0
Kosár

Jelenleg nincsenek termékek a kosarában

Kiegészítők

A ligetszépe olaj kapszula | hatása, szedése

A Ligetszépe olaj

A ligetszépe olaj egy növekvő népszerűségnek örvendő étrendkiegészítő a hazai és külföldi táplálék-kiegészítő piacon. Az emelkedő népszerűség nem véletlen. Mind a ligetszépe olajat fogyasztók személyes tapasztalatai, mind számos tudományos kutatás bizonyítja, hogy a ligetszépe növényből nyert olaj pozitív egészségügyi hatásokat gyakorol.

Az Észak-Amerika területéről származó, akár 1,5 méter magasságot is elérhető növény magvaiból hidegsajtolással kinyert olajban található esszenciális zsírsavak kedvező élettani hatásai széleskörűek. Az étrendkiegészítő ipar mellett a szépségiparban is használatos alapanyag. Arckrémek, testápoló krémek és külsőleg alkalmazandó kozmetikumok összetevői között sok esetben fellelhető a bőrre gyakorolt pozitív hatása miatt.

A ligetszépe pozitív hatásai régóta ismertek. Évszázadokkal ezelőtt az amerikai őslakosok gyógyászati céllal használták többféle bőrprobléma kezelésére és belsőleg használták légzőszervi problémák orvosolására. Használata a 17. században elterjedté vált Angliában, ahol a „király mindent gyógyító szere” nevet kapta. Tudományos kísérletek százai vizsgálják a szer hatásosságát és medikai célú alkalmazásának lehetőségeit.

Omega 3 zsírsavak

Természetes linolsav és gamma-linolénsav forrás

Előnyös egészségügyi hatásait elsősorban az esszenciális linolsav és a nem esszenciális gamma-linolénsav tartalommal hozzák összefüggésbe. Az esszenciális zsírsavak előállítására tested nem képes, azonban rendszeres fogyasztásuk elengedhetetlen fontosságú szervezeted egészségének megőrzéséhez. Így különös figyelmet kell fordítani arra, hogy az étrended optimális mennyiségű esszenciális zsírsavat tartalmazzon. Az omega-3 fogyasztás fontosságáról blogunkban már olvashattál korábban.

72%-os linolsav tartalmával a ligetszépe olaj olyan hiánytünetek elkerülésében segíthet, mint a száraz bőr, sebek és horzsolások lassú gyógyulása vagy akár szív-és érrendszeri panaszok. 9%-os gamma-linolénsav tartalma pedig hozzájárul olyan hiánytünetek elkerüléséhez, mint a menstruációs és hormonális zavarok, ekcéma, bőr gyulladásos megbetegedések és a bőr korai megöregedése.

Ligetszépe Olaj Lágy kapszulánk egy adagja 730 mg linolénsavval és 90mg gamma-linolénsavval támogatja szervezeted egészségét. Termékünk segít abban, hogy a szervezeted gyors és hatékony módon lásd el fontos zsírsavakkal.

A ligetszépe olaj fogyasztás előnyei

  • Ekcéma: több egymástól független kutatás1, 2 során volt kimutatható a ligetszépe olaj szájon át történő alkalmazása következtében fellépő javulás ekcémás betegeknél. Az ekcémával járó kellemetlen tünetek enyhítésében aktívan részt vesz a gyógynövényből kinyert olaj. Segíthet a kellemetlen viszketés és gyulladás csökkentésében egyaránt. Habár a kutatások nagyrésze az orális alkalmazás vizsgálta, sok páciens személyes tapasztalatain alapuló beszámolója szerint a külsőleg alkalmazott ligetszépe olajos kezelés is jótékony hatást gyakorol.
  • Premenstruációs szindróma: egy 2010-ben végzett kutatás3 során azt vizsgálták, hogy a B6-, E-vitamin és ligetszépe olaj kombinált használata esetén csökkenhetnek-e a premenstruációs szindrómával járó jellegzetes kellemetlen tünetek. A két kezelési periódusos, randomizált, placebo-kontrollált vizsgálat eredménye szerint a kombinált kezelés hatásosan csökkenti a menstruációt megelőző fájdalmakat.
  • Menopauzás hőhullám: a ligetszépe olaj menopauza során gyakorta fellépő, sokak számára kellemetlen hőhullámok megelőzésében és csökkentésében gyakorolt hatását vizsgálta egy 2013-as tanulmány 4. A kutatás eredménye szerint a ligetszépe olaj hatása kimutatható a menopauzás hóhullámok csökkentésében.
  • Antioxidáns hatás: a szervezetet ért oxidatív stressz következtében fellépő szabadgyökök lekötéséhez szükséges az elégséges antioxidáns bevitel. A ligetszépe olaj antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, amely segíthet tested szabadgyökökkel szemben történő megovásában.5

Felhasználási módjai

A magvakból nyert olaj étrendkiegészítő formájában vagy folyékonyan is elérhető. Továbbá a magvakat zabkásába, joghurtba, őrleményekbe és egyéb ételekbe keverve is fogyaszthatjuk. A ligetszépe magvak felhasználásakor fontos azonban arra emlékezni, hogy a benne található értékes zsírsavak oxidációs hőpontja alacsony. Így a magas hőfokon történő sütéskor az előnyös éllettani hatásokért felelős zsírsavak sérülhetnek.

A magvakból nyert olaj sokszor otthon készített kozmetikumok alapjául is szolgál. A ligetszépe olaj bőrön alkalmazva tudományosan bizonyított módon6 csökkentheti az öregedéssel járó bőrelváltozásokat.

A ligetszépe olaj kapszula számodra előnyös hatásai

Ligetszépe Olaj Lágy kapszulánk koncentrált dózisban tartalmazza a cikkben bemutatott, számos egészségügyi előnnyel rendelkező esszenciális zsírsavakat. Praktikus kiszerelésű készítményünk könnyebben szállítható és adagolható, mint a folyékony ligetszépe olaj.

A kiváló ár-érték arányú termék segítségével a nap bármely szakaszában könnyedén elláthatod szervezeted a számára szükséges zsírsavakkal!

Cikkeink kizárólag információs és tanulási célokra szabad felhasználni, és nem vehetőek orvosi tanácsnak. Ha kétségei vannak konzultáljon egészségügyi szakemberrel, mielőtt étrend-kiegészítőket használna, vagy jelentős változásokat vezetne be étkezési szokásaiban.


1https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/3307886/
2 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3048953
3 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22952490
4 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23625331
5 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10462081
6 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18492193

Nincs bejegyzés címkeRózsa Zoltán

Rózsa Zoltán

Cikk és tartalomíró

A sport gyermekkorom óta szerves részét képezi életemnek. Írásaim elsődleges célja a táplálkozástudomány és testmozgás fiziológiájának megosztása közérthetően és szórakoztatóan. Cikkeimben komoly hangsúlyt fektetek arra, hogy állításaim ne csak személyes tapasztalataimat, de a sporttudomány legfrissebb álláspontjai is igazolják.


Ne maradjon le legújabb akcióinkról! Vásárlás