Ugrás a fő tartalomra
Edzés

Hogyan maradjunk motiváltak edzés terén az egyetem alatt?

Hogyan maradjunk motiváltak edzés terén az egyetem alatt?
MyproteinHU
Író és szakértő6 év Ago
MyproteinHU profiljának megtekintése

Számos olyan motiváció van, ami javíthat az edzési rutinodon, mielőtt elkezded az egyetemet. Nyár van és szeretnél jól kinézni a barátaid előtt, vagy éppen nyaralásra készülsz, mielőtt elkezdődik a félév. Tanévkezdés után valamiért nehezebb fenntartani az odaszántságunkat, ami ahhoz kell, hogy formában maradjunk. Megosztjuk Veletek néhány tippünket, ami segíthet a motiváció fenntartásában.

Tekints rá úgy, mintha a beadandó egy része lenne

Amikor közeledik a beadandó határideje, az edzés időpocsékolásnak tűzhet, amit inkább gépeléssel töltenél. Ugyanakkor a testmozgás tud abban segíteni, hogy nagyobb mértékben tudj összpontosítani a beadandó feladatra. Csinálj meg egy nagyobb részt a feladatból, majd menj el edzeni vagy futni. Mivel edzés során több vér kerül az agyadba, így könnyebben tudsz gondolkozni, átgondolni az ötleteidet.

Plusz pont: Hozd ki edzésedből a legtöbbet azáltal, hogy a megszokott zenéid helyett, inkább a beadandóidhoz kapcsolódó témákat, előadásokat hallgatsz (főleg kardiózás alatt).

Iratkozz be az első napon

Mindegy, hogy mit sportolsz, fontos leszögezni az alapokat már az első naptól. Legyen szó arról, hogy beiratkozol a legközelebbi edzőterembe, vagy kinézel egy jó futó útvonalat, minél előbb teszed ezt meg, annál könnyebb lesz beillesztened a mindennapjaidba.

Ha nincsen megszokott edzéstervez, akkor szervezd meg magadnak. Szerezd be, vagy vedd elő az edzőcuccodat, és készíts tervet arra, hogy kipróbálj számodra elérhető edzésformákat ami elérhető a környezetedben vagy az egyetemeden.

Szerezz fitt barátokat

És nem, nem csak a szórakozás miatt. Olyan barátokat szerezni, akik hozzád hasonló edzést végeznek, nagyszerű mód arra, hogy garantáltan motivált maradj. Persze nem kell száműznöd bárkit amiatt, hogy nincs edzőcipője. De legyen szó arról, hogy valaki jó tempót diktál futás alatt, vagy melletted áll, amikor súlyt emelsz, egy vagy két jó edzőtárs segíteni tud abban, hogy fenntartsd a kemény munkát hosszútávon.

Plusz pont: Egy sport csapathoz vagy társasághoz való csatlakozás nagyszerű lehetőség arra, hogy egy egész csapat edzőtársat szerezz magadnak. Próbálj ki egy új kihívást, vagy fejleszd meglévő képességeidet. Ha nem vagy biztos abban, hogy mi való neked, akkor csináld az összeset addig, amíg néhány kedvenc kitűnik közülük.

Illeszd bele a kimenős programjaidba  

Ha rendszeressé is válik az egyetemi bulizás, az nem azt jelenti, hogy fel kell hagyni az edzéssel. Egy jó edzés az este előtt tud abban segíteni, hogy igazán feldobja a hangulatod és a magabiztosságodat. Már jól fogod érezni magad azelőtt, hogy belőnéd a hajad.

Plusz pont: Ha megoldható számodra, akkor egy jó edzés a kicsit túl sok ivás után segíteni tud abban, hogy kitisztuljon a fejed. A vér- és oxigénáramlás elősegíti a szervezeted azon képességét, hogy gyorsabban kiürítse a mérgező anyagokat, amiket megittál. Vagy alapból ne igyál mértékkel. Ne feledd, az alkohol felesleges plusz kalória és mi nem sörhasra gyúrunk.

Gondolj a félévzárásra

Ha úgy érzed, hogy fogy a motivációd, akkor gondolj arra, amikor legközelebb hazalátogatsz. Rengeteg minden tud változni egy félév alatt, úgyhogy győződj meg arról, hogy ez inkább pozitív, mint negatív változás legyen! Jelentse ez akár azt, hogy képes vagy gyorsabban futni, biztonságosabban nehezebbet emelni, az edzés- motivációd megtartása mindig kifizetődik.

https://www.myprotein.hu/blog/taplalkozas/legjobb-tippek-masnapossagra/

MyproteinHU
Író és szakértő
MyproteinHU profiljának megtekintése
myprotein