Ugrás a fő tartalomra
Táplálkozás

Kapcsolj magasabb fokozatra! Légy aktív a hétköznapokban

Kapcsolj magasabb fokozatra! Légy aktív a hétköznapokban
MyproteinHU
Író és szakértő6 év Ago
MyproteinHU profiljának megtekintése

Apróságok és egyszerű edzések, melyek felturbózzák fittségedet

Egy teljes körű edzettségi generáljavítás bizonyára ijesztő vállalkozásnak tűnik. Túl gyakran esik meg, hogy még ha össze is gyűjtünk annyi motivációt, amennyi egy új edzésterv megkezdéséhez szükséges, nem lesz fenntartható hosszú távon. Sokak számára inkább a kisebb, könnyen megvalósítható változtatások eredményezik hosszú távon az aktív életmódra való áttérést. Inspirációra van szükséged? Íme a legjobb tanácsaink, hogy egy löketet adhass edzettségednek.

Válaszd a lépcsőt!

Amikor csak teheted, mindig válaszd a lépcsőt a lift helyett! Az aktivitás ilyen jellegű emelése jó hatással lesz a törzsizomzatra, fenék- és combizmokra. Napi 5 perc lépcsőzés heti szinten akár 310 kalória elégetését is jelentheti, anélkül, hogy ez különös munkádba került volna.

Használd ki a fogmosás idejét!

Míg minden reggel és este elvégzed a 3 perces fogmosást, vigyél bele egy kis edzést! Válassz olyan mozgást, mint a guggolás vagy kitörés, és végezz annyi ismétlést, amennyi a fogmosásod idejébe belefér. Ez különösen jó reggelente, hiszen a gyakorlatok beindítják testedben a véráramlást.

Hasizom gyakorlatok reklámok alatt

Ha kanapén töltöd az estét, akkor is tudsz olyan gyakorlatokat végezni, melyek által emelkedik a szívritmusod és dolgoznak az izmaid. Tarts ki egy planket egy reklám ideje alatt, végezz felüléseket a második reklámnál, és Russian twisteket (törzsfordítás fekve) a harmadiknál. Minden további reklám pedig folyamatos jumping jackeket (terpeszugrás karlendítéssel) jelent.

Női kockahas Myprotein

Cseréld le az italokat!

Italokkal általában úgy fogyasztunk kalóriát, hogy azt észre sem vesszük. Cseréld le a magas kalóriatartalmú italokat egészséges alternatívákra! Reggelente inkább feketén idd a kávédat a karamellás latte helyett, vagy váltsd le a Coca Colat szénsavas vízre!

Tarts ki emellett néhány hétig, és figyeld meg, miben érzel változást!

Konyhai időzítős edzés

Ebéd vagy vacsora készítése során remek lehetőség adódik egy kis edzésre abban a holtidőben, amíg a mikró vagy a sütő időzítője visszaszámol. 5 vagy annál kevesebb percig végzett jumping jack (terpeszugrás karlendítéssel) vagy helyben futás felpörgeti a szívritmusod. Hosszabb sütési idő esetén végezz körgyakorlatokat: 1 perc guggolás, 1 perc helyben futás, 1 perc jumping jack, 1 perc négyütemű fekvőtámasz, 1 perc pihenés. Ismételd egészen addig, míg az időzítő nem pittyeg!

10.000 lépés

Szerezz be egy lépésszámlálót vagy egy erre való alkalmazást a telefonodra. A 10.000 lépés teljesítése könnyű lesz azok számára, akik olyan munkát végeznek, ami sok mozgást igényel, pl. ápolók és bolti asszisztensek. Sokan meglepődnek majd viszont, milyen kis szám szerepel a kijelzőn a nap végére. Tudatos erőfeszítésed, hogy teljesítsd a 10.000 lépést, jó hatással lesz általános egészségi állapotodra.

Beta alanin bevitel

Kaja helyett mozgással jutalmazd magad!

Túl gyakran fordul elő emberekkel, hogy keményen dolgoznak edzési céljaikon, majd mindezt lenullázzák egy “jutalommal”. Nagyszerű dolog, hogy elmész futni, de nem fogsz fogyni, ha mindezt egy adag rántott hús és sült krumpli követi. Természetesen a kiegyensúlyozott étrend a hosszú távú edzési siker egyik kulcseleme, de minél inkább jutalomként tekintesz a mozgásra – mint pl. az úszásra – egy nagy adag desszert helyett, annál előbb látod majd magadon az eredményt.

Cikkeink kizárólag információs és tanulási célokra szabad felhasználni, és nem vehetőek orvosi tanácsnak. Ha kétségei vannak konzultáljon egészségügyi szakemberrel, mielőtt étrend-kiegészítőket használna, vagy jelentős változásokat vezetne be étkezési szokásaiban.

MyproteinHU
Író és szakértő
MyproteinHU profiljának megtekintése
myprotein