Ugrás a fő tartalomra
Kiegészítők

Tömegnövelő turmix vs. fehérje turmix | Mi is a különbség?

Tömegnövelő turmix vs. fehérje turmix | Mi is a különbség?
Jennifer Blow
Író és szakértő5 év Ago
Jennifer Blow profiljának megtekintése

Az izomépítés olyas valami, ami intenzív elkötelezettséget igényel mind a konyhán belül, mind kívül. Sokan megértik, hogy az izomépítéshez kell bizonyos súlyt emelni, de talán vannak, akik azt gondolják, hogy ennyi az egész. Az izomépítés legfontosabb része azonban az elfogyasztott ételekben rejlik, és nemcsak abban, amit eszel, hanem abban is, hogy mennyit eszel.

Az izom építéséhez a szervezetnek hiperkalorikus állapotban kell lennie, ami azt jelenti, hogy minden nap több kalóriát vesz fel, mint amennyit eléget. Néhány ember számára azonban nagyon nehéz elérni ezt az állapotot. Legyen az ok étvágytalanság vagy gyors anyagcsere, ha nehézségbe ütközöl a kalóriacél elérésében, lehet, hogy pontosan egy tömegnövelő shake az, amire szükséged van.

Post-Workout-Shake edzés utáni shake turmix

A tömegnövelő fehérje shake és a szokásos fehérje shake közötti különbség

A normál fehérje shake-hez hasonlóan a tömegnövelő shake egy centivel sem növeli a mellizmod vagy lábizmod egy éjszaka alatt, de idővel segíthet elérni ezeket a célokat. A tömegnövelő és a fehérje shake-ek közötti különbség az egyes táplálkozási értékekben rejlik. Normál fehérje shake esetén általában 100-150 kalóriára, valamint 20-30g fehérjére teszel szert, mindezt minimális szénhidráttartalommal. A tömegnövelők esetében azonban sokkal több lehetőség van a céljaid elérésére.

Azok számára, akik néhány extra kalóriát keresnek áthidalásként, léteznek olyan shake-ek, amelyek adagonként 400-800 kalóriát tartalmaznak. Másrészről, azok számára, akiknek rendkívül nehéz a súlygyarapodás, vannak olyan shake-ek, amelyek 1000+ kalóriát tartalmaznak adagonként, hogy segítsenek elérni a napi 4000-5000-es kalóriacélt.

A tömegnövelésre tervezett shake-ek általában fehérjéből és szénhidrátokból állnak, és rendkívül hatékonyak lehetnek. Például, ha lecseréled a normál fehérje shake-edet, ráadásként a tömegnövelők jó lassú és gyors felszívódású szénhidrátokat tartalmaznak majd (ha jót választasz), így tökéletesen alkalmasak arra, hogy edzés után feltöltsék a glikogénraktárakat.

Bizonyos tömegnövelők még kreatint is tartalmaznak, ami különösen jól működik együtt a shake gyorsan felszívódó szénhidrátjaival, mivel azok segítik a kreatin felszívódását a szervezetbe.

Edzés utáni turmix

 

Tömegnövelők használata

Amikor ezekről a shake-ekről van szó, fontos, hogy tisztában légy azzal, mire van szükséged. Bár csábítónak tűnhet azt feltételezni, hogy csupán erre van szükséged, hogy nagyobb légy, ne feledd, hogy a tömegnövelők továbbra is kiegészítők, és ezt is fogják tenni… kiegészítenek.

A tömegnövelők olyanok, mint a kalóriákat hozó fehérje shake-ek. Ha úgy tűnik, nehezen éred el a szükséges napi fehérje mennyiséget, segíthetnek a fehérje shake-ek, és ez ugyanaz a helyzet a tömegnövelőkkel. Ha nehézségeid akad a szükséges napi kalóriamennyiség elérésével, hogy izmot tudj építeni, a tömegnövelő shake óriási mértékben a segítségedre lehet.

Ha azonban a már elfogyasztott ételekkel eléred napi kalória- és tápanyagcéljaidat, akkor a tömegnövelő valóban akadályozhatja a haladásod. Ha már elfogyasztasz a tömegnöveléshez elegendő mennyiségű kalóriát, akkor a tömegnövelő hozzáadása csupán nemkívánatos zsírt eredményezhet, mivel túl sok kalóriát viszel be.

 

THE Gainer

The Gainer prémium Tömegnövelő turmix

Lehet, hogy túl szépnek tűnhet, hogy találsz egy olyan shake-et, amivel a szükséges makrókat biztosítod, szálkás maradsz miközben izmot is építesz, de a THE Gainer pontosan ezt teszi.

Számos tömegnövelő shake tele van cukorral és üres kalóriával, amelyek természetellenes megemelkedést okoznak vércukorszintedben, valamint izomnövekedés mellett zsír is rád rakódik. A THE Gainer több mint 750 hihetetlenül tiszta kalóriát tartalmaz alacsony cukortartalmú összetevőkből adagonként.

A szénhidrátkeverék gyorsan felszabaduló energiát biztosít anélkül, hogy hirtelen megemelkedne nagy mértékben a vércukorszint. Ezt követően pedig folyamatos energiafelszabadulásról gondoskodik. Ennek oka a Carb10 és a többszörösen elágazó láncú Ciklikus Dextrin (HBCD), amelyek mindketten alacsony ozmolalitással rendelkeznek a gyors gyomorürítés érdekében, így gyors kezdeti energiához juthatsz a HBCD-nek köszönhetően, és elkerülheted az alacsony vércukorszint miatti hirtelen összezuhanást. A szénhidrátok feltöltik a kiürült glikogénraktárakat, és segítik a fehérje felszívódását az izomépítés érdekében.

A fehérjekeverék minőségi, gyorsan és lassan felszabaduló fehérjékből áll, így a test azonnal elkezdheti az izomépítést edzés után, és órákkal később is folytathatja. Ez azt jelenti, hogy az edzőteremben mutatott minden erőfeszítésedből maximális izomnövekedést érhetsz el.

Tanulság

A tömegnövelők rendkívül hasznosak lehetnek azoknak, akik gyorsan szeretnének tömeget növelni, vagy elérnék a szükséges a kalóriamennyiséget. Sok különböző változatban elérhetőek, és rendkívül hasznosak lehetnek a napi táplálkozási célok elérése kapcsán.

Az összes tömegnövelő shake-ünk, mint a THE Gainer, a Hard Gainer Extreme, az Impact Weight Gainer és az Extreme Gainer Blend, ízletes és megfizethető módot jelentenek a táplálkozási szükségletek kiegészítésére és a sikeres tömegnövelésre.

Szerezd be a kiszemelt fehérjepor termékeket 35%-os kedvezménnyel!

Növeld napi fehérjebeviteled ízletes proteinpor termékeinkkel! Használd a PROTEINBLOG kódot és 35%-os kedvezménnyel juthatsz hozzá a kiszemelt termékekhez fehérjepor lista oldalunkról.

Cikkeink kizárólag információs és tanulási célokra szabad felhasználni, és nem vehetőek orvosi tanácsnak. Ha kétségei vannak konzultáljon egészségügyi szakemberrel, mielőtt étrend-kiegészítőket használna, vagy jelentős változásokat vezetne be étkezési szokásaiban.

Jennifer Blow
Író és szakértő
Jennifer Blow profiljának megtekintése

Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.

Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.

Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.

Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.

myprotein