Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Fagyasztott, egészséges palacsinta recept

Fagyasztott, egészséges palacsinta recept
Lauren Dawes
Író és szakértő7 hónap Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Egy egészséges palacsinta recept, amely pillanatok alatt elkészíthető, és amely teljes egészében átalakítja a reggeli rutint.

Ez a tökéletes időtakarékos reggeli, ami azt jelenti, hogy anélkül élvezhetjük a frissen elkészült palacsintát, hogy a fél reggelt a konyhában kellene töltenünk.

Mindehhez csupán csak Protein Pancake Mixre van szükségünk a kedvenc ízesítésünkben, továbbá némi bogyós vagy aprított gyümölcsre, és egy jó mély jégkockatartóra. Ezáltal egyedi, fagyasztott egészséges palacsinta keveréket készíthetünk, amelyet bármikor a serpenyőbe dobhatunk, amikor éppen megkívánjuk.

Végre búcsút mondhatunk a hozzávalók kiméregetésének, és az időszűke miatt sem kell aggódnunk. Dolgozzunk okosan, nem pedig keményen, igaz?

Egészséges palacsinta töltelék

Mivel ezek a palacsinták leginkább az amerikai típusra hajaznak, a tölteléket maguk a felaprított gyümölcsök jelentik, feltekerni nemigen lehet őket. Feltétként viszont további gyümölcsökkel, csokoládéval vagy esetleg öntetekkel gazdagíthatjuk reggelinket. Kedvenc Cukormentes szirupunkkal biztosan nem lőhetünk mellé!

Az egészséges palacsinta recept hozzávalói

1 adag egészséges palacsinta:
  • 2 adagolókanál Protein Pancake Mix
  • 100-150 milliliter tej vagy víz
  • 1 banán (aprítva)
  • Egy marék eper
  • Egy marék málna
  • Egy marék áfonya

Az egészséges palacsinta recept elkészítése

  1. Először is készítsük el a Protein Pancake Mixet: adjunk 2 adagolókanállal (50 gramm) 100-150 milliliter tejhez vagy vízhez, amelyiket jobban szeretjük. Keverjük csomómentesre, majd tegyük félre pihenni.
  2. Most készítsünk elő egy nagy jégkockatartót: szórjunk aprított gyümölcsöt minden egyes kockába. Ne töltsük túl - kockánként egy-két adag bőven elég lesz.
  3. Öntsük a palacsintakeveréket a gyümölcsökre, hogy a kockák szinte teljesen megteljenek. Ha még maradt hely, szórjuk meg a tetejét is gyümölcsökkel. Ha minden kocka kész, helyezzük a tartót fagyasztóba.
  4. Készen is van az egészséges palacsintánk, amelyet bármikor előkaphatunk a fagyasztóból, amikor csak kedvünk tartja. Csak helyezzük a tetszés szerinti fagyasztott palacsintakockákat előmelegített serpenyőbe némi olajra vagy vajra, és süssük meg.

Az egészséges palacsinta recept tápanyagértékei

  • Kalória: 416
  • Zsírok: 6 gramm
  • Szénhidrátok: 51 gramm
  • Fehérje: 41 gramm
Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein