Edzés

Hatékony felsőtest edzés otthon

Fordította: Rózsa Zoltán

A legtöbb funkcionális gyakorlat változatos terhelést nyújt, és akárhol végezhető. Cikkünkben Alex Beattie fitnesz edző és médiaszereplő tanácsait olvashatjátok a hatékony otthoni felsőtest edzésről. Átmenetileg elérhetetlen az edzőterem, és attól tartasz, a megszokott sporteszközök nélkül az elkerülhetetlen katabolizmus vár rád? A megfelelően kiválasztott gyakorlatokkal akár otthonod elhagyása nélkül is biztosíthatod izmaid edzését.

Otthon is elvégezhető felsőtest edzés gyakorlataihoz nincs szükség edzőfelszerelésre. Így többé nem használhatod a „zárva van az edzőterem” kifogást felsőtest edzéseid kihagyására. A gyakorlatok pontos leírása mellett a videókon Alex demonstrálja a gyakorlatok helyes végrehajtását.

Tolódzkodás

 1. Helyezd tenyereid a kanapéra (vagy egyéb hasonló magasságú, stabil felületre), és nyújtsd ki lábaid egymástól csípőszélességű távolságban!
 2. Ereszd le tested lassan, amíg könyökeid elérik a 45 fokos szöget!
 3. Nyomd ki tested dinamikusan a kiindulási pozícióig!
 4. Végezz 3-szor 12 ismétlést!

Lándzsa fekvőtámasz

 1. Helyezd lábaid a kanapé szélére, dőlj előre és támaszkodj a földre! Kezeid legyenek vállszélességnyi távolságra egymástól!
 2. Ereszd le tested lassan és kontrolláltan, amíg fejtetőd érintkezik a földdel!
 3. Tartsd tested a gyakorlat negatív holtpontján 1 másodpercig, majd nyomd ki magad, amíg eléred a kezdő pozíciót!
 4. Végezz 3-szor 12 ismétlést!

Könnyített evezés

 1. Vegyél fel fekvőtámaszhoz hasonló pozíciót úgy, hogy lábaid a kanapén legyenek!
 2. Hátizmod megfeszítésével húzd fel az egyik karod, tartsd meg a megfeszített állapotot egy másodpercig, majd ereszd le karod! Ismételd meg a mozdulatot a másik karoddal is!
 3. Végezz 3-szor 20 ismétlést (10 ismétlést/oldal)!

Gyémánt fekvőtámasz

 1. Vegyél fel fekvőtámaszhoz hasonló pozíciót, és helyezd kézfejeid gyémánt alakba!
 2. Ereszd le magad, amíg mellkasod a földdel érintkezik! Ügyelj a gyakorlat végrehajtása közben arra, hogy karjaid testedhez közel legyenek!
 3. Nyomd ki magad dinamikusan a kiindulási pozíció eléréséig!
 4. Végezz 3-szor 12 ismétlést!

Összefoglalás

Cikkünk elolvasását követően a felsőtest edzésed kihagyására nem szolgálhat kifogásként a bezárt edzőterem. Edzőgépek, kézisúlyzók és egyéb edzőfelszerelések hiányában is hatékonyan edzheted felsőtested izmait. A megfelelő gyakorlatok kiválasztásával akár otthonod elhagyása nélkül is biztosíthatsz izmaid számára terhelést. A cikkben olvasott gyakorlatoknál nagyobb kihívásra vágysz? Próbáld elvégezni a gyakorlatokat köredzésben! Funkcionális terhelést nyújtó gyakorlataink segítségével akár a nappalidból is edzőtermet varázsolhatsz.

Tetszett a felsőtest edzés cikkünk, és további otthoni edzések érdekelnek? Próbáld ki ezeket!

4 hatékony otthon végezhető hátizom-erősítő gyakorlat

Edzés

4 hatékony otthon végezhető hátizom-erősítő gyakorlat

Cikkünkből olyan, akár otthon is elvégezhető hátizom erősítő gyakorlatokat ismerhetsz meg, amelyek segítenek megerősíteni a hát stabilizáló izmait és hozzájárulhatnak a helyes testtartás elsajátításához!

2020-04-02 21:55:20MyproteinHU

Váll edzés otthon | A legjobb otthon is végezhető gyakorlatok

Edzés

Váll edzés otthon | A legjobb otthon is végezhető gyakorlatok

Ebben a cikkben leírjuk a legjobb gyakorlatokat, amikkel otthon tudjuk építeni a vállainkat. Vágjunk hát bele!

2019-09-05 12:01:02Grant Koch

 Isaac Syred

Isaac Syred

Író és szakértő

Isaac márkaépítéssel foglalkozó kommunikációs gyakornok, aki mindenféle fitnesszel és sporttal kapcsolatos dologért rajong. Mindig is szenvedélye volt a labdarúgás, magas szinten játszott serdülőként, továbbá négy évig versenyszerűen kickboxolt. Az elmúlt években Isaac elszántan fejlesztette és erősítette magát az edzőteremben, egyaránt élvezi az edzések funkcionális és testépítő részét. Szilárd meggyőződése, hogy fontos egyensúlyban lenni, hétvégén pedig szereti barátaival tölteni szabadidejét.


Akár -30% Blog exkluzív akció Kupon: BLOGHU | Klikk Vásárlás