Ugrás a fő tartalomra
Nagykövetek

Interjú Kiss Anna bikini fitness versenyzővel – „Éreztem, hogy kell valami, ami sport.”

Interjú Kiss Anna bikini fitness versenyzővel – „Éreztem, hogy kell valami, ami sport.”
Rózsa Zoltán
Cikk és tartalomíró2 év Ago
Rózsa Zoltán profiljának megtekintése

Myprotein sportolói csapatunk tagjaival készült interjú sorozatunk ezen részében Kiss Anna bikini fitness versenyzőt ismerheted meg. Anna egyetemi tanulmányai mellett 21 éves korában lépett először színpadra, és a versenysport azóta élete meghatározó része. Közösségi média felületein sportcentrikus tartalmak megosztásával segíti követőit a táplálkozás, súlyzós edzés és az egészséges életvitel megismerésében. Alábbi interjúnkban megismerheted hazánk egyik legsikeresebb bikini fitness versenyzőjének mindennapjait, étkezési szokásait és edzés trükkjeit.

Kiss Anna

1. Egy korábbi interjúdban említetted, hogy a súlyzós edzést azért kezdted el, mert elégedetlen voltál a testalkatoddal. Hogyan vált az atletikusabb fizikum elérésnek vágya, versenyzés ambícióvá? Mi adta a kezdeti löketet ahhoz, hogy verseny sportolói útra lépj?

Kiss Anna: Én nem szoktam azt a sablonszöveget mondani, hogy mindig is életem része volt a sport. Nekem a szüleim sosem erőltették, inkább a művészet felé vettük az irányt: zongora, iskolai kórus, magánének, rengeteg fellépéssel és országos helyezésekkel. De ezek sosem adtak annyit, hogy elégedett legyek a hobbimmal. Éreztem, hogy kell valami, ami sport. Ki is próbáltam sokfélét, mint a társas tánc, úszás, atlétika, kosár. Mindben jó voltam, de nem a legjobb, én pedig kupát akartam a kezemben tartani. Rájöttem, hogy nekem nincs tehetségem ezekhez, így olyan sportot kell választanom, amihez inkább kitartás kell. Nyilván ekkor még a genetika fogalma sehol nem volt a szótáramban. Elkezdtem nézelődni az alakformálás felé, s persze, hogy a konditerem volt az, amit az egyetlen iránynak láttam. Beléptem tudatlanul napijeggyel, és elkezdtem. Tanultam, olvastam, néztem, hogy csinálják a „nagyok”, rengeteg szakirodalmat bújtam, egyre jobban beleástam magam a témába, megismertem a hazai és nemzetközi versenyzőket. Nagyon tetszettek az izmosabb, tónusosabb csajok, s én is olyan akartam lenni, de az elsődleges cél a kockahas volt. És persze tudtam, hogy ez csak úgy simán nem lesz, ehhez színpad és verseny kell. Plusz azt azért hozzátenném, én mindig a „rivaldafényben” voltam a művészetek miatt is. 6 év magánének megtanított szerepelni, úgyhogy tudtam, számomra a színpad elég otthonos környezet lesz, ha egyszer a fitneszben is odaérek. Talán 2010-et írtunk, mikor úgy igazán nekiálltam. Már akkor mondtam a szüleimnek, hogy én márpedig színpadon leszek. Ők csak mosolyogtak. Aztán amikor 2018 nyarán az első versenyemen eljöttek szurkolni, bizony anyukám elpityeregte magát, hogy mennyi kitartás van bennem. És sikerült: ott volt a kockahas.

 

2. Kiss Virág, IFBB bikini pro világbajnok versenyző inspirált abban, hogy hobbi sportolóból versenyzővé válj. Milyen érzés egykori idolod nyomdokaiba lépni? Volt egyéb sportoló, aki jelentős motivációt jelentett számodra a kezdéshez?

Kiss Anna: Bátran kijelenthetem, hogy Virágon „nőttem fel” és akkor még álmodni sem mertem, hogy nála kezdem meg a versenyzést. Sokszor voltam előtte közönségtalálkozón, vagy más fitnesz eseményen, ahol fotózkodtam vele. 2018-ban alapított csapatot, ahova egyből be is kerültem. Rendkívül jó érzés volt, hogy ő látta bennem mindvégig, hogy sikeres lehetek, s nemcsak a versenyzést illetően, hanem a közösségi médiában is. Sokat köszönhetek neki, sok tévés interjút is átadott nekem, mert látta, hogy fekszik nekem a kamera. Gyakorlatilag ő indított el ezen az úton. Illetve a színpadi pózolás alapjait is úgy megtanította, hogy a mai napig tudom azt kamatoztatni egyedül is. Virág mellett a külföldi versenyzők is nagy példaképeim voltak, s amikor már tényleg gyökeres része lett az életemnek a súlyemelés, folyamatosan nyomon követtem az olimpikonokat: Ashley Kaltwasser és társai.

 

3. Hobbi sportolóként edzői segítség nélkül, internetes forrásokra támaszkodva állítottad össze edzésterved és étrended. Ha lehetőséged lenne kezdő énednek három tanácsot adni, mik lennének ezek?

Kiss Anna: Az elején szeretném elmondani, hogy rengeteg hibába ütköztem biztosan akkor, de nagyon büszke vagyok arra, hogy egyedül megtanultam az alapokat. Majd az első csapatommal és a mostanival is azokat finomítjuk, bővítjük a fogalmakat, módszereket, mind edzés, mind étkezés terén. Viszont a tudás, amit a jelenlegi edzőmtől, Németh Rékától kapok, egészen páratlan. A legtöbbet neki köszönhetem, pedig alig dolgozunk együtt 10 hónapja. Amit fontosnak gondolok:

  • Hit: Bízni magadban, s a negatív, rosszalló vélemények se tántorítsanak el.
  • Rendszer: Voltak és lesznek hullámvölgyek, és nehezebb idők, de a rendszer mindig maradjon meg az életben.
  • Kitartás: Csak az veszít, aki feladja. Utolsó pillanatig csinálni kell, akkor is, ha nem sikerül.

 

4. Korábban bikini fitness versenyfelkészülésedben és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közigazgatásszervezés szakán folytatott tanulmányaidban egyszerre álltál helyet. Hogy tudtad a tanulmányi kötelességeid, edzéseid és egyéb sportolói feladataid összeegyeztetni? Milyen tanácsaid vannak azok számára, akik az iskolai és munkahelyi elfoglaltságok mellett nehezen találnak időt a sportra?

Kiss Anna: Az egyetemet másodikként jelöltem meg, nem volt különösebb célom vele, csak, hogy továbbtanuljak valahol. Állami ösztöndíjas tanulóként sikerült a 3 évet megcsinálnom a versenyzés mellett. Amikor nem vettek fel az első helyre, kudarcnak éltem meg, ám most már pontosan jól tudom, hogy a Jóisten tudta mi vár rám, a legjobb döntés volt az NKE. Sok volt a szabadidőm, kevés órám volt, nem szakadtam meg a tanulásban. A versenyzés mellett nem volt probléma a tanulással. Egyébként dobozoltam a kajáimat, vittem az edzőcuccomat, hol két óra között mentem edzeni, hol suli után, hol az egyetem konditermében, hol pedig rendes edzőteremben edzettem. Nekem a világ legjobb és legkönnyebb dolga volt egyetemistának lenni. Tanultam, és a hobbimnak éltem a kedvenc városomban, Budapesten. Persze azért érdemes megemlíteni, hogy maradtak ki egyetemi bulik, kocsmatúrák a fitnesz miatt, de ez engem nem tántorított el a célomtól. Áldozatokat mindig hozni kell!

