Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Sonkás sajtos palacsinta recept

Sonkás sajtos palacsinta recept
Lauren Dawes
Író és szakértő1 év Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Az örök vita: a palacsinta lehet sós is, vagy csak édes? Ami a palacsintát illeti, nem vagyunk szégyenlősek – egymásra rakva, töltve, mártva, már mindet kipróbáltuk, így megragadtuk az alkalmat, hogy ezúttal egy finom sós változata kerüljön terítékre, kicsit feldobva ezzel a megszokott dolgokat. A sonka és sajt egy klasszikus kombó, amely egy-egy mennyei pirítósban vagy szendvicsben a legtermészetesebb, hogy megtalálható. A receptkirálynőnek,@healthy_floflo-nak hála, ezeket most már fehérjedús sajtos sonkás palacsinta formájában is élvezhetjük. Nyúlós, folyós sajt és sonka. Hát nem győzött meg? Adjunk egy esélyt ennek a receptnek is, hiszen biztosak vagyunk benne, hogy nem fog csalódást okozni.

Fel kell tölteni a polcokat a Palacsinta Napra? Itt van a miPalacsinta Nap Csomagunk.

Proteindús sonkás sajtos palacsinta

Sajtos sonkás palacsinta hozzávalók

4 darabhoz:
  •  6 kanál Protein Pancake Mix (ízesítetlen)
  • 170 ml tetszés szerinti tej
  •  4 szelet sonka
  • 4 szelet cheddar sajt

Elkészítés

  1. Egy tálba adagoljuk ki a Protein Pancake Mixet, majd apránként adjuk hozzá a tejet, amíg a tészta össze nem áll.
  2. Kezdjük el kisütni a körülbelül 2 evőkanál tésztát forró serpenyőben, közben tegyük rá a sonka- és sajtszeleteket, a másik palacsintával pedig fedjük le. Hagyjuk 1-2 percig sülni, majd megfordíthatjuk.
  3. Addig ismételjük ezt a folyamatot, amíg egy kupac finom sonkás sajtos palacsintát nem kapunk! Ha elkészült a sonkás sajtos palacsintatorony, tálaljuk aBBQ cukormentes szószunkkal.
Sonkás sajtos palacsinta

A sajtos sonkás palacsinták tápértéke rétegenként

Mennyiség adagonként:
  • Energia: 372 kcal
  • Zsír: 9,2 g
  • Szénhidrát: 11 g
  • Fehérje: 60 g
Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein