Ugrás a fő tartalomra
Kiegészítők

BCAA nőknek | Hatás és használat

BCAA nőknek | Hatás és használat
MyproteinHU
Író és szakértő6 év Ago
MyproteinHU profiljának megtekintése

Mi a BCAA?

A BCAA rövidítés elágazó láncú aminosavat jelent (angolul: Branched Chain Amino Acid), ezek a fehérjék építőkövei. Összesen 20 aminosav létezik, melyből 9 esszenciális (EAA): fenil-alanin, valin, treonin, triptofán, metionin, leucin, izoleucin, lizin és hisztidin. Ezeket azért nevezzük esszenciálisnak, mert testünk nem tudja őket saját maga előállítani, így étrendünkön keresztül kell biztosítani a bevitelüket.

Nagy számmal találhatunk olyan fehérjéket, melyek magas aminosav tartalommal rendelkeznek. Az alábbiakban felsoroltunk néhány példát állati és növényi eredetű aminosav forrásokra.

Állati eredetű aminosav források Növényi eredetű aminosav források
csirke szójabab
pulyka tofu
tojás borsófehérje
szardínia hüvelyesek
garnélarák bab

 

A fenti élelmiszereken kívül, használhatunk táplálékkiegészítőket, melyek tejsavófehérjékét és BCAA-t tartalmaznak. A BCAA egy népszerű kiegészítő, általa hozzájuthatunk az EAA-hoz tabletta vagy por formában. Az alacsony kalóriatartalom és a napközbeni könnyű fogyaszthatóság miatt ízesített verzióban léteznek. A BCAA kiegészítők általában három esszenciális aminosavat tartalmaznak: leucint, izoleucint és valint.

Szerezd be 30% kedvezménnyel a kiszemelt BCAA terméket!

Szeretnéd 30%-kal olcsóbban megvásárolni a kiválasztott BCAA terméket? Használd vásárláskor a BLOGHU kódot és érvényesítsd a kedvezményt!

Mitől különleges az Active Women BCAA formula

Fermentált BCAA : Növényi eredetű, elágazó láncú aminosav, amely elősegíti az izomtömeg növelését. Ne aggódj, az, hogy fermentált és vegán, még nem jelenti azt, hogy kevésbé hatékony!

L-Glutamin: Egy nem esszenciális aminosav, melyre gyakran izomvédő aminosavként hivatkoznak, mivel edzés közben a vázizom összehúzódása során használja testünk, így a fehérjeszintézis kulcseleme. A nők tesztoszteron szintje különbözik a férfiakétól, ennek eredményeképp nehezebb számukra az izomtömeg növelés. Ezért döntöttünk tehát úgy, hogy a termékhez hozzáadunk egy plusz aminosavat.

Kókuszvíz por: A por káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort és nátriumot tartalmaz, ezek egyensúlyban tartják az elektrolit szintet, ami különösen az intenzív edzések során könnyen felborul. Az elektrolitok a vérben található ásványi anyagok, melyek elektromos töltéssel rendelkeznek, és a test fő funkcióinak irányításában van szerepük.

Szőlőmag kivonat: Egy növényi eredetű kiegészítő, mely hozzájárul a ragyogó arcszínhez. Érdekes módon a szőlőmagokat régebben a bor egy melléktermékének tekintették egészen addig, míg tanulmányok sora fel nem fedezte a magok előnyeit. Flavonoidok, E-vitamin, linolénsav és polifenolok keverékét tartalmazzák ugyanis a magok. A polifenolok segítségünkre lehetnek, mivel semlegesítik a szabadgyököket. C-vitaminban is gazdagok, ami hozzájárul az immunrendszerünk védelméhez... ép immunrendszer = ép testben ép lélek.

Természetes ízek:  A BCAA termékek gyakran nagyon édesek és erősen ízesítettek, nagy arányban tartalmaznak a cukrot, ízfokozót és szukralózt. Ez az ízesítetlen BCAA kellemetlen ízének köszönhető. Mivel a mi formulánk kókuszport és szőlőmag kivonatot tartalmaz, elég volt kevesebb édesítőszerrel és természetes ízesítőkkel dolgoznunk. Gondosan kiválasztottunk három ízt – nyári gyümölcsök, baracktea, valamint vörös áfonya és gránátalma íz -, melyek tökéletesen megfelelnek arra, hogy napközben, ill. edzés vagy regenerálódás idején fogyaszthasd.

Csomagolás

A hagyományos Active Women zacskó helyett, izgatottan öltöztettük az Active Women BCAA-t új megjelenési formájába. Az élénk színű tégelyünk a maga gömbölyded alakjával, világos fukszia színű kupakjával és kézre álló adagolókanalával a tökéletes #instagramgyanús kiegészítő.

Mikor használd az Active Women BCAA-t?

Edzés alatt: Egyszerűen adj 10 g, azaz 2 adagolókanálnyi BCAA kiegészítőt az italodhoz. Idd ezt edzés közben, és csökkenteni fogja a fáradtságodat, tehát felturbózza az edzésedet.

Regeneráció:  A BCAA bizonyítottan csökkenti az izomlázat, így gyorsítja a regenerációt.

Fogyni szeretnél ÉS izomtömeget növelni?

Gyakran előfordul, hogy fogyás során az izomból is veszítnünk. Ez azért van, mert kalóriatöbblet esetén az aminosavakat használja fel a testünk, amiket különben a fehérjeszintézishez (izomnöveléshez) használt volna fel energiaforrásként. Ha BCAA-t fogyasztasz, csökkentheted az izomveszteséget és maximalizálhatod a zsírégetést is.

De hogyan működik?

Kutatások bebizonyították, hogy a testünk keményebben dolgozik 1 kg izom megtartásán, mint 1 kg zsírén. Éppen ezért, a tested keményebben dolgozik, az anyagcseréd felgyorsul, és több zsírt fogsz veszíteni, amint növeled az izomtömeged.

Ha étkezések között, valamint edzések előtt és után BCAA kiegészítőt fogyasztasz, a tested zsírégető és egyben izomépítő állapotában marad. Egy tejsavófehérje shake is segít, hiszen magas az elágazó láncú aminosav tartalma. Az Active Women BCAA a tökéletes kiegészítő, ha csökkenteni szeretnéd az izomveszteséget, és egy izmos, egészséges külsőt szeretnél.

Ne felejtsd, a BLOGHU kóddal 30%-kal olcsóbban vásárolható meg a BCAA lista oldalon található összes termék!

 

Cikkeink kizárólag információs és tanulási célokra szabad felhasználni, és nem vehetőek orvosi tanácsnak. Ha kétségei vannak konzultáljon egészségügyi szakemberrel, mielőtt étrend-kiegészítőket használna, vagy jelentős változásokat vezetne be étkezési szokásaiban.

MyproteinHU
Író és szakértő
MyproteinHU profiljának megtekintése
myprotein