Ugrás a fő tartalomra
Edzés

Jóga kisokos | Minden, amit tudni érdemes a jógáról

Jóga kisokos | Minden, amit tudni érdemes a jógáról
Lauren Dawes
Író és szakértő3 év Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése
Fordította: Rózsa Zoltán

Akár veterán jógi, akár élete első jóga szőnyegét megvásárló újonc vagy, cikkünkben számos hasznos információt megtalálhatsz kedvenc sportoddal kapcsolatban.

A jóga nem csupán a testi, de a mentális egészség fenntartását is segítheti. A zavaró tényezők kizárása által elérhető tudatos szellemi fókusz, jelentős mértékben hozzájárulhat a mentálhigiéné megőrzéséhez. A pandémiás helyzet következtében a társas érintkezéseink számát szükséges csökkentenünk, így sokunknak kevesebb lehetősége van a testmozgásra, az eddig megszokott közegben. A jóga azonban az otthonod kényelmében is kiváló mozgásformát jelenthet.

Ismerd meg a Myprotein újdonsült, jóga edzésekre szabott Composure kollekcióját, és tedd még praktikusabbá jóga edzéseidet!

jóga ruházat

A cikk tartalma:

Composure kollekció bemutatása

A Composure a Myprotein első jóga specifikus kollekciója, melynek megalkotásakor egyaránt fontos szerepet kapott a dizájn és a funkcionalitás. Emma Lucas, a Myprotein egyik tervezője így fogalmazott:

„A kollekció tervezésekor elsődleges szempont volt, hogy termékeink a különböző jógairányzatokhoz alkalmazkodva, a megfelelő támogatást nyújtsák mind kezdő, mind gyakorlott jógázók számára. A névválasztás ötletével a jóga gyakorlatok által nyújtott nyugalmat fejezzük ki (a kollekció neve Composure, magyar jelentése nyugalom).

A kollekció minden darabját a kényelem és a maximális mozgásszabadság jegyében alkottuk meg. Akármelyik jógastílus szerelmese vagy, darabjaink között ideális társat találhatsz edzéseidhez, legyen az hot jóga, vagy akár hatha jóga.

Jelentős időt töltöttem az egyes irányzatok megismerésével és a lehetséges problémák elkerülésével, a lehető legfunkcionálisabb kollekció megalkotása érdekében. Részt vettem számos jógaórán, hogy felderítsem a jógára jellemző egyéni szemléletmódot. Kifejezetten fontosnak tartottam a puha tapintású szövet, valamint a visszafogott, nyugtató szín választást.”

Composure kollekció nőknek

Composure dzseki

Válaszd a jógastúdióba vezető úton kényelmes, vízlepergető, hőszigetelő és polárral bélelt zsebekkel ellátott dzsekinket, ami a hideg időkben is garantáltan melegen tart.

Termékünk hamarosan elérhető!

Composure sportmelltartó

Hátul keresztezett pántokkal ellátott sportmelltartónk nem csupán stílusos, de maximális kényelmet biztosít edzéseid során. A többszörösen erősített, elasztikus anyaghasználatnak és gumírozott alsó szegélynek köszönhetően a magas intenzitású tréningekhez is kiválóan alkalmas.

Composure top, póló és hosszú ujjú felső

Egy könnyed topot keresel jóga edzéseidhez? Vagy inkább egy hosszú ujjú sport felsőben éreznéd magad igazán magabiztosnak? A Composure kollekció felsői között te is könnyedén megtalálhatod a számodra megfelelő sportruházatot.

Laza fazonú Composure sporttrikónk követi tested mozgását edzésed során, így biztosítva a kellő mozgásszabadságot. A felső mindkét oldalán beépített, légáteresztő hálós réteggel rendelkezik, hátán keresztezett pántokkal.

Egyenes szabású, rövid ujjú Composure pólónk többszörösen erősített, elasztikus anyagból készült a maximális kényelem érdekében. Rugalmas, gumírozott alsó szegélyének köszönhetően az intenzív jóga pozíciókat is zavartalanul végezheted. Így nem kell attól aggódnod, hogy felsőd eláll testvonaladtól a lefelé néző kutya jóga póz (angolul downward facing dog) közben.

Hosszú ujjú Composure felsőnk testhezálló, rövidített kialakításának hála megfelelő illeszkedést nyújt a gyakorlatok kivitelezése során. A magas fokú légáteresztésről és szellőzésről a nyitott hátsórész, valamint a keresztezett pántok gondoskodnak.

Composure leggings és biciklis nadrág

Kollekciónk mindkét darabját, úgy alkottuk meg, hogy a szuper puha, többszörösen erősített anyag maximális kényelmet biztosítson bemelegítéstől egészen a nyújtásig. Composure leggings és biciklis nadrágjaink kialakításának hála bármilyen jóga pozíciót magabiztosan hajthatsz végre, a magas támogatást nyújtó derékpánt garantáltan meggátolja a rendszeres elmozdulást. Rejtett öltése minimalizálja az irritáció kialakulását, hogy figyelmed kizárólag jóga edzésedre összpontosíthasd.

Composure kapucnis pulóver és melegítőnadrág

Jóga ruhatárad elengedhetetlen részét képezheti a bemelegítéshez és nyújtáshoz egyaránt ideális pulóver és melegítőnadrág.

A raglán ujj és többszörösen megerősített szövet célja a maximális szabad mozgás. Szuper puha, lágy anyaghasználata biztosítja számodra a kellő kényelmet.

