Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Narancs és mangó protein smoothie tál

Narancs és mangó protein smoothie tál
Emily Wilcock
Író és szakértő8 hónap Ago
Emily Wilcock profiljának megtekintése
Egy smoothie tál, amely minden bizonnyal felbukkan az Instagram feededben. A smoothie tál hype még mindig robog - és most mi is csatlakozunk hozzá. Nincs is jobb módja belekezdeni egy szombati napba, mint feltöltekezni egy proteindús smoothie tállal. S bár ez a smoothie recept szemet gyönyörködtető, nem csak a külseje mutatós! A benne található 20 gramm proteinnel és rengeteg vitaminnal ez a tál valóban több, mint amit mutat.

Narancs és mangó protein smoothie tál

Hozzávalók

1 adaghoz:
  • 1 marék fagyasztott ananász
  • 1 marék fagyasztott mangó
  • 200 gramm görög joghurt
  • 1 adagolókanál Clear Whey Isolate (Narancs & Mangó)
  • Feltétek ízlés szerint (pl. kivi, szeder, kókusz chips, napraforgó mag)

Smoothie készítés

  1. Először is helyezd az összes hozzávalót egy turmixgépbe.
  2. Turmixold össze őket, amíg sűrű smoothie állagot nem kapsz. Ha a keverék túl sűrűnek tűnik, adj hozzá egy kis vizet.
  3. Végül kanalazd ki a smoothie-t egy tálba és díszítsd fel kedved szerint - mi szeletelt kivit, szedret, kókusz chipszet és napraforgó magot használtunk, de a kedvenc gyümölcsöddel biztosan nem fogsz mellé!

Tápanyagértékek

  • Kalória: 360
  • Zsírok: 14 gramm
  • Szénhidrátok: 33 gramm
  • Fehérje: 27 gramm
Smoothie tál

Egyéb smoothie receptek, amiket érdemes kipróbálni

Diétás turmix receptek

Ha a tápanyagok mellett a vonalainkra is szeretnénk odafigyelni, akkor érdemes olyan recepteket kipróbálnunk, amelyek alacsonyabb kalóriájú hozzávalókból állnak. Ilyen esetben például ne egy banános-mogyoróvajas tálat reggelizzünk mézzel és kekszmorzsával meghintve, maradjunk inkább az olyan verzióknál, amelyben bogyós gyümölcsöket, kivit, epret vagy ananászt turmixolunk le fehérjeporral és növényi tejjel vagy vízzel. Ezáltal tudunk spórolni a kalóriákon, mégis kellő proteinhez jutunk, és még finomat is “eszünk”.

Smoothie edzés utánra

A smoothie nemcsak egy fogyókúrás hóbort, a testépítők is szívesen fogyasztják. Hogy miért? Egyszerű: remekül beépíthető a tömegelő étrendbe is. Példának okáért Zack George, az “Egyesült Királyság legfittebb embere” egy banánból, áfonyából és zabtejből álló turmix-szal tölt vissza az edzések után, amelyet a rost-, vitamin- és ásványi anyagbevitel érdekében maca porral, lenmag porral és chiamaggal egészít ki. A recept itt is meglehetősen egyszerű: turmixoljuk le a hozzávalókat és már fogyaszthatjuk is! Előszeretettel ajánljuk mindazoknak, akik Zack nyomdokaiba szeretnének lépni.

Vegán smoothie

A smootie-kat a növényi étrendet folytatóknak sem kell nélkülözniük, a vegán hozzávalókkal ugyanolyan laktató és tápanyagdús turmixok készíthetők. Vegán fehérjepor hozzáadásával pedig még a proteinbevitelt is megnövelhetjük. Mi a kávés-mogyorós változatot próbáltuk ki, amelyhez mindössze némi Vegan Protein Blendre, mandulatejre, egy fél banánra és jégkockára volt szükségünk. Habár ezt most italként fogyasztottuk, ilyen esetben is bátran feldíszíthetjük turmixunkat bogyós gyümölcsökkel vagy akár granolával.

Zöld smoothie

Azoknak, akik elsősorban a vitaminraktárukat szeretnék feltölteni, a zöld smoothie-k fogyasztását javasoljuk. Ehhez válasszunk 2 pohár zöld leveles vagy zöld színű zöldséget, például spenótot, uborkát, kelt stb., 3 pohár nyers gyümölcsöt (tetszés szerint) és két pohár folyadékot. Ez lehet víz vagy tej/növényi tej. Az ilyen zöld trumix receptek felturbózásához kiváló választás lehet a Zöld Superfood Mixünk, amely amellett, hogy tele van erőteljes szuperélelmiszerekkel és vitaminokkal, többféle ízesítésben érhető el. Fogyasztásával hatékonyan növelhetjük a rostbevitelünket is. Ezeket a vitamindús turmixokat is számos módon variálhatjuk, megbolondíthatjuk egy kis gyömbérrel vagy citromlével, fűszerezhetjük korianderrel stb. Frissít és táplál!

Emily Wilcock
Író és szakértő
Emily Wilcock profiljának megtekintése
Emily a Birminghami Egyetemen tanul üzleti menedzsment-marketing szakon, jelenleg a gyakornoki évét tölti. Mind az írás, mind a fitnesz iránt érdeklődik, ezért örül, hogy most a kettőt kombinálhatja. Szeret időt tölteni a barátaival, az edzőteremben és azon kívül is.
myprotein