Ugrás a fő tartalomra
Nagykövetek

Jeff Seid | A Myprotein csapat legújabb tagját kérdeztük motivációiról, testépítő karrierjéről

Jeff Seid | A Myprotein csapat legújabb tagját kérdeztük motivációiról, testépítő karrierjéről
Jamie Wright
Író és szakértő3 év Ago
Jamie Wright profiljának megtekintése

Gondoltál már arra, hogy önálló karrierbe vágj? Hiszel magadban annyira, hogy saját márkát építs a neved és az életmódod köré – amely másokat inspirálna? El tudod képzelni, hogy a sport iránti szenvedélyed versenysikerré válhat? Sőt, akár azt, hogy teljes fordulatot veszel, és színészi karrierbe kezdesz, író leszel, videójátékokban szerepelsz, saját testépítő versenyt indítasz, és több milliós fitnesz rajongói táborra teszel szert a világ minden tájáról?

Kevesen tudják ezt véghez vinni. De éppen ezt tette egy seattle-i középiskolás futballista, miután elvégezte a középiskolát - és ez nagyon is megtérült. Olyannyira, hogy már talán tudod is, kiről beszélünk.

Ha nem, itt az idő, hogy megismerd. Bemutatjuk a Myprotein csapat legújabb tagját, Jeff Seidet.

Ismerd meg Jeff Seidet!

Jeff csupán 11 évesen kezdte fitneszútját, a testépítés iránti szenvedélye az edzés tiszta szeretetéből fakadt. Súlyzó készlettel kezdte, amelyet szüleitől kapott ajándékba 11. születésnapjára.

„Évekig edzettem minden nap, hetente 6 napot, csak azért, mert szerettem csinálni” – meséli Jeff.

„Körülbelül 16 éves voltam, amikor az internetet böngészve felfedeztem a fitneszipart, és rájöttem, hogy ez az, ahova a sok-sok évnyi munkám elvezethet az életben, egyfajta új szintre emelhet.”

Az „új szint” nem is fejezi ki igazán, ami ezután történt. Jeff mindössze 19 éves korában a legfiatalabb IFBB profi lett, és ezzel együtt hivatásos testépítő. A már profi Jeff ezt követően a Mr. Olympia versenyen való részvételt tűzte ki céljául. Ehhez országszerte és a tengerentúlon kvalifikációs versenyeken vett részt, és szerzett nyereményeket útja során. Jeff 2016-ban kvalifikálta magát a Mr. Olympia versenyre, miután nagy győzelmet aratott a Stockholm Pro versenyen. Sajnos nem nyerte el a Mr. Olympia címet. Szerencsére azonban jó hozzáállással és gondolkodásmóddal rendelkezik a veszteség feldolgozása kapcsán.

„Nem hagytam, hogy ez elbátortalanítson. Rájöttem, hogy keményebben kell felkészülnöm. Keményebben kell diétáznom. Keményebben kell edzenem” - mondja Jeff.

„Be kell látnod, hogy lesznek az életed során mélypontok, és te éppen ettől leszel erősebb.”

A Mr. Olimpia felé vezető út azonban előnyösnek bizonyult. Jeff teljes útját dokumentálta YouTube-csatornáján, és ezt a platformot használta, hogy olyan követők táborát építse maga köré, akiket érdekelt a testépítés és akik kedvelték az ő személyiségét. Jelenleg rajongók milliói veszi körül a közösségi médiában. Habár ezen rajongók jelentős része amerikai, hatalmas népszerűségre tett szert egy másik országban is - mégpedig Indiában. Itt egy életre szóló álmot valósított meg.

„Minden professzionális testépítő álma, hogy saját versenyt rendezzen." – meséli Jeff. És ő pontosan ezt valósította meg.

Tavaly januárban Jeff saját testépítő versenyének (a The Jeff Seid Classic rendezvénynek) adott otthont az indiai Mumbaiban, több mint ezer résztvevővel. Nem is olyan rossz teljesítmény olyasvalakitől, aki több, mint 5000 km-re született.

Jeff Seid és a Myprotein

Jeff 2013-ban lett először figyelmes a Myproteinre, az Egyesült Királyság legnagyobb fitnesz és táplálkozási kiállításán, a BodyPower-en. Minden jelentősebb sporttáplálkozási márka jelen volt, Jeff mégis egy manchesteri márkára emlékszik leginkább.

„Volt egy márka, amely rendkívül kiemelkedett. Ez a Myprotein volt. Ők mindenki felett álltak ”- emlékszik vissza Jeff.

„Ugorjunk is egyet az időben, egészen 2020-ig, és nézzük meg, még mindig ők a piacvezetők, és azóta még professzionálisabb és megbízhatóbb céggé váltak. A termékek egyszerűen a legjobbak, a változatosság pedig elképesztő! Még soha nem láttam olyan céget, ahol egyszerre több csúcsminőségű termék létezne!”

Üdv a csapatban

Jeff bármilyen sporttáplálkozási márkával társulhatott volna, de minket választott. Büszkék vagyunk arra, hogy a csapatunkban üdvözölhetjük. Mostantól együtt tápláljuk világszerte sportolók és fitnesz rajongók közösségének ambícióit - egy olyan erős, globális közösségét, amely immár 10 millió főt számlál.

 

Jamie Wright
Író és szakértő
Jamie Wright profiljának megtekintése
Jamie Wright humán táplálkozástudományok, valamint sporttudományok terén szerzett diplomát, és jelenleg több szervezettel működik együtt, saját programot tart fenn, hogy segítse az ügyfelek táplálkozási céljait. A Táplálkozási Szövetségnél akkreditált, több száz ügyfélnek segített - az otthoni anyáktól kezdve a nemzetközi versenyzőkig - bizonyítékokon alapuló, holisztikus táplálkozási program által, hogy elérjék egészség és fitnesz céljaikat. A programján túlmenően Jamie rendszeresen publikál táplálkozás témában is, számos szempontból bemutatva azt. Kutatásait prezentálta az Egyesült Királyság elhízással kapcsolatos kongresszusán, valamint a tengerentúli konferenciákon, és számos e-könyvet írt, miközben másoknak is besegít (beleértve a jótékonysági sportszervezeteket). Kutatása a súlymenedzsmentre, valamint a sportteljesítményre és kiegészítők használatára összpontosított. Óriási sportőrült, lelkes edzőterem látogató és bármilyen kutyákkal kapcsolatos dolgok szerelmese. Jamie célja a tudományos, szakmai tapasztalatok és ismeretek megosztása az, hogy fényt hozzon a hatalmas mennyiségű téves információ és félretájékoztatás terén, ami a fitnesz és egészségiparra jellemző manapság.
myprotein