Ugrás a fő tartalomra
Kiegészítők

Tónusos test elérése hatásos táplálékkiegészítőkkel

Tónusos test elérése hatásos táplálékkiegészítőkkel
Jamie Wright
Író és szakértő1 év Ago
Jamie Wright profiljának megtekintése
Már tudod, mit szeretnél elérni, csak még abban nem vagy teljesen biztos, hogyan csináld? Segítünk neked, hogyan építsd fel a saját igényeid alapján a személyre szabott táplálékkiegészítő-csomagod, ami közelebb visz a tónusos test eléréséhez! 

Válassz a rengeteg fehérjepor, proteinszelet, fehérjedús snack, edzés előtti formula és más kiegészítők közül - már csak egy shakerre lesz szükséged és indulhat is a testformálás!

Tónusos test elérése

Gyakran ismételt kérdések

Milyen táplálékkiegészítőket érdemes használnom a tónusos test eléréséhez?

Amikor azt mondod: szeretnél “fogyni és formába hozni magad”, akkor valójában arra gondolsz, hogy szeretnéd csökkenteni a testzsírszázalékod, miközben megőrzöd, vagy akár növeled is az izomtömeged. Ahhoz, hogy ezt elérhesd, több tényező is fontos: a megfelelő étrend, egy jól felépített edzésterv, na és persze az is, hogy milyen életmódot folytatsz - a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás például elengedhetetlen! Természetesen vannak olyan táplálékkiegészítők is, amelyek segíthetnek a céljaid elérésében. 

Az edzés előtti formulák és a kreatin támogatják az izomtömegnövelést és a zsírcsökkentést, miközben a teljesítményedet is képesek növelni. Emellett a fehérjepor is remek kiegészítő lehet, ami segít biztosítani a megfelelő proteinbevitelt - ez szintén nagyon fontos tényező, ha szeretnéd megőrizni az izmaid, vagy éppen még több izomra vágysz! A zöld tea kivonat szintén hasznos lehet a fogyás során, hiszen felpörgeti az anyagcserét.

Hogyan formálhatnám a leghatékonyabban a mellizmaimat?

Ha a mellizmok formálásáról van szó, elsősorban mindenképp az edzésre és a táplálkozásra kell koncentrálnod. A leghatékonyabb módszer, ha kis mértékű kalóriadeficitre törekedsz és fehérjedús étrendet állítasz össze (azaz napi 1,6 g proteinnél többet viszel be testsúlykilogrammonként). 

Nagy segítség lehet az is, ha megfelelően időzíted az étkezéseidet és a táplálékkiegészítők használatát, az edzéseidhez igazodva. Kipróbálhatsz egy termogenikus vagy koffeintartalmú kiegészítőt edzés előtt, utána pedig jöhet a jól megérdemelt fehérje!

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás és a stressz minimalizálása mellett a zöld tea kivonat is segíthet, hogy a mellizmaid még tónusosabbak legyenek, hiszen szerepet játszik a testünkben tárolt zsír mobilizációjában és oxidációjában. Ahhoz azonban, hogy ez a változás észrevehető legyen, hosszabb távban érdemes gondolkodnod, mert ez egy lassú folyamat.

Milyen táplálékkiegészítők segítenek, ha formába szeretnék jönni? 

A formásodáshoz csökkentened kell a testzsírszázalékod (tehát kalóriadeficitben kell lenned), miközben megőrzöd az izomtömeged. Nem egyszerű feladat, de szerencsére vannak olyan kiegészítőink, amik segítenek, hogy elérhesd a célod!

Több különféle termék közül választhatsz, amelyek hasznosak lehetnek a számodra, ha szeretnél veszíteni a testzsírodból, miközben az izmaid tömegét akár még növelni is tudod! A fehérje kiegészítők segítenek, hogy kordában tarthasd az éhséget, hiszen telítettségérzetet biztosítanak, mint ahogy a koffein- és rosttartalmú termékek is. 

A termogenikus formulák az energiafelhasználás növeléséhez is hozzájárulnak - így több kalóriát égetsz el a nap folyamán, na és persze az edzéseid során is! A zöld tea kivonat pedig a testzsír mobilizációjában és oxidációjában segít.

Hogy hozhatnám magam formába a leggyorsabban otthon?

A tónusos test eléréséhez nem feltétlen kell edzőtermi edzést végezni. Bármi is legyen a célod - fogyás, hízás, vagy éppen izomtömegnövelés, esetleg a formásodás -, mindenki számára létezik a tökéletes terv! Szakképzett személyi edzőink és táplálkozási szakértőink olyan útmutatókat állítottak össze, amelyek minden szükséges információval felvérteznek, hogy sikeresen elérhesd a céljaid - akár otthon, akár az edzőteremben. Legyen szó az étrendről, a táplálékkiegészítőkről vagy a megfelelő edzéstervről, nálunk megtalálod a válaszokat a kérdéseidre, így hamarosan látni is fogod az eredményeket és a változást!

A szobakerékpár jó választás lehet, ha formába szeretném hozni magam?

A szobabiciklin végzett edzés remek módja lehet a kalóriaégetésnek, amely egyúttal a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében is segít. Ez egy alacsony intenzitású edzésforma, amely ugyanakkor elég intenzív lehet ahhoz, hogy segítsen a fogyásban és abban, hogy tónusosabbá tedd az izmaid. Ráadásul a biciklizés erősíti az alsótestet, így az izomformálásban is segít, miközben sokkal kitartóbbá tesz!

Hogyan formálhatnám a leghatékonyabban a karjaimat? 

A karjaid formálásának érdekében az izmok építésére és formálására érdemes koncentrálnod, amelyet a legkönnyebben a kifejezetten karizmokat megcélzó gyakorlatokkal és a megfelelő étrend követésével érhetsz el. Nagyon hatékony feladat a bicepsz karhajlítás, a tolódzkodás, a tricepsznyújtás fej fölött, az oldalemelés, a vállvonogatás, illetve az összetett gyakorlatok, mint a fekvenyomás padon, a fekvőtámasz, vagy éppen a döntött törzsű evezés. Ezek a gyakorlatok rengeteget segíthetnek abban, hogy erősebbé tedd a felsőtested és igazán definiált karizmokat építs!

Mennyi időre lesz szükségem, hogy formába hozzam magam?

Erre nincs általános érvényű válasz, ami mindenkire és minden élethelyzetre igaz lesz. Az azonban biztos, hogy ha egy jól felépített edzéstervet követsz és a megfelelő étrendet is betartod, akár már néhány héten belül láthatod a változást és az eredményeket! A táplálékkiegészítők, például a kreatin, BCAA, béta-alanin és a fehérjeporok használata szintén támogatja az izomtömegnövelés folyamatát. Azonban ezek a kiegészítők nem helyettesíthetik a megfelelő edzésprogramot és táplálkozást, csupán erősítik ezeknek a hatását!

Formába hozhatom magam 30 nap alatt?

A táplálékkiegészítők segíthetnek, hogy gyorsabban elérd az edzéssel és táplálkozással kapcsolatos céljaid, de mindenképp hosszú távban érdemes gondolkodnod, ha tartós eredményekre vágysz! Egy jól felépített terv segíteni fog neked abban, hogy olyan változásokat érj el, amelyek nem csak 30 napra szólnak majd. 

Cikkeink kizárólag információs és tanulási célokra szabad felhasználni, és nem vehetőek orvosi tanácsnak. Ha kétségei vannak konzultáljon egészségügyi szakemberrel, mielőtt étrend-kiegészítőket használna, vagy jelentős változásokat vezetne be étkezési szokásaiban.

Jamie Wright
Író és szakértő
Jamie Wright profiljának megtekintése
Jamie Wright humán táplálkozástudományok, valamint sporttudományok terén szerzett diplomát, és jelenleg több szervezettel működik együtt, saját programot tart fenn, hogy segítse az ügyfelek táplálkozási céljait. A Táplálkozási Szövetségnél akkreditált, több száz ügyfélnek segített - az otthoni anyáktól kezdve a nemzetközi versenyzőkig - bizonyítékokon alapuló, holisztikus táplálkozási program által, hogy elérjék egészség és fitnesz céljaikat. A programján túlmenően Jamie rendszeresen publikál táplálkozás témában is, számos szempontból bemutatva azt. Kutatásait prezentálta az Egyesült Királyság elhízással kapcsolatos kongresszusán, valamint a tengerentúli konferenciákon, és számos e-könyvet írt, miközben másoknak is besegít (beleértve a jótékonysági sportszervezeteket). Kutatása a súlymenedzsmentre, valamint a sportteljesítményre és kiegészítők használatára összpontosított. Óriási sportőrült, lelkes edzőterem látogató és bármilyen kutyákkal kapcsolatos dolgok szerelmese. Jamie célja a tudományos, szakmai tapasztalatok és ismeretek megosztása az, hogy fényt hozzon a hatalmas mennyiségű téves információ és félretájékoztatás terén, ami a fitnesz és egészségiparra jellemző manapság.
myprotein