 
  Tudtad, hogy a portobello gombával helyettesíthető a fajitas receptben használt hús? 15 perc alatt elkészíthető, növényi alapú ételkülönlegességünkkel új ízekkel teheted emlékezetessé a szürke, hétköznapi vacsorákat.
Receptünk pontos tápértékét a cikk végén megismerheted.
Vegetáriánus vagy vegán étrendet követsz és szeretnéd napi fehérjebeviteled megemelni? Egészítsd ki alábbi receptünk vese babbal az extra fehérje és B1-vitamin löketért!
Hozzávalók
- 1 evőkanál kókuszolaj 
- 2 darab szeletelt kaliforniai paprika
- 1 fej szeletelt fehérhagyma
- 4 darab szeletelt portobello gomba
- Fajitas fűszerkeverék (½ teáskanál paprikapor, 1 teáskanál chilipor, ½ teáskanál fokhagymapor, ½ teáskanál római kömény) 
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 marék savanyított, szeletelt jalapeño paprika
- 6 darab kisméretű, teljes kiőrlésű tortilla
- guacamolé szósz (olvasd el receptünk itt) 
- paradicsomos salsa szósz
Elkészítés módja
- Hevítsd fel egy közepes méretű serpenyőben a kókuszzsírt, és kezdd el píritani az apróra vágott kaliforniai paprikát és hagymát! Süsd a zöldségeket 8-10 percig vagy ameddig megpuhulnak! Ezt követően helyezd az előre összeállított fűszerkeveréket a zöldség mixbe, és kevergetés mellett további 2 percig süsd a zöldségeket!
- Add a keverékhez a portobello gombát és a szójaszószt! Folytasd a zöldségkeverék sütését 4-6 percig, vagy ameddig a kívánt barnás színt eléri!
- Melegítsd meg a teljes kiőrlésű tortillákat mikrohullámú sütőben vagy sütőben 5-10 percig! Töltsd meg a tortillákat a zöldségkeverékkel és ízlés szerint jalapeño paprikával, guacamolé szósszal vagy salsa szósszal tálald az elkészült vegán gasztro csodád!
 
  Vegán tofu & édesburgonya Buddha-tál
Ha egy gyors nyári ebédre vágysz, akkor épp erre a receptre lesz szükséged! A fr...
 
  Fűszeres csicseriborsó és koriander vegán burger recept
Ezek a fűszeres csicseriborsó burgerek gazdag ízüket a koriandernek, fokhagymána...
| calories 439 kcal | 
| totalFat 15g | 
| totalCarbohydrates 35g | 
| protein 12g | 
 
 Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.
Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.
Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.
Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.
 
   
   
  
  
 