítően gyümölcsös, limitált kiadású kék málnás fehérjeporból készült nyári különlegességek.

Receptek

Clear Protein jégkása | Clear Whey Isolate & Clear Vegan Protein

Valami újdonságra vágysz idén nyáron? Kipróbálnál egy vagány fúziót, melyben a fehérje és jégkása találkozik? Akkor jó helyen jársz... íme, a Clear Protein jégkása.

GYIK

Lehet számomra káros a Clear Protein?

A Clear Protein csupán egy új lehetőséget nyújt neked, hogy növeld a fehérjebeviteled, ami hozzájárulhat az egészséged megőrzéséhez.

Mennyi Clear Proteint érdemes fogyasztanom?

Ez függ a fogyasztott terméktől és a céljaidtól is, de általánosságban elmondható, hogy napi 20-30g protein táplálékkiegészítő formájában történő elfogyasztása ideális segítség lehet a megfelelő fehérjebevitel elérésében.

Megnövelheti a Clear Protein fogyasztása a testzsírszázalékomat?

A többletkalóriák fogyasztása a testsúly növekedéséhez vezethet, történjen ez bármilyen formában és bármilyen forrásból. Amennyiben követed az adagolásra vonatkozó javaslatokat, így illesztve be a termékeket az étrendedbe, amelyet rendszeres edzéssel párosítasz – ebben az esetben a termékek alkalmazása nem fogja növelni a testedben tárolt zsír mennyiségét.

Ki az, akinek ajánljátok, és ki az, akinek nem javasoljátok a Clear Protein fogyasztását?

  • Laktózérzékenységgel küzdők - Ha érzékeny vagy a laktózra, mindenképpen kerüld a tejsavófehérjét tartalmazó termékeket!
  • Vegánok – A Clear Vegan tökéletes választás, ha szeretnéd elkerülni az állati eredetű alapanyagok fogyasztását!
  • Borsófehérjére érzékenyek – Ha korábban emésztési problémákat tapasztaltál borsófehérje fogyasztása esetén, javasoljuk, hogy kerüld a Clear Vegan-t. Inkább próbáld ki helyette a tejsavófehérjét tartalmazó Clear Protein termékeket!

Mikor érdemes a Clear Proteint fogyasztanom?

Akár rögtön edzés után, akár az azt követő 24 órában bármikor segíteni fog a termék az izmok épülésében és regenerálódásában. Ha pihenőnapod van, akkor se hanyagold a Clear Proteint, hiszen mind a regenerációs folyamatokban, mind a következő edzésre való felkészülés során a segítségedre lehet! Egy adag Clear Protein elfogyasztása két főétkezés közötti snack-ként – ez is egy remek módszer a napi fehérjebeviteled növelésére, függetlenül attól, edzel-e aznap és ha igen, mikor.

Fogyaszthatom a Clear Proteint akkor is, ha nem edzem?

Igen. A testednek minden nap szüksége van fehérjére és a Clear Protein fogyasztása segít elérni a napi ideális mennyiséget.

Mindenképp edzenem kell, ha Clear Proteint fogyasztok?

Az izmok épüléséhez szükség van az edzésre, de a szervezeted az aktivitási szintedtől függetlenül is igényli a proteint. Tehát: bárki, bármikor fogyaszthat Clear Proteint, az edzéstől teljesen függetlenül.

Mi a különbség a tejsavófehérje és a Clear Whey között?

A megszokott tejsavófehérje krémes, tejes állagú, míg a Clear Whey sokkal könnyedebb, az íze pedig frissítő. Alapanyagait tekintve mindkét termék magas minőségű fehérjét tartalmaz.

A Clear Protein vegetáriánus?

Clear Whey termékünk fogyasztható vegetáriánus diétában, hiszen húst nem tartalmaz, de tejtermék-alapú fehérjével készül.

A Clear Protein vegán?

Clear Whey Protein termékünk nem vegán termék, de a Clear Vegan Protein a vegán étrendbe is beilleszthető, hiszen borsófehérje-alapú.

A Clear Protein gluténmentes?

A glutén a szénhidrátokban található meg, így a magas tisztaságú Clear Protein termékek eredendően nem tartalmaznak glutént.

Fogyaszthatok Clear Proteint, ha laktózérzékeny vagyok?

A laktózérzékenység mértéke egyéntől függően változhat. A laktóz, azaz a tejcukor általában a tejsavó előállítási folyamatának köszönhetően a kész termékben már nincs jelen, azonban nyomokban bármelyik tejsavó-alapú fehérje tartalmazhatja. A Vegan Protein sokkal jobb választás azok számára, akik laktózérzékenységgel küzdenek, esetleg különböző kellemetlen tüneteket tapasztalnak laktóz fogyasztása esetén.

Üzenet

A termékcsalád rengeteg újdonságának köszönhetően egy fehérjeturmix sosem volt ennyire frissítő, mint most! Ha egy könnyedebb kiegészítőt keresel a tömegnövelésed támogatásához vagy egyszerűen csak szeretnéd növelni a fehérje- és vitaminbeviteled, akkor is megtalálod a számodra megfelelő Clear Protein terméket, hiszen mindenkire gondoltunk a választék megalkotása során. Nincs más hátra: keverj egy proteinbomba Mojito-t az esti kerti sütögetéshez vagy hűtsd le magad egy Clear Whey jeges nyalókával! A variációk száma végtelen.

Ne felejtsd, a PROTEINBLOG kóddal 35%-os kedvezménnyel vásárolhatod meg a fehérjepor lista oldalon található bármely terméket.

Cikkeink kizárólag információs és tanulási célokra szabad felhasználni, és nem vehetőek orvosi tanácsnak. Ha kétségei vannak konzultáljon egészségügyi szakemberrel, mielőtt étrend-kiegészítőket használna, vagy jelentős változásokat vezetne be étkezési szokásaiban.

Monica Green
Író és szakértő
Monica Green profiljának megtekintése
myprotein