Fordította: Rózsa Zoltán
Gyorsan elkészíthető, vegán fajitas receptünk garantáltan feldobja az egyhangú hétköznapi vacsorákat.
Tudtad, hogy a portobello gombával helyettesíthető a fajitas receptben használt hús? 15 perc alatt elkészíthető, növényi alapú ételkülönlegességünkkel új ízekkel teheted emlékezetessé a szürke, hétköznapi vacsorákat.
Receptünk pontos tápértékét a cikk végén megismerheted.
Vegetáriánus vagy vegán étrendet követsz és szeretnéd napi fehérjebeviteled megemelni? Egészítsd ki alábbi receptünk vese babbal az extra fehérje és B1-vitamin löketért!
Hozzávalók
Két fő részére
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 2 darab szeletelt kaliforniai paprika
- 1 fej szeletelt fehérhagyma
- 4 darab szeletelt portobello gomba
- Fajitas fűszerkeverék (½ teáskanál paprikapor, 1 teáskanál chilipor, ½ teáskanál fokhagymapor, ½ teáskanál római kömény)
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 marék savanyított, szeletelt jalapeño paprika
- 6 darab kisméretű, teljes kiőrlésű tortilla
Opcionális feltét:
- guacamolé szósz (olvasd el receptünk itt)
- paradicsomos salsa szósz
Elkészítés módja
- Hevítsd fel egy közepes méretű serpenyőben a kókuszzsírt, és kezdd el píritani az apróra vágott kaliforniai paprikát és hagymát! Süsd a zöldségeket 8-10 percig vagy ameddig megpuhulnak! Ezt követően helyezd az előre összeállított fűszerkeveréket a zöldség mixbe, és kevergetés mellett további 2 percig süsd a zöldségeket!
- Add a keverékhez a portobello gombát és a szójaszószt! Folytasd a zöldségkeverék sütését 4-6 percig, vagy ameddig a kívánt barnás színt eléri!
- Melegítsd meg a teljes kiőrlésű tortillákat mikrohullámú sütőben vagy sütőben 5-10 percig! Töltsd meg a tortillákat a zöldségkeverékkel és ízlés szerint jalapeño paprikával, guacamolé szósszal vagy salsa szósszal tálald az elkészült vegán gasztro csodád!