Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Bombabiztos fehérjedús banános palacsinta

Bombabiztos fehérjedús banános palacsinta
Monica Green
Író és szakértő1 év Ago
Monica Green profiljának megtekintése

Ez a 4 összetevős proteines banános palacsinta abszolút egyszerű (még a kezdő szakácsoknak sem adja fel a leckét). A banános protein palacsinta alapvető reggeli termék minden fitnesz rajongó polcán, de tegye fel a kezét, aki még sosem kapott végeredményként nyers, torz pacákat, amelyek már a spatula puszta látványától elszakadtak? Ez a nevetségesen egyszerű, bombabiztos recept lesz a legtutibb proteines-banános palacsinta recepted reggelire (és talán ebédre és vacsorára is).

Ne hagyd ki és maradj naprakész a legújabb receptjeinkkel.

A recept 4 adag palacsinta elkészítéséhez elegendő.

Proteines banános palacsinta

Hozzávalók

Banános palacsinta elkészítés

  1. Először is közepes lángon melegíts fel egy serpenyőt. Nagyon fontos, hogy tényleg közepes láng legyen – ha már füstöl, akkor túl forró.
  2. Majd a banánt és a tojásokat keverd simára egy turmixgépben vagy robotgépben.
  3. Add a keverékhez a fehérjeport és a zabpelyhet, majd dolgozd simára. Mindenképp csak a banán és a tojás után add hozzá ezeket, különben a fehérjepor a robotgép aljára tapadhat (a kajamaradékos robotgépet pedig senki sem szereti).
  4. Öntsd a massza negyedét az előmelegített serpenyőbe, formázz belőle egy körülbelül 5 cm széles palacsintát. Ha szeretnéd, akár egy kicsit vastagabb palacsintát is készíthetsz – csak várj 20 másodpercet, miután beleöntötted a masszát a serpenyőbe, majd önts a készülő palacsintád tetejére még egy kis adagot.
  5. Várj nagyjából 30 másodpercet (vagy amíg a palacsinta alja aranybarna lesz), majd egy spatula segítségével fordítsd meg a és süsd még további 30 másodpercig. Folytasd, amíg a masszád el nem fogy.
  6. Gazdagítsd a kedvenc feltéteiddel (a mi ajánlatunk: áfonya + Cukormentes juharszirup = a világ legjobb protein palacsintája).

Banános palacsinta tápanyagértékek

  • Kalória: 115 kcal
  • Zsír: 1 gramm
  • Szénhidrát: 14 gramm
  • Fehérje: 15 gramm
Monica Green
Író és szakértő
Monica Green profiljának megtekintése
myprotein