Ugrás a fő tartalomra
Kiegészítők

Green Superfood Blend – Egy teljes értékű superfood keverék

Green Superfood Blend – Egy teljes értékű superfood keverék
Claire Muszalski
Regisztrált dietetikus2 év Ago
Claire Muszalski profiljának megtekintése

Fordította: Rózsa Zoltán

 

A zöldség és gyümölcs kivonatokból készült étrend-kiegészítők népszerűsége töretlenül növekszik. Ezekkel a kiegészítőkkel gyorsan, egyszerűen és ízletes módon fokozhatod vitamin és ásványianyag beviteled. Edzés utáni fehérje turmixod, reggeli smoothie italod, vagy akár zabkásád részeként is élvezheted a több ízben elérhető, 27 növényi összetevőből készült Green Superfood Blend készítményünket. Nehezedre esik az étkezési rostokban gazdag zöldségeket megfelelő mennyiségben elfogyasztani? Formulánk segítségével költséghatékonyan és másodpercek alatt elfogyaszthatod „zöldség porciód”.

 

A cikk tartalmából:

superfood

Mi az a Green Superfood Blend?

Több kell egy hangzatos névnél ahhoz, hogy meggyőzve érezd magad a Green Superfood Blend szuperélelmiszer keverék hasznosságát illetően? Készítményünk 27 szuperélelmiszer kivonattal támogatja egészséged megőrzését, beleértve a brokkolit, acerolát, spenótot, búzafüvet és a fodros kelt. A növényi összetevőket egy speciális eljárás során dehidratálják, és apró szeműre porlasztják. A folyamat eredményeképpen 500 gramm Green Superfood Blend keverékben 1151 grammnak megfelelő kelkáposzta található. Az alábbiakban azon vitaminokról és ásványi anyagokról tudhatsz meg többet, amelyek magas koncentrációban megtalálhatóak a termékben.

Esszenciális vitaminok

Az esszenciális vitaminok olyan mikrotápanyagok, amelyeket az emberi szervezet képtelen előállítani, így külső forrásból szükséges bevitelüket fedezni. Megfelelő vitaminbevitel nélkül hiánybetegségek léphetnek fel. Zöldség- és gyümölcs szárítmányból készült kiegészítőnk magas koncentrációban tartalmazza az alábbi vitaminokat.

 

C-vitamin

Tudod, mi közös a gránátalma, kelkáposzta, spenót, brokkoli, szeder és bodza növényekben? Az, hogy mindegyiknek kimagasló az aszkorbinsav tartalma. Termékünkben ezen növények kivonatát megtalálhatod, így biztos lehetsz benne, hogy aszkorbinsav beviteled egy részét fedezed. A kielégítő C-vitamin bevitel hozzájárulhat az immunrendszer és idegrendszer megfelelő működésének fenntartásához. Az egészségügyi előnyök nem fejeződnek be itt, a C-vitamin bevitel fontos szerepet játszik a megfelelő kollagén termelés fenntartásában, az egészséges haj, erős köröm és rugalmas kötőszövetek megőrzésében.

Jobban megismernéd az aszkorbinsav pozitív egészségügyi hatásait? Ebben a cikkünkben a C-vitamin adagolásáról, mellékhatásairól és előnyeiről olvashatsz többet!

 

B-vitaminok

Termékünk rizsliszt, AncienTrim, kelkáposzta, spirulina és árpafű por tartalmával gondoskodik arról, hogy napi B-vitamin beviteli célod elérése ne ütközzön akadályba. A B-vitaminok (tiamin, riboflavin, niacin, folsav és B6-vitamin) elengedhetetlenek az emésztési, vörösvérsejt képződési és mentális egészség fenntartásához.

 

K-vitamin

Magas K-vitamin tartalmú kelkáposzta, gránátalma, brokkoli, spenót, szeder és lucernafű por összetevőink segítik megemelni napi K-vitamin fogyasztásod. A megfelelő K-vitamin bevitel hozzájárul az egészséges csontsűrűség megőrzéséhez.

 

Béta-karotin

A béta-karotin egy olyan vöröses, narancssárgás pigment, amely számos zöldségben és gyümölcsben megtalálható, például a répában, a paprikában és a paradicsomban. A béta karotin egy provitamin, vagyis egy olyan vegyület, amely az emésztési folyamatok során vitaminná alakul át, így elfogyasztását követően testünk A-vitaminná alakítja. Hallottad már szüleidtől, hogy edd meg a répát az éles látás megőrzéséhez? A vitamin fogyasztás hozzájárulhat a látás, bőr és immunrendszer egészségének fenntartásához. Készítményünk tartalmaz sárgarépa, spenót és kelkáposzta port, amelyek mind jó béta-karotin források.

 

Kíváncsi vagy pár gyümölcsös frissítő receptre? Ebben a cikkben találhatsz pár remek gyümölcsös ital receptet!

superfood ital

Esszenciális ásványi anyagok

A vitaminokon kívül az ásványi anyagok jelentik a mikrotápanyagok másik nagy csoportját. Hasonlóan a vitaminokhoz, az ásványi anyagokat sem képes az emberi szervezet szintetizálni, így külső forrásból kell biztosítani a szükségletek fedezését. Készítményünk az alábbi ásványi anyagokban bővelkedik.

