Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Vegán fajitas recept | 15 perc alatt elkészíthető növényi alapú ételkülönlegesség

Vegán fajitas recept | 15 perc alatt elkészíthető növényi alapú ételkülönlegesség
Jennifer Blow
Író és szakértő4 év Ago
Jennifer Blow profiljának megtekintése

Fordította: Rózsa Zoltán

Gyorsan elkészíthető, vegán fajitas receptünk garantáltan feldobja az egyhangú hétköznapi vacsorákat.

Tudtad, hogy a portobello gombával helyettesíthető a fajitas receptben használt hús? 15 perc alatt elkészíthető, növényi alapú ételkülönlegességünkkel új ízekkel teheted emlékezetessé a szürke, hétköznapi vacsorákat.

Receptünk pontos tápértékét a cikk végén megismerheted.

Vegetáriánus vagy vegán étrendet követsz és szeretnéd napi fehérjebeviteled megemelni? Egészítsd ki alábbi receptünk vese babbal az extra fehérje és B1-vitamin löketért!

vegán fajitas recept

Hozzávalók

Két fő részére

  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 2 darab szeletelt kaliforniai paprika
  • 1 fej szeletelt fehérhagyma
  • 4 darab szeletelt portobello gomba
  • Fajitas fűszerkeverék (½ teáskanál paprikapor, 1 teáskanál chilipor, ½ teáskanál fokhagymapor, ½ teáskanál római kömény)
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 marék savanyított, szeletelt jalapeño paprika
  • 6 darab kisméretű, teljes kiőrlésű tortilla

Opcionális feltét:

  • guacamolé szósz (olvasd el receptünk itt)
  • paradicsomos salsa szósz

Elkészítés módja

  1. Hevítsd fel egy közepes méretű serpenyőben a kókuszzsírt, és kezdd el píritani az apróra vágott kaliforniai paprikát és hagymát! Süsd a zöldségeket 8-10 percig vagy ameddig megpuhulnak! Ezt követően helyezd az előre összeállított fűszerkeveréket a zöldség mixbe, és kevergetés mellett további 2 percig süsd a zöldségeket!
  2. Add a keverékhez a portobello gombát és a szójaszószt! Folytasd a zöldségkeverék sütését 4-6 percig, vagy ameddig a kívánt barnás színt eléri!
  3. Melegítsd meg a teljes kiőrlésű tortillákat mikrohullámú sütőben vagy sütőben 5-10 percig! Töltsd meg a tortillákat a zöldségkeverékkel és ízlés szerint jalapeño paprikával, guacamolé szósszal vagy salsa szósszal tálald az elkészült vegán gasztro csodád!
Receptek

Vegán tofu & édesburgonya Buddha-tál

Ha egy gyors nyári ebédre vágysz, akkor épp erre a receptre lesz szükséged! A friss zöldség, a laktató édesburgonya darabok és a ropogós tofu tökéletes kombinációját tapasztalhatod meg.

Receptek

Fűszeres csicseriborsó és koriander vegán burger recept

Ezek a fűszeres csicseriborsó burgerek gazdag ízüket a koriandernek, fokhagymának, napszárított paradicsomnak és humusznak köszönhetik. Cukormentes (vegánoknak is megfelelő) édes chili szósszal nyakon öntve, valamint ropogós, reszelt lilakáposztával megszórva ez a burger nemcsak egészséges, de szuper laktató is.

 

 

 

Táplálkozási információk

Kalóriák439
Teljes zsír15g
Összes szénhidrát35g
Fehérje12g
Jennifer Blow
Író és szakértő
Jennifer Blow profiljának megtekintése

Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.

Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.

Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.

Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.

myprotein