Ugrás a fő tartalomra
Kiegészítők

Mire jó a kreatin? | Kérdések és válaszok

Mire jó a kreatin? | Kérdések és válaszok
Joni McMullen
Író és szakértő11 hónap Ago
Joni McMullen profiljának megtekintése

Joggal mondhatjuk, hogy a kreatin a legtöbbet emlegetett táplálékkiegészítő – és egyesek számára a legrejtélyesebb is. Ne aggódj, táplálkozási szakértőink minden égető kérdésedre választ adnak. Pillanatok alatt mindent megtudhatsz arról, hogy mire jó a kreatin.

1. Mire jó a kreatin?

Kezdjük az alapoknál – mire jó a kreatin?

Olvasd el az alábbi cikket és ismerkedj meg a kreatin monohidráttal. Táplálkozási szakértőnk elmagyarázza ennek a népszerű táplálékkiegészítőnek a csínját-bínját, és tájékoztatást ad arról, hogy milyen előnyökkel jár a kreatin szedése, hogyan érdemes adagolni, és persze szót ejt az esetleges mellékhatásokról is.

Kiegészítők

A Kreatin | Hatása, szedése, kúra

A kreatin egy több aminosavból álló szerves vegyület. Ezek az aminosavak, a glicin, az arginin és a metionin. Az emberi szervezet is tartalmaz kreatint. Mi a kreatin hatása, hogyan szedjük? Van mellékhatása? Cikkünkből megtudod.

2. Mikor érdemes szedned a kreatint?

Az erre a kérdésre adott válasznak többféle megközelítése van, amelyről - és a kreatinnal kapcsolatos egyéb információkról - bővebben az alábbi cikkünkben olvashatsz.

Kiegészítők

Kreatin és a Creapure® | A legtisztább és legjobb kreatin monohidrát

A kreatin – talán a fehérjeporok után a legismertebb kiegészítő. Egy viszont biztos: mind közül a legtöbbet kutatott, vizsgált és éppen ezért a legbiztonságosabb.

3. Kreatin edzés előtt vagy után?

Nehéz lehet eldönteni, hogy mikor érdemes a kreatint beépíteni a rutinodba – de aggodalomra semmi ok, mi elvégeztük helyetted a nehéz munkát!

A különböző időzítéseknek különböző előnyei vannak, attól függően, hogy mit akarsz elérni - találd ki, hogy a céljaid alapján mi válik be neked.

Kiegészítők

Kreatin monohidrát szedése | optimális időpont, időzítés, adagolás

Az alábbi cikkben hiteles kutatási eredményekkel alátámasztva olvashatsz cáfolatokat a kreatin monohidrát használat vélt, negatív konzekvenciáiról. Továbbá megismerheted hatásmechanizmusát, fizikai teljesítőképességed fokozásában betöltött szerepét és választ kaphatsz a címben megfogalmazottakra, vagyis, hogy mikor érdemes fogyasztanod kreatint.

4. Töltés vagy ciklusos fogyasztás?

A töltés és a ciklusos fogyasztás olyan kifejezések, amelyekkel lazán dobálóznak az edzőteremben - de mit jelentenek, és vajon érdemes-e ezt csinálni?

A kreatin szedésének többféle módja van, hogy a lehető legtöbbet hozhasd ki belőle, miután megtaláltad a számodra megfelelő rutint.

Kiegészítők

A 4 legjobb tömegnövelő kiegészítő

Cikkünkben átfogó képet kaphatsz arról, hogy milyen tömegnövelő kiegészítők használatával tudod valóban segíteni a vágyott atletikus fizikum megszerzését, és mely kiegészítőkkel karcsúsítod csupán pénztárcád.

5. Kreatin, mint pre-workout

Most, hogy már világosabb elképzelésed van arról, hogy mire jó a kreatin, hoztunk még egy előnyt, ami a fejlődésedet szolgálhatja: a kreatin edzés előtti készítményként is kiválóan használható.

Ha szeretnél jobban teljesíteni az edzéseken és gyorsabban elérni a célodat, adj neki egy esélyt!

Kiegészítők

Az edzés előtti kiegészítők előnyei | Mi az edzés előtti pörgető? Mikor érdemes fogyasztani?

Így tudod edzés teljesítményed még az előtt fokozni, hogy átlépnéd a terem ajtaját.

6. Kreatin nőknek

Ez a táplálékkiegészítő nemcsak férfiaknak készült és nemcsak izomépítésre való – a kreatin hatása a nők számára is számos előnnyel jár.

Claire megmutatja, mire jó a kreatin a nők esetében.

Kiegészítők

Kreatin nőknek | Kisokos a kreatin előnyeihez és biztonságos használatához

Gyakran felmerül a kérdés, hogy a kreatin nőknek ajánlott-e, biztonságos-e. Cikkünkből kiderül, hogy a kreatin szedése számos pozitív hatást gyakorolhat a fizikai teljesítményre nők esetében is.

7. Kreatin & BCAA

Ha a céljaid között szerepel a hatékony izomépítés, akkor a kreatin hatását BCAA-val fokozhatod. Ráadásul még az immunrendszeredet is támogathatod vele. Ne aggódj, biztonságos!

Kiegészítők

Kreatin és BCAA kombinálása | Biztonságos?

Blogunkon olvashattál már a kreatin és a BCAA étrend-kiegészítők használatáról, adagolásukról és sportteljesítményedre gyakorolt potenciális pozitív hatásairól. Ebben a cikkben bővebb ismereteket szerezhetsz arról, hogy a két étrend-kiegészítő egyszerre történő használata milyen előnyökkel járhat.

8. Vegánoknak is

Szívügyed az állatvédelem, ezért vegán életmódot folytatsz, de a tömegnövelésről sem szeretnél lemondani? Pánikra semmi ok, a Myprotein Kreatin Monohidrátja ugyanis teljes mértékben vegán-barát.

9. Kreatin és az izomépítés

Nem lehet elégszer hangsúlyozni a kreatin hatását és fontosságát az izomépítésben. Ha még mindig bizonytalan vagy a szedését illetően, a következő cikkünk biztosan eloszlatja minden maradék kétségedet.

Kiegészítők

Izomtömeg növelés alapok: útmutató az étrend-kiegészítőkhöz

Szeretnéd kihozni magadból a maximumot az izomtömeg növelés során, de nem tudod, milyen táplálékkiegészítőket használj? Útmutatónk mindenben segít!

25% kedvezmény kreatinokra

Szívesen kipróbálnád a kreatint? Most 25%-os kedvezménnyel szerezheted be a kreatin lista oldalon szereplő összes terméket. Ehhez használd vásárláskor a KREATINBLOG kuponkódot!

Összefoglalás

Most már minden szükséges tudással rendelkezel arról, hogy mire jó a kreatin, és hogy eldöntsd, megfelelő-e a számodra. Ha még mindig bizonytalan vagy, beszélj egy táplálkozási szakemberrel, hogy kitaláld, a kreatin monohidrát meg tudja-e adni a kellő segítséget a céljaid eléréséhez.

Ne felejtsd el használni a KREATINBLOG kuponkódot, mellyel a kreatin lista oldalon szereplő összes terméket 25%-os kedvezménnyel szerezheted be.

Cikkeink kizárólag információs és tanulási célokra szabad felhasználni, és nem vehetőek orvosi tanácsnak. Ha kétségei vannak konzultáljon egészségügyi szakemberrel, mielőtt étrend-kiegészítőket használna, vagy jelentős változásokat vezetne be étkezési szokásaiban.

Joni McMullen
Író és szakértő
Joni McMullen profiljának megtekintése
myprotein