Ugrás a fő tartalomra
Kiegészítők

Hajvitamin férfiaknak: támogasd hajad egészségét

Hajvitamin férfiaknak: támogasd hajad egészségét
MyproteinHU
Író és szakértő6 hónap Ago
MyproteinHU profiljának megtekintése

A férfiak hajának egészsége éppen olyan fontos, mint a nőké, hiszen előbbi is ugyanúgy hajlamos a töredezésre vagy egyéb károsodásra. Szerencsére a haj egészsége a megfelelő vitaminok pótlásával támogatható, ráadásul nemcsak ebben tesznek jó szolgálatot, de a szervezet egyéb funkcióit is támogathatják. Lássuk, melyik a legjobb hajvitamin férfiaknak!

Ha a hajad állapotát vagy akár az immunrendszered védekező képességét szeretnéd megerősíteni, a Myprotein 35%-os kedvezményével igazán megéri beszerezni a vitamin lista oldalon található termékeket. Mindössze a VITAMINBLOG kódot kell megadnod a fizetés előtt!

Férfi hajvitamin

Top 4 hajvitamin férfiaknak

Természetesen mindenféle vitamin és ásványi anyag rendkívül hasznos a szervezetünk számára, ám vannak olyan vitaminok, amelyek nagymértékben hozzájárul a haj egészségének javításához és fenntartásához.

Biotin

A biotin, vagy másnéven B7-vitamin az egyik legismertebb szépségvitamin, amely számos fontos funkciót lát el a szervezetünkben. Mindamellett, hogy hozzájárul a haj és a bőr normál állapotának fenntartásához, többek között támogatja az energiatermelő folyamatokat és az idegrendszer normál működését, és a makrotápanyagok megfelelő hasznosulásában is részt vesz. A biotin pótlását az étrend-kiegészítők mellett olyan élelmiszerek fogyasztásával is biztosíthatjuk, mint a máj, a tojássárgája, a zöld leveles zöldségek, a hagymafélék, a lazac és még sok más.

Réz

A réz egy fontos ásványi anyag, amely az egész szervezetben megtalálható, és számos biológiai folyamat egyik jelentős szereplője. Nélkülözhetetlen az immun- és idegrendszer normál működéséhez, közreműködik az energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, és fokozza az oxidatív stresszel szembeni védelmet. Természetesen nem véletlenül említjük, ugyanis a réz a haj és a bőr normál állapotának fenntartásában is részt vesz. Mivel a szervezetünk nem képes előállítani, így bevitelét étrend-kiegészítőkből és élelmiszerekből kell megoldanunk, például napraforgómagból, földimogyoróból, rákfélékből, aszalt szilvából, kakaóból.

Cink

A cink szintén egy jelentőségteljes nyomelem, hiszen kiemelkedő szerepet játszik abban, hogy az emberi szervezet úgy működjön, ahogyan kell. Hiánya a fehérje-, zsír- és szénhidrát anyagcsere lelassulásához, a látás és a szellemi működés csökkenéséhez, valamint a haj, a bőr és a körmök állapotának romlásához vezethet. Szerencsére számos élelmiszerben megtalálható - húsfélék, zab, magvak stb. -, de nem árt, ha étrend-kiegészítők segítségével is hozzájárulunk az ideális cinkbevitelhez.

Szelén

Ez az antioxidáns a rézhez hasonlóan erősíti az immunrendszer állapotát és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védekezőképességét. Ám ennél jóval többre is képes: elősegíti a reprodukciós folyamatokat, közreműködik a pajzsmirigy megfelelő működésében, és nem utolsósorban a haj és a köröm állapotára is kedvező hatást gyakorol. A multivitaminok mellett érdemes olyan magas szeléntartalmú ételeket beépíteni az étrendünkbe, amellyel hatékonyan tudjuk növelni a szelénszintünket.

Multivitamin a férfiak igényeire szabva

A tápanyaghiány bárki szervezetére negatív hatással lehet, ám van néhány olyan vitamin és ásványi anyag, amely kifejezetten fontos a férfiak egészsége szempontjából. Többek között ilyen a B-, C-, a D- és az E-vitamin, a folsav, a réz, a mangán és még sorolhatnánk. Éppen ezért egy olyan étrend-kiegészítőt érdemes választanod, amely egyesíti magában a férfiak számára nélkülözhetetlen szerves vegyületeket és nyomelemeket. A Myprotein kínálatában ez az Alpha Men, amelyet megéri beszerezned, ha fontos számodra az egészségi állapotod!

Az Alpha Men egy kifejezetten férfiak számára előállított multivitamin formula, amely alapvetően is kedvezően befolyásolja a szervezet működését, de különösen ajánlott az aktív életmódot folytatók számára. Ez az étrend-kiegészítő esszenciális vitaminok és ásványi anyagok egész garmadáját rejti magában, amely a lazább hétköznapokon és a kemény edzéseken egyaránt megkönnyíti a dolgodat. Számos pozitív jellemzője mellett azt is mondhatnánk, hogy ez a legjobb hajvitamin férfiaknak, ugyanis tartalmazza a haj és a bőr egészsége számára fontos biotint, rezet, cinket és szelént, ezen kívül pedig többek között B-vitaminokkal, folsavval, magnéziummal, C-vitaminnal és kalciummal gondoskodik számos fontos biológiai folyamat megfelelő működéséről.

Ne feledd, hogy a VITAMINBLOG kód használatával a vitamin lista oldalunkon szereplő termékekhez - például az Alpha Menhez - 35%-kal kedvezőbb áron juthatsz hozzá!

Hajvitamin férfiaknak

Összefoglalás

A vitaminpótlás elengedhetetlen szervezetünk megfelelő működéséhez, és jó, ha tisztában vagyunk vele, hogy a férfiak vitamin és ásványi anyag igénye eltér a nőkétől. Ebből következőleg a férfi haj egészsége is speciális formulát követel, amely célzottan fejti ki kedvező hatását. Bátran kijelenthetjük, hogy a Myprotein kínálatában az Alpha Men az egyik legjobb hajvitamin férfiaknak.

Írta: Barabás Gabriella

Cikkeink kizárólag információs és tanulási célokra szabad felhasználni, és nem vehetőek orvosi tanácsnak. Ha kétségei vannak konzultáljon egészségügyi szakemberrel, mielőtt étrend-kiegészítőket használna, vagy jelentős változásokat vezetne be étkezési szokásaiban.

MyproteinHU
Író és szakértő
MyproteinHU profiljának megtekintése
myprotein