Aláírom, nekem így könnyű dolgom volt, a szüleim is mindenben támogattak, így hál’ istennek diákmunkát sem kellett végeznem. Nagyon sokan a kevés idő miatt nem kezdenek sportolni, de nekem az a tanácsom lenne, hogy ne heti 3-4x, elég heti 1-2 alkalommal elkezdeni, és mindenki olyan sportot válasszon, amit szeret. Ne akarjon súlyt emelni az, aki utálja a konditermet, ne fusson az, akinek nem bírja a térde. Megannyi jó sport van, a választás csak rajtunk áll. Ne legyen kényszer! Kikapcsolódás, öröm és feltöltődés legyen minden mozgással töltött perc!

Kiss Anna

5. Milyen tippekkel szolgálsz azoknak az olvasóknak, akik fontolgatják, hogy a rekreációs célú súlyzós edzés helyett kipróbálnák magukat a színpadon?

Kiss Anna: Őszintén megmondom, hogy úgy igazán senkit nem biztatnék arra, hogy versenyezzen. Az élsport más dimenzió. Nehéz, olykor nagyon-nagyon nehéz. De ha mégis ezen gondolkodik valaki, akkor az első és legfontosabb: edzésmúlt, legalább 1-2 éves edzésmúlt. 2-3 hónapnyi edzéssel és valamilyen rapid diétával nem lehet színpadra állni. Kellő tudatosság, s itt azt értem, hogy legyen tisztában nagyjából a versenyzéssel járó dolgokkal, akár anyagi, akár lelki, testi vonzatban, mert nagy meglepetések lehetnek útközben.

És ne akarjunk mindent azonnal. Ez egy hosszú, fárasztó, kemény, munkával teli menet a színpadig. Sok kitartás, türelem és lelki erő kell! Nem mellesleg ehhez való genetika! A genetikát nem tudjuk becsapni, leedzeni, máshogy edzeni. Bárki tud keményen edzeni és diétázni, de akinek nincs megfelelő genetikája, sajnos nem fog odaérni, ahova szeretne. Márpedig a cél az esetek 80%-ában a dobogó.

 

6. Egy YouTube videódban azt említed, hogy meghatározó gondolat, mely szerint „arra van ideje mindenkinek, amire szeretné”. Sikeres fitness influencerként és sportolóként sok különböző elfoglaltságod van. Milyen időgazdálkodási technikákat alkalmazol? Hogyan találsz időt minden fontos tevékenységre?

Kiss Anna: Lesarkítva ehhez a mai napig tartom magam, tudom, hogy vannak olyan élethelyzetek, amikor bármennyire szeretném, de tényleg nem jut időm enni, főzni stb.

Én óriási hálával tartozom itt is a fentieknek, hogy olyan munka felé vettem az irányt, ami szabad időbeosztású. Magyarország egyik legnagyobb biztosító cégének vagyok az értékesítője, s ez a vállalkozói élet magával vonzza azt, hogy úgy és akkor dolgozom, amikor tudok. Csak így tudom menedzselni a napi 2-3 edzést (versenyidőszakban), póz gyakorlásokat, főzést, bevásárlást, háztartást, tartalom gyártást, papírmunkát, párkapcsolatot. De egy sűrű napon a korán kelés a barátom. De alapvetően a szabad időbeosztás a kulcsa annak, hogy még nem hagytam el a fejem, no meg az, hogy van egy nyakam, ami kénytelen a helyén tartani azt.

 

7. Jelentős Instagram követőtáborod van, és YouTube csatornád is növekvő népszerűségnek örvend. Miért kezdtél el sportolói karrieredről tartalmat gyártani? Milyen érzés volt látni, hogy a feliratkozók száma jelentős növekedésnek indul?

Kiss Anna: Ahogy az elején is említettem, nekem Kiss Virág nagyon sokat segített ebben. Nála láttam, hogy kell előnyösen fotózni, posztolni, mit és hogyan kell kommunikálni, bár már némi alapom volt a kommunikációt illetően, hiszen előtte sokat tevékenykedtem a gimiben is különböző rendezvényeken, írtam cikkeket, és voltak videós forgatásaim. Hogy mi is volt a cél? Gyakorlatilag a szponzorációk. Szerettem volna, ha megismernek, követnek, később pedig akár szponzorokra is lelhetek a közösségi média által. Ez volt a cél az Instagrammal. Illetve nagyon szerettem fotózni, posztolgatni, és jó érzés volt, mikor az első üzeneteket megkaptam, hogy mennyire szeretik a munkásságom, felnéznek rám. Rám, aki igazából még sehol nem tart, de mégis inspirálódnak a tartalmaimból.

A YouTube csatornámmal pedig egyértelműen az volt a célom, hogy magát a fitneszt és testépítést közelebb hozzam az emberekhez. Amikor ezt a szót kiejtjük, mindenki a hatalmas, izomtól duzzadó bicepszekre gondol, sok porral, meg valami fehérjével, meg csirke-rizzsel a háttérben, de valójában kevesen tudják, hogy miről is szól ez. Soha nem lesz elismert olimpiai sportág, mint egy úszás, de szerettem volna, ha ledőlnek a tévhitek. Azt hiszem, sikerült. Nagyon jól emlékszem, hogy az első pár videóm után, amik a verseny vlogok voltak, rám írt két gimis volt osztálytársam, mindketten elég konzervatív szemléletű lányok, soha nem volt köztünk szoros barátság, de írtak, hogy mennyire máshogy látják ezt most már, és köszönik, hogy erről őszinte képet mutattam. Az egy fantasztikus élmény volt.

Kiss Anna

8. Egy kérdések és válaszok videódban kifejtetted, hogy számodra az étkezési terv eltökélt követése nem megterhelő. Testvéred esküvőjén saját sportolói diétádnak megfelelő ételt fogyasztottál, és ellenálltál az ünnepi fogás csábításának. Hogyan tudsz önkontrollt gyakorolni ilyen helyzetekben? Milyen tippjeid vannak azon olvasók számára, akik nehezen tudnak ragaszkodni étrendjükhöz?

Kiss Anna: A magyar embernek van egy olyan rossz szokása, hogy minden elé helyezi az ételt, étkezést. Úgy értve rossz szokás, hogy amikor étteremre, ételre gondolunk, akkor általában a magyaros, zsíros, szénhidrátdús kaják jutnak eszünkbe, holott megannyi egészséges, szervezetnek igen hasznos tápanyaggal is tudnánk főzni. Számomra az étrend maga az életmód, én ebben élek. Van egy célom, amihez olykor le kell mondani egy-egy finom falatról, de az csak egy pillanatnyi negatív dolog. Számomra sokkal többet ad a sport, mint egy nutellás palacsinta. Megemlíteném itt azt, hogy jelenleg, Rékával az edzőmmel flexibilis életmódot folytatunk. Magyarul mindent ehetek, csupán kalóriát és persze makro tápanyagokat számolunk. Flexibilis, azaz szabadkezű a versenydiétám is. Nincs megszabva konkrét étrend, én állítom össze nap, mint nap a meghatározott makrókon belül. Persze ez nem azt jelenti, hogy csokit csokival ehetek, mert a szénhidrát egyből elfogyna aznapra, csupán azt jelenti, hogy élvezhető, egészséges, kiegyensúlyozott minden. Feltételezhetően nem golyózom be az egyhangú étkezéstől a versenyidőszak végére! Ez lenne a leghasznosabb tippem mindenki számára, hogy életmódot folytassanak, ne kamu fogyókúrákat, ne csodaszereket igyanak, legyen flexibilis életmódjuk, amibe minden belefér, mértékkel persze.

 

9. Online felületeiden többször említetted az átvezető diétát (reverse diet). Mi a módszer lényege? Miért döntöttél alkalmazása mellett? Alkalmas kezdő sportolók számára is?

Kiss Anna: A reverse diet számomra teljesen új fogalom volt, amikor Rékával 2020 novemberétől ezt kezdtük alkalmazni. Előtte én sehol nem találkoztam ezzel, vagy csak nem figyeltem rá. Ennek az a lényege, hogy egy igen alacsony kalóriatartalmú diétát követően, hétről hétre emeljük a kalória és makró bevitelt, úgy, hogy a súlygyarapodás minimális legyen. Kvázi anyagcsere fokozás. Ha az én példámat vesszük, erre azért volt szükség, mert a versenydiétám elég extrém volt, sajnos nagyon alacsony kalória bevitelre volt szükség, viszont, ha ezután nincs visszavezetve, akkor a versenyzők sokszor beleesnek abba, hogy egy pohár víztől is felugrik 2 kg. A szervezet ilyenkor arra készül, hogy újra sanyargatás lesz. és minden, ami plusz, azt raktározza. Előbb víz, majd utána szépen lassan zsír formájában. Sajnos így alakul ki pajzsmirigy probléma, étkezési zavar, bulimia és mindenféle lelki probléma, amikről kevesen beszélnek. Ezt a hirtelen súlygyarapodást lehet a visszavezető diétával kiküszöbölni, ami nálam sikeres volt. Majd a visszavezetést követte egy tömegnövelő időszak, amikor is a napi össz kalóriabevitelem elérte az akár 2500 kcal-t is. A versenyidőszak legalacsonyabbja napi 700-800 kalória volt. Illetve nem volt szükség egy perc kardióra sem, edzésem is heti 4x volt. Kezdő sportolók anyagcseréje feltételezhetően jó, de versenyidőszak végével mindenkinek szüksége lehet erre a módszerre, főleg a lányok körében.

 

10. A flexibilis étrend elveit alkalmazod minden napi érkezésed során, vagyis az elfogyasztott kalóriák egy része szabadon kiválasztott, nem a konvencionális értelembe vett egészséges élelmiszerekből származik. Tapasztaltál bármilyen változást a flexibilis étrendre történő átálláskor? Hogyan tudod az elfogyasztott élelmiszerek tápanyagtartalmát étrendedbe illeszteni?

Kiss Anna: A legnagyobb változás, amit tapasztaltam az, hogy boldog és kiegyensúlyozott vagyok. Nincs lelkiismeret furdalásom, ha este megittam egy pohár bort, vagy reggel kakaós csigát reggeliztem. A flexibilis diéta keretet adott az életemnek, megtanultam enni. Megtanultam élni. Nem görcsöltem rá semmire, és sokkal egészségesebb is lettem a változatos étkezésektől. Persze az arányok off szezonban 80-20%, ami azt jelenti, hogy 80%-ban „egészséges” élelmiszereket fogyasztottam (halak, húsok, zab, sajtok, sonkák, lassú felszívódású szénhidrát, joghurtok, müzli stb.) 20%-ban pedig minden „élvezeti” feldolgozott élelmiszer (édesség, chips, koktél, alkohol stb). Ezzel ki lehet küszöbölni azt, hogy állandóan sanyargassuk magunkat. Az elfogyasztott élelmiszereket applikáció segítségével csekkolom. Annyi a hátrány, hogy mindent konyhai mérlegen mérni kell, és az applikációba beírni.

 

11. Legutóbbi videódban bemutatod, hogy milyen Myprotein termékeket rendeltél. Az eddig kipróbált termékek közül melyek a kedvenceid? Milyen termékek használatát javaslod kezdők számára?

Kiss Anna: Mindenféle elfogultság nélkül, de mindig meg tud lepni a Myprotein, főleg ruhák terén. Ezeket szeretném kiemelni, mert az évek során sok edzőruha márkát próbáltam ki, de számomra anyagra, minőségre a Myprotein ruhák nyerték el leginkább a tetszésemet. Én is inkább a letisztult, egyszerű, de mégis mutatós, színes ruhákat szeretem, ezért is áll közel hozzám az összes fajta kollekció, ami megtalálható. Természetesen a fehérjepor az, amiből már egy tengernyi mennyiséget elfogyasztottam, de az Impact Whey Cereal Milk ízű protein a nagy favorit most, illetve a versenydiétám miatt rengeteg Zero szószt fogyasztok, nagyon szeretem a tejkaramell öntetet.

Valamint a kreatin fantasztikus előnyeire is felhívnám a figyelmet. Januárban próbáltam először, és azóta is a legfontosabb táplálékkiegészítőnek tartom. Nagyban hozzájárul az edzéseim minőségéhez, az izomépítéshez, megtartáshoz. A kezdőknek szüksége lesz edzőruhára természetesen, továbbá alap dolgokat javaslok: fehérjepor, vitaminok, és egy flexibilis étrend alkalmazásával emésztő enzimre, hogy ne okozzon problémát a hirtelen fellépő sok és színes tápanyagbevitel.

Kiss Anna

12. Instagram oldaladon megosztott képeiden sokszor viselsz Myprotein ruhacikkeket. Mely Myprotein sportruhák a kedvenceid?

Kiss Anna: Ahogy azt az előző kérdésnél is írtam, nagyon szeretem a Myprotein márkát. Alapvetően nagyon pulcsis típus vagyok, így nálam abszolút favorit az összes pulcsi, de a nyári, laza Engage kollekció rövidnadrágjai is a kedvenc termékeim lettek, plusz az Essentials kollekció crop pólóit nagyon szeretem mindenféle színben.

 

13. Heti edzéseid száma nem fix, így edzés volumened eltérhet. Milyen szempontok alapján növeled vagy csökkented heti edzés volumened? Milyen edzés elveket alkalmazol?

Kiss Anna: Jelenleg a versenyfelkészülés miatt edzőmmel az aktuális formától tesszük függővé az edzések számát, ami hétről hétre változhat. A súlyzós edzéseim száma fix, heti 5 alkalom, de a kardió edzések folyamatosan változnak a kondíció függvényében.

 

14. Egyik edzős vlogodban hangot adsz annak, hogy lábaid izomtömegével nem vagy tökéletesen elégedett. Milyen edzéstechnikai módosításokkal próbálod fejleszteni a lábizmaid? Hogyan érdemes egy hobbi sportolónak kezelni egy lemaradt izomcsoport problémáját?

Kiss Anna: Természetesen ez már az első versenyszezonban is látszott, hogy melyik testrészem fejlődik gyorsabban, s melyik lassabban. Nőként a színpadon, főleg bikini kategóriában nagyon fontos a kerek fenék, tónusos, de nem túl izmos láb, kis kerek vállak. Mivel a felsőtestem gyorsan fejlődik, minden erőmmel a láb formázásán voltunk off szezonban. Újdonság volt számomra, hogy hetekre lebontott, pontos edzésterv alapján edzettem, rámentünk az alapgyakorlatokra, mint szabadsúlyos guggolás, felhúzás rúddal és csípőtolás. Ez mindennek az alapja volt, s ehhez jöttek a kiegészítő gyakorlatok, különböző lábgépek. Hobbi sportolóknak is azt ajánlom, ha az elmaradt testrészt akarják felhozni, érdemes plusz egy napot edzeni rá a fejlett testrészhez képest, s ne habozzunk minél nagyobb súllyal tréningezni azt, mert „teher alatt nő a pálma”.

 

15. Megterhelő versenyzőként a tudat, hogy edzésteljesítményed és étkezési szokásaid a hétköznapok során a jövőbeli értékelésed nagymértékben befolyásolják? Nehéz elengedi magad és elvonatkoztatni sportolói kötelezettségeidtől?

Kiss Anna: Ennél a kérdésnél visszakanyarodnék a flexibilis életmódhoz, hiszen ez áll legközelebb a „hétköznapi” élethez. Mióta ezt alkalmazom nincsenek óriási különbségek étkezés és étkezés között, próbálok az egyensúlyra törekedni, s versenyfelkészülés alatt sem kivonni magam az „éterből” csak mert felkészülök. Ugyanúgy el tudok menni másokkal kirándulni, a párommal 1-2 napra kikapcsolódni, nyilván figyelembe véve az előírásokat, például edzés és étkezés terén, de mára megtanultam ezt jól kezelni. S hiába 200%-kal a sportolói kötelezettségeknek élek, mellette tudok teljes értékű életet élni, valahol egy életmód erről szól.

 

16. Amatőr versenyzőként a tavaszi és az őszi versenyszezonban tartott megmérettetések közül választhatsz. Kifejezted, hogy 2021-ben kizárólag az őszi versenyekre kívánsz felkészülni. Hogyan épül fel a felkészülési időszak? Mik a versenyfelkészülés kevésbé ismert kihívásai?

Kiss Anna: Egy év nagyjából nálunk úgy néz ki, hogy alapozási időszak, tömegnövelési időszak, versenyfelkészülés és szezon. Ez nálam sincs másképp. November és január között reverse diet volt nálam, ami egyenlő az alapozási időszakkal, elkezdtem megbarátkozni a nagyobb súlyokkal és az alapgyakorlatokkal, úgy értve, hogy azokat heti többször alkalmaztam. Majd január és június között volt a tömegnövelési időszakom, ekkor már elértük a max súlyokat, max kalóriát, nálam ebben az időszakban sem volt kardió edzés, csupán heti 4 súlyzós edzés. Ezt követi most a felkészülés, ami már kalóriadeficittel, fogyással, kardióval és több súlyzós edzéssel, más edzés metódussal jár. Amikor felkészülésről beszélnünk, én szeretem az egész évet annak hívni, hiszem minden verseny az off szezonon múlik, akkor készülünk igazán, csak olyankor még lehet, hogy nincs pontos verseny dátum. Mondhatni tapasztalt versenyző vagyok, de új kihívás mindig van és lesz egy versenyfelkészülésben. Nálam most extra kihívás volt, hogy a nagyon csúnya Covid-19 betegségem után, hogyan tudok visszatérni 100%-osan az edzésbe. Voltak kisebb-nagyobb buktatók, de pályán vagyok, úgyhogy azt hiszem ezt a csatát én nyertem a betegséggel szemben. Persze, van belőle hátrányom, amit most próbálunk behozni, de nem érzem úgy, hogy ne tudnám behozni a lemaradást.

 

17. Milyen hosszú távú sportolói céljaid vannak? Mik azok az sporteredmények, amelyek elérése az abszolút célt jelenti számodra? Milyen terveid vannak az aktív versenyzői karrieredet követő időszakra?

Kiss Anna: Hosszú távú célom, hogy a mozgás örömét, egy jó életmód előnyeit hirdessem mindenki számára, s ha csak egy embernek tudok ezzel segíteni, akkor már célba ért az üzenetem. Kifejezett sporteredménytől nem teszem függővé pályafutásomat, én csupán csak élvezni, szeretni és örömmel akarom csinálni ezt, mindaddig, amíg előnyöm származik belőle. Aktív versenyzésem után mindenképp a magánéletem lesz középpontban, de hogy mi, az majd kiderül.

 

A fenti interjúban hasznos tippeket olvashattál Kiss Anna bikini fitness versenyzőről, és megismerhetted egy sikeres fitness influencer mindennapjait. Anna fiatalon csöppent a sport világába, és mozgás iránti szeretetének köszönhetően sikeresen helyt állt több versenyen. Örülünk, hogy termékeinkkel és támogatásunkkal hozzájárulhatunk sportcéljai beteljesítéséhez.

Rózsa Zoltán
Cikk és tartalomíró
Rózsa Zoltán profiljának megtekintése
A sport gyermekkorom óta szerves részét képezi életemnek. Írásaim elsődleges célja a táplálkozástudomány és testmozgás fiziológiájának megosztása közérthetően és szórakoztatóan. Cikkeimben komoly hangsúlyt fektetek arra, hogy állításaim ne csak személyes tapasztalataimat, de a sporttudomány legfrissebb álláspontjai is igazolják.
myprotein