 

Vas

Kiemelkedő fontosságú ásványi anyagot jelent a vas. A vashiányban szenvedők számos panaszt tapasztalhatnak, ilyen például az enerváltság, kimerültség és a légszomj. Formulánk tartalmaz spirulinát és spenótport, amelyek egyaránt kiváló vasforrások.

 

Mangán

Ale, spirulina, árpafű és répapor tartalmának köszönhetően Green Superfood Blend keverékünk mangánt is biztosít szervezeted számára. A megfelelő mangán bevitel hozzájárulhat a kötőszövetek, csontok egészségének megőrzéséhez, és támogathatja a megfelelő emésztési folyamatok fenntartását.

 

Foszfor

Keverékünk kelkáposzta, árpafű és spenót por összetevőinek köszönhetően jelentős foszfor tartalommal is bír, amely a második legnagyobb mennyiségben előforduló ásványi anyag az emberi testben. Jelentős fontossággal rendelkezik a sejtképződésben, a sejtmembránok megfelelő működésének megőrzésében, a csontok és fogak normál állapotának fenntartásában.

 

Magnézium

Zöldség és gyümölcs keverékünk spenót tartalmának köszönhetően kiváló magnézium forrás. A magnézium hozzájárul a normál izomfunkcióhoz, fehérjeszintézishez és segít a fáradtság és kimerültség leküzdésében.

 

Egyéb egészséges komponensek

Green Superfood Blend keverékünkben számos egyéb pozitív egészségügyi hatásokkal rendelkező növényi alapú tápanyag található.

 

Antocianinok

 

A fentebb felsorolt esszenciális vitaminokon és ásványi anyagokon kívül további egészségtámogató összetevők találhatóak termékünkben. A szeder, áfonya és fekete áfonya kivonatoknak köszönhetően keverékünk antocianinokat tartalmaz. Az antocianinok olyan természetes pigmentek, amelyek lila, vörös és kék növényekben fordulnak elő. Habár a pozitív egészségügyi hatásokat vizsgáló kutatások nem jutottak tökéletes konszenzusra még, egyes feltételezések szerint azonban az antocianinok antioxidáns hatásúak lehetnek.

 

Étkezési rostok

Az árpafű, gránátalma és szeder kivonatok mellett számos egyéb növényi szárítmány garantálja a magas étkezési rosttartalomat. A kielégítő rostbevitel elengedhetetlen fontosságú az egészséges emésztéshez.

Kíváncsi vagy arra, hogyan támogathatja egészséged a megfelelő mennyiségű étkezési rost fogyasztás? Ebben a cikkünkben bővebben olvashatsz a rostbevitel előnyeiről!

 

Klorofill

A klorofill szó hallatán inkább a biológiai órák és nem egy gusztusos smoothie ital jut eszedbe? A növények zöld színéért felelős vegyület segíthet a szervezetben található kártékony baktériumok reprodukciós tevékenységén lassítani, így csökkentheti elterjedésüket.

superfood fogyasztása

Mikor érdemes a Green Superfood Blend terméket fogyasztanom?

A nap bármely időpontjában élvezheted Green Superfood Blend termékünket, azonban a számos energiafokozó összetevő miatt célszerű a reggeli alkalmával fogyasztanod, így biztos lehetsz benne, hogy a napodat a megfelelő módon kezded. Termékünk ízesítetlen változatban, illetve ínycsiklandó barack és mangó, málna és vörös áfonya ízekben érhető el. Ellenállhatatlan ízű "szuper élelmiszer" keverékeink segítségével akkor is élvezheted a zöldség és gyümölcs fogyasztás előnyeit, ha nem rajongsz a növényi élelmiszerek ízéért. Ízesítetlen termékünk pedig bármelyik turmix részeként növelheti mikrotápanyag beviteled. Gasztro kreativitásod nem ismer határokat? Palacsinta porunkkal keverve Green Superfood Blend mixünkkel vitaminbomba palacsintákat készíthetsz!

 

Cikkeink kizárólag információs és tanulási célokra szabad felhasználni, és nem vehetőek orvosi tanácsnak. Ha kétségei vannak konzultáljon egészségügyi szakemberrel, mielőtt étrend-kiegészítőket használna, vagy jelentős változásokat vezetne be étkezési szokásaiban.

Claire Muszalski
Regisztrált dietetikus
Claire Muszalski profiljának megtekintése

Claire a Táplálkozási és Dietetikai Akadémián végzett regisztrált dietetikus, valamint igazolt egészségügyi és wellness edzőként is végzett a Nemzetközi Egészségügyi és Wellness Coaching Konzorciumon. A Pittsburghi Egyetemen a BSc diplomáját biológia szakon, MSc diplomáját pedig klinikai dietetikus szakon szerezte.

Ételekről és fitneszről való beszélgetés és írás Claire fő jellemvonása, mivel szeret tapasztalataival másoknak egészségügyi és wellness céljaik elérésében segíteni.

Claire továbbá tanúsítvánnyal rendelkező beltéri kerékpáros oktató, és szereti a szellemi és fizikai lendületet, amit a rendszeres futásokból és jógaórákból merít. Amikor épp nem a fitnesszel van elfoglalva, szülővárosi sportcsapatainak szurkol Pittsburgh-ben, vagy családjával a konyhában főz.

Claire tapasztalatáról itt tudhatsz meg többet.

myprotein