A kapucnis pulóver tökéletes kiegészítője lehet Composure funkcionális melegítőnadrág termékünk. Az azonos anyagból készült nadrág gumírozott dereka és boka szegélye gondoskodik az elmozdulás megelőzéséről.

Composure kollekciónk puha pulóver és melegítőnadrág szettje annyira ellenállhatatlan, hogy a jóga stúdió falain kívül sem lesz kedved mást hordani.

Composure jóga zokni

Hagyd régi, kényelmetlen zoknid a szekrényedben, és válaszd jóga edzésedhez ideális, párnázott Composure zokninkat! Külső és belső részén egyaránt erősített, csúszásgátló anyaggal ellátott kiegészítőnket a lábfej boltívét támogató kialakítása teszi igazán különlegessé.

Termékünk hamarosan elérhető!

Jóga ruházat férfiaknak

Kollekciónk megalkotásakor férfi vásárlóinkra is gondoltunk. Composure férfi ruháink segítségével búcsút mondhatsz a jóga gyakorlatot megzavaró kellemetlenségeknek.

Mély karkivágású sporttrikó

100%-ban pamutból készült, légáteresztő réteggel ellátott tank topunk segítő társad lehet intenzív edzéseid során. A garantáltan szabad mozgásról a mély karkivágás, a megfelelő légáramlásról pedig a szellőző anyaghasználat gondoskodik.

Multifunkcionális edző rövidnadrág

A nadrág hozzáadott belső hálós réteggel rendelkezik, így hatékony segítséget nyújt a gyakorlatok magabiztos végrehajtásában. A több rétegű, szövött anyag, az oldalsó hasított szegélyek és a funkcionális tároló zsebek nagy fokú mozgásszabadságot kínálnak.

3/4-es férfi edző leggings aláöltözet

Testhezálló tréning nadrágunk kiváló alapréteget jelenthet az egyes jóga pozíciók kivitelezése során. Az izzadságelvezető technológiának köszönhetően csökken a nedvesség érzet, így akár hot jóga edzésen is könnyedén száraz maradhatsz.

Jóga kiegészítők

Composure jóga matrac

Akár otthon, a jóga stúdióban, vagy nyaralásod alatt tervezel sportolni, saját szőnyeged beszerzése elengedhetetlen az igazán kényelmes és higiénikus jóga edzéshez. A minőségi habszivacsból készült matrac barázdált részletekkel rendelkezik az extra tapadás érdekében, ami segíthet a jóga balesetek elkerülésében.

Termékünk hamarosan elérhető!

Composure jóga táska

Tartsd összes sportfelszerelésed letisztult jóga táskádban! Composure kollekciónk praktikus darabja elülső és oldalsó hálós zsebekkel, valamint egy cipő tárolására alkalmas rekesszel is rendelkezik. Az állítható, lecsatolható vállpánttal személyre szabhatod sporttáskádat, valamint az alján található szíj segítségével matracodat is könnyedén magaddal viheted.

Termékünk hamarosan elérhető!

jóga táska

Nem tudod pontosan, mi a különbség a pilates és a jóga között? Az alábbi cikkünkben részletesen megismerheted a két sport közötti fő eltéréseket.

 

Jóga gyakorlatok kezdőknek

Még ha kezdő is vagy a jóga matracon, most, hogy már tudod milyen kiegészítőkkel teheted még hatékonyabbá az egyes gyakorlatok kivitelezését, semmi sem tarthat vissza. Ha szeretnél megismerni néhány gyakorlatsort, olvasd el 10 alap jógapozícióról szóló cikkünket!

Edzés

Jóga kezdőknek | 10 alap jógapóz, ami nem is olyan nehéz, mint gondolnánk

A jóga mindenki számára ajánlott, és akár a saját otthonunk kényelmében is csinálhatjuk. Íme, 10 egyszerű alap gyakorlat.

Mit érdemes fogyasztani jóga edzést megelőzően?

A jóga nem csupán étvágyadra gyakorolhat pozitív hatást, de az egészséges táplálkozás iránti tudatosság kialakulásához is hozzájárulhat. Olvasd el cikkünket arról, mit érdemes edzés előtt fogyasztani.

Táplálkozás

Edzés előtti étkezés | Tippek, tanácsok

Szerencsére az étkezés kulcsfontosságú szerepét már széles körben ismerik a sportemberek. Mindenki jól tudja, hogy a helyes táplálkozás megkerülhetetlen. Egy bizonyos szint felett képtelen leszel erősebbé vagy izmosabbá válni, amennyiben nem kezeled helyén az étkezés kérdését. Ha igazán komolyan veszed a táplálkozástudományt és a lehető legjobb eredményeket szeretnéd elérni, akkor nem szabad megfeledkezned a pontos időzítésről sem.

Otthon végezhető jóga gyakorlatok lépésről lépésre

Büszkék vagyunk arra, hogy nagyszerű jógikat tudhatunk Myprotein csapattagjaink között. Inspirálódj a hasznos jóga gyakorlatokat tartalmazó YouTube lejátszási listánkból!

jóga gyakorlat
Edzés

Jóga vs. Pilates — Mi a különbség?

Cikkünkben röviden megismerheted a jóga és pilates közötti főbb különbségeket, és segítséget kaphatsz, hogy a számodra megfelelő sporttevékenység mellett döntsd.

Edzés

Ezért fontos mentális egészséged megőrzése a jelenlegi helyzetben

Sok ember tudatában van annak, hogy fontos a fizikai egészség megőrzése és ápolása… de mi a helyzet a mentális egészséggel?

 

Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein