Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Japán palacsinta recept: pihe-puha fehérjés finomság

Japán palacsinta recept: pihe-puha fehérjés finomság
Lauren Dawes
Író és szakértő2 év Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Egy pihe-puha japán palacsinta? Máris!

Íme a recept, amit az idei palacsinta napon muszáj kipróbálnod. Valószínűleg láttál már japán szuflé palacsintát valamelyik közösségi oldalon, de fogadjunk, hogy arra nem  gondoltál, hogy otthon is elkészítheted.... ugye?

Nos, @healthy_floflo most megmutatja, hogy mindannyian tévedtünk. Ő egyetlen konyhai kihívástól sem képes visszarettenni, és bizony keményen dolgozott, hogy ezt a hihetetlenül magas fehérjetartalmú japán palacsinta receptet tökélyre fejlessze. Felejtsd el azokat megszokott, átázott palacsintákat, amiket eddig a jó öreg citrom és cukor segítségével készítettél, és kényeztesd magad inkább ezzel a csodával! Az év egyik legfontosabb napján már csak így illik, nem?

Vastag, pihe-puha, és kellően habos... hmm, ezek a japán palacsinták valami fantasztikusan különlegesek! Ó, és feltétlen a cukormentes juharszirupunkkal érdemes fogyasztani!

Ne tántorítson el, hogy több lépésből áll az elkészítése, Flo a szavát adja, hogy nem olyan bonyolult, mint elsőre gondolod. A kulcs a sikerhez, hogy a tojásfehérje hideg legyen, mielőtt felvered, és hogy a palacsintát lassan és lassú tűzön süsd. Az eredmény magáért beszél. Következzen a japán palacsinta recept!

Japán palacsinta recept

Japán palacsinta hozzávalók

A japán palacsinta elkészítéséhez ezekre lesz szükséged:

japán palacsinta

Japán palacsinta elkészítése

  1. Válaszd szét a tojásfehérjét és a tojássárgáját! Ehhez a recepthez fontos, hogy hideg tojásokat használj, így éjszakára (vagy néhány órára) mindenképp tedd őket hűtőszekrénybe!
  2. Következő lépésként öntsd egy keverőtálba a tojássárgáját, lisztet, fehérjeport és tejet, majd keverd össze alaposan! Tedd félre!
  3. Egy külön edényben verd kemény habbá a tojásfehérjét! (Egy jó módszer a hab ellenőrzésére, ha az edényt fejjel lefelé tartod. A kemény hab ilyenkor ugyanis az edényben marad, nem folyik ki vagy esik le.) Adj hozzá néhány csepp citromlevet, mely a habos állagot hivatott hosszabb ideig megőrizni.
  4. Öntsd a tojásfehérjét a tésztához! Próbáld minél nagyobb mozdulatokkal keverni, így levegősebb marad. Óvatosan keverd össze, nehogy összeessen!
  5. Kanalazd a tésztát egy habzsákba, majd egy finom mozdulattal nyomj egy adag palacsinta tésztát a kis lángra tett tapadásmentes serpenyőbe! Magas palacsintákat formázz, ne laposakat! A kikevert tészta 2 ilyen magas palacsintához elegendő. Habzsák helyett kanalazhatod is a tésztát, ízre ugyanaz lesz az eredmény, csak küllemre lesz eltérő.
  6. Alacsony tűzön süsd 5-7 percig! Önts a serpenyőbe néhány csepp vizet, tedd rá a fedőt, hagyd hogy gőz képződjön!
  7. Fordítsd meg a palacsintákat, és süsd a másik oldalukat is ugyanennyi ideig!
  8. Tálaláskor ne sajnáld a tetejéről a Cukormentes juharszirupot! Jó étvágyat!
Receptek

Fehérjében gazdag áfonyás vegán bögrés süti

Ez az alacsony zsírtartalmú, omlós tésztájú vegán bögrés süti recept a tökéletes választás, ha étrended felrúgása nélkül kívánod élvezni az édes ízeket!

Receptek

TOP 4+1 protein palacsinta recept

Építs az izomépítés mellett egy lenyűgöző fehérjedús palacsintatornyot, vagy dobj össze egy igazán különleges ízvilágú palacsintát!

Táplálkozási információk

Kalóriák336
Teljes zsír10g
Összes szénhidrát22g
Fehérje32g
Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein