Ugrás a fő tartalomra
Receptek

4 összetevős egyszerű, banános protein palacsinta recept | Pancake

4 összetevős egyszerű, banános protein palacsinta recept | Pancake
Jennifer Blow
Író és szakértő5 év Ago
Jennifer Blow profiljának megtekintése

Olvasási idő: 2 perc

Ezek a 4 összetevős banános protein palacsinták teljesen bolond biztosak - még egy a konyha világában abszolút kezdő is könnyen elkészítheti!

A banános protein palacsinta egy alapvető reggeli ötlete a fitnesz elkötelezettnek, de tegye fel a kezét aki már készített béna, vizenyős, formátlan, a megfordítás gondolatára is széteső palacsintákat?

Ez a nevetségesen egyszerű recept lesz a kedvenced, ha megkívánod reggel ezt a finomságot (vagy akár napközben is).

Ne felejtsd el megnézni további finom és fitt receptjeinket sem.

Adag: 4db 12cm átmérőjű pancake palacsinta

Összetevők

Könnyen elkészítheted gluténmentesen is, ha a GM zabpelyhünket választod.

Elkészítés

1. Először rakd fel melegedni egy tapadásmentes serpenyőt (pl. teflon) közepes hőmérsékleten. A közepes hú kulcsfontosságú - ha elkezd füstölni, akkor túl forró.

2. Utána add a banánt és a tojást egy turmixba vagy botmixerrel is eldolgozhatod. Keverd addig, amíg egyenletes sima állagot kapsz.

3. Add hozzá a fehérjeport és a zablisztet/zabpelyhet és mixeld tovább, amíg ismét sima tésztát nem kapsz. Mindenképpen második lépésben add hozzá a por összetevőket, hogy ne tapadjon le a gép aljára a por - ezt senki sem szereti :)

4. Öntsd a tészta negyedét az előmelegített serpenyőbe és oszlasd el a tésztát, míg nem egy 10-12cm-es palacsintát kapsz. Ha még vastagabb pancake palacsintákat szeretnél, akkor várj 20 másodpercet és a korábbi tésztára önts még egy kevés palacsintatésztát.

5. Várj kb. 30 másodpercet (vagy amíg aranybarna nem lesz az alja), ezután egy spatulával fordítsd meg és süsd további 30 másodpercig. Ismételgesd addig, amíg el nem fogy a bekevert tészta.

6. Tetejére tedd a kedvenc feltétjeidet (mi egy kis áfonyára + Cukormentes juharszirupra gondoltunk = legjobb protein pancake a világon).

banános protein palacsinta recept

 

Ha még egyszerűbb megoldást keresel, akkor próbáld ki Protein Pancake Mix porunkat, amihez nem kell semmilyen más hozzávalót adnod, csak folyadékot.

Táplálkozási információk

Kalóriák115
Teljes zsír1g
Összes szénhidrát14g
Fehérje15g
Jennifer Blow
Író és szakértő
Jennifer Blow profiljának megtekintése

Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.

Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.

Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.

Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.

myprotein