Egy pihe-puha japán palacsinta? Máris!
Íme a recept, amit az idei Palacsinta napon muszáj kipróbálnod.
Valószínűleg láttál már japán szuflé palacsintát valamelyik közösségi oldalon, de fogadjunk, hogy arra nem gondoltál, hogy otthon is elkészítheted…. ugye?
Nos, @healthy_floflo most megmutatja, hogy mindannyian tévedtünk. Ő egyetlen konyhai kihívástól sem képes visszarettenni, és bizony keményen dolgozott, hogy ezt a hihetetlenül magas fehérjetartalmú japán palacsinta receptet tökélyre fejlessze. Felejtsd el azokat megszokott, átázott palacsintákat, amiket eddig a jó öreg citrom és cukor segítségével készítettél, és kényeztesd magad inkább ezzel a csodával! Az év egyik legfontosabb napján már csak így illik, nem?
Vastag, pihe-puha, és kellően habos… hmm, ezek a japán palacsinták valami fantasztikusan különlegesek! Ó, és feltétlen a cukormentes juharszirupunkkal érdemes fogyasztani!
Ne tántorítson el, hogy több lépésből áll az elkészítése, Flo a szavát adja, hogy nem olyan bonyolult, mint elsőre gondolod. A kulcs a sikerhez, hogy a tojásfehérje hideg legyen, mielőtt felvered, és hogy a palacsintát lassan és lassú tűzön süsd. Az eredmény magáért beszél.
Adag: 1
Hozzávalók
- 2 tojás (hideg)
- 1 adagolókanálnyi Impact Whey Protein (bármilyen ízű)
- 25 g sütőporral elkevert liszt
- 30 ml tej
- ¼ tk. (vagy néhány csepp) citromlé
- 2 ek. Cukormentes juharszirup
Elkészítés módja
- Válaszd szét a tojásfehérjét és a tojássárgáját! Ehhez a recepthez fontos, hogy hideg tojásokat használj, így éjszakára (vagy néhány órára) mindenképp tedd őket hűtőszekrénybe!
- Következő lépésként öntsd egy keverőtálba a tojássárgáját, lisztet, fehérjeport és tejet, majd keverd össze alaposan! Tedd félre!
- Egy külön edényben verd kemény habbá a tojásfehérjét! (Egy jó módszer a hab ellenőrzésére, ha az edényt fejjel lefelé tartod. A kemény hab ilyenkor ugyanis az edényben marad, nem folyik ki vagy esik le.) Adj hozzá néhány csepp citromlevet, mely a habos állagot hivatott hosszabb ideig megőrizni.
- Öntsd a tojásfehérjét a tésztához! Próbáld minél nagyobb mozdulatokkal keverni, így levegősebb marad. Óvatosan keverd össze, nehogy összeessen!
- Kanalazd a tésztát egy habzsákba, majd egy finom mozdulattal nyomj egy adag palacsinta tésztát a kis lángra tett tapadásmentes serpenyőbe! Magas palacsintákat formázz, ne laposakat! A kikevert tészta 2 ilyen magas palacsintához elegendő. Habzsák helyett kanalazhatod is a tésztát, ízre ugyanaz lesz az eredmény, csak küllemre lesz eltérő.
- Alacsony tűzön süsd 5-7 percig! Önts a serpenyőbe néhány csepp vizet, tedd rá a fedőt, hagyd hogy gőz képződjön!
- Fordítsd meg a palacsintákat, és süsd a másik oldalukat is ugyanennyi ideig!
- Tálaláskor ne sajnáld a tetejéről a Cukormentes juharszirupot! Jó étvágyat!