Ugrás a fő tartalomra
Receptek

3 ínycsiklandó chia puding recept | Indítsd fehérjedús reggelivel a napot!

3 ínycsiklandó chia puding recept | Indítsd fehérjedús reggelivel a napot!
Lauren Dawes
Író és szakértő4 év Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Meguntad már a jó öreg zabkását? Következzen 3 ínycsiklandó chia puding recept helyette! Kóstold meg őket! A chia magok erőteljes hozzávalóként jelennek meg az étrendedben, hiszen telis-tele vannak fehérjével, aminosavakkal, egészséges zsírokkal és rostokkal. Egy egész sor vitamin és ásványi anyag is megtalálható bennük, mint a kalcium, cink és vas. Már el is törpül mellette a zabkása, ugye?

Tudj meg többet a chia mag előnyeiről itt!

A konyha mestere, Niall Kirkland 3 egyszerű, de annál változatosabb chia puding receptet hozott nekünk. Valószínűleg a legnehezebb részt az jelenti az elkészítés során, hogy melyiket is válasszuk...

3 ínycsiklandó chia puding recept

Chia puding recept hozzávalói

Mogyoróvajas banánkenyér:

Tetejére:

  • ½ banán (szeletelve)
  • 2 ek. aprított dió
Áfonyás sajttorta:

Tetejére:

  • 1 maréknyi áfonya
  • 1 zabkeksz
Dupla csokis:

Tetejére:

  • 4 kocka étcsokoládé
  • 1 csipet mandulapehely
chia puding

Chia puding elkészítése

  1. Egy tálban keverd össze a chia puding összes hozzávalóját (a feltéteken kívül), és hűtsd legalább 2 órán keresztül! Ez idő alatt a chia magok felszívják a tejet és a fehérjét, zselésszerű textúrát és állagot eredményezve.
  2. Ez követően rakd össze a chia pudingot egy kis tálkában vagy üveg edényben! Először öntsd bele a chia puding alapját, majd a feltéteket, aztán egy másik réteg chia pudingot, majd a maradék feltéteket a tetejére. Fogyaszd el jóízűen!

Táplálkozási információk

Kalóriák419
Teljes zsír23g
Összes szénhidrát31g
Fehérje20g
Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein