Ugrás a fő tartalomra
Táplálkozás

Egyszerű egészséges ételek – 8 fogás 15 perc alatt

Egyszerű egészséges ételek – 8 fogás 15 perc alatt
Emily Wilcock
Író és szakértő11 hónap Ago
Emily Wilcock profiljának megtekintése
A testépítés megköveteli az elkötelezettséget - Ryan Terry testépítő ezt művészi szintre fejlesztette. Sosem szegi meg az előírt étrendet és egyetlen edzést sem hagy ki, így az eredmény sem marad el: ő az egyik legjobb! Amikor azt mondjuk, csalás nélkül betartja az étrendet, azt szó szerint értjük: Ryan nemrég egy 4 napos kirándulásra vállalkozott, de még ekkor sem bízta a véletlenre, mikor és mit tud majd enni. Mindent előkészített, hogy ezen még csak ne is kelljen gondolkodnia. Az indulás előtt Ryan mindössze 15 percet töltött a konyhában az egyszerű egészséges ételek előkészítésével, így biztosítva a fitness céljaival kompatibilis menüt 4 teljes napra: 8 fogást dobott össze pillanatok alatt. Most megmutatjuk, hogy lehetsz te is a gyors, egészséges ételek elkészítésének a mestere! Ne feledd azonban, hogy Ryan már hosszú évek óta a szakmában van, így pontosan tudja, hogy mire van szüksége a testének ahhoz, hogy a legjobb formáját hozhassa - emiatt lehetséges, hogy neki már nem is kell számolnia a makróit.Az elfogyasztott étel súlya alapján Ryan könnyen meg tudja becsülni, körülbelül mennyi fehérjét és szénhidrátot fogyasztott, ezen pedig bármikor tud úgy alakítani, hogy a táplálkozása tökéletesen megfeleljen a céljainak.

Az egyszerű egészséges ételek hozzávalói

  • Egy maréknyi spárga (fogásonként)
  • Egy maréknyi brokkoli (fogásonként)
  • Egy maréknyi karfiol (fogásonként)
  • Fehér rizs (főzz meg egy nagy adagot, amit később ki tudsz porciózni)
  • Egy csipet só (fogásonként)
  • Egy csipet füstölt paprika (fogásonként)
  • Egy csipet zöldfűszer keverék (fogásonként)
  • Egy csipet fokhagymapor (fogásonként)
  • Lazac filé (fogásonként 2)
  • Csirkemell (200 gramm fogásonként)
  • Bélszín (napi 2)

A gyors, egészséges ételek elkészítési módja

  1. Tedd fel a rizst főni egy lábosnyi vízben.
  2. Vágd fel a zöldségeket.
  3. Tedd fel főni a zöldségeket is egy másik lábosban, majd hagyd, hogy a rizs és a zöldségek főzővize is felforrjon.
  4. Fűszerezd a csirkemelleket, a lazacfilét és a bélszínt - használj olyan fűszerezést, ami a leginkább megfelel az ízlésednek.
  5. Süsd meg a csirkét, a lazacot és a bélszínt is egy airfryer-ben, azaz forrólevegős sütőben 13 perc alatt. Ha nem tudsz airfryer-t használni, akkor se aggódj: megsütheted őket a grillen, esetleg egy serpenyőben is. 
  6. Ha a zöldségek elkészültek, öntsd le róluk a vizet.
  7. A rizsről is öntsd le a főzővizet és mosd le, így megszabadulsz a felesleges keményítőtől. 
  8. Készen is vagy az egyszerű egészséges ételek előkészítésével - már csak ki kell őket adagolnod! Vegyél elő néhány meal prep célra alkalmas dobozt és porciózd ki az ételt, a makróid figyelembevételével. 
Egyszerű egészséges ételek

Reggeli 

Már csak az maradt hátra, hogy gondoskodjunk róla, mind a 4 nap jól indul majd: Ryan a hőn szeretett zabkásáját sem szeretné nélkülözni, így arra is kitalált egy pofonegyszerű megoldást, hogy ezt is vihesse magával. 

A gyors zabkása hozzávalói

Az egyszerű zabkása elkészítése

  • Mérd ki a zabot, mandulát és áfonyát és tedd egy zacskóba.
  • Mérd ki az Impact Whey protein fehérjeport is, ezt tedd egy másik zacskóba.
  • Ha elérkezett a reggeli ideje, nincs is más dolgod, mint a zabos keveréket egy tálba tenni és megmelegíteni.
  • Ezután add hozzá az Impact Whey Protein fehérjeport, keverd össze alaposan és már fogyaszthatod is! 

Összefoglalás

Nincs többé kifogás, ha az egészséges ételek fogyasztásáról van szó - a helyes táplálkozás sosem volt egyszerűbb, mint Ryan trükkjeit követve! A gyors, egészséges ételek praktikus, utazások során is könnyen szállítható verziója a megmentőd lesz, ha te sem szeretnél csalni az étrendedet illetően. Ráadásul ez egy teljesen személyre szabható ötlet, amiben a mennyiségeket és az összetevőket is úgy alakítod, ahogy csak szeretnéd - ha például nem vagy a fehér rizs rajongója, mint Ryan, akkor is összeállíthatod ezeket az ételeket, csak éppen a saját kedvenc szénhidrátforrásodat használva!

Cikkeink kizárólag információs és tanulási célokra szabad felhasználni, és nem vehetőek orvosi tanácsnak. Ha kétségei vannak konzultáljon egészségügyi szakemberrel, mielőtt étrend-kiegészítőket használna, vagy jelentős változásokat vezetne be étkezési szokásaiban.

Emily Wilcock
Író és szakértő
Emily Wilcock profiljának megtekintése
Emily a Birminghami Egyetemen tanul üzleti menedzsment-marketing szakon, jelenleg a gyakornoki évét tölti. Mind az írás, mind a fitnesz iránt érdeklődik, ezért örül, hogy most a kettőt kombinálhatja. Szeret időt tölteni a barátaival, az edzőteremben és azon kívül is.
myprotein