Ugrás a fő tartalomra
Nagykövetek

Interjú Szabó-Thomka Hannával, az Exatlon Hungary All Star évad versenyzőjével

Interjú Szabó-Thomka Hannával, az Exatlon Hungary All Star évad versenyzőjével
Rózsa Zoltán
Cikk és tartalomíró2 év Ago
Rózsa Zoltán profiljának megtekintése

Szabó-Thomka Hanna a TV2 Exatlon Hungary sport-reality műsor versenyzője, testnevelés tanár, sport influencer és a Myprotein sportolói csapat tagja. Sportnagyköveteinkkel készült interjú sorozatunk egy korábbi részében megismerhetted már Hanna egyetemi tanulmányait, kedvenc Myprotein termékeit, tapasztalatait az Exatlon Hungary verseny kapcsán, étkezési és edzési szokásait. Hanna életében új kihívás érkezik. Az Exatlon Hungary sportvetélkedő 3 évadában 4000 versenyfutam során, több mint 100 versenyző vetette össze képességeit. Rendhagyó módon a negyedik évadban a korábbi szériák versenyzői alkotják a Kihívók és Bajnokok csapatát. Az Exatlon Hungary All Star évadában Hanna visszatér a Dominikai Köztársaság egzotikus környezetébe, hogy újra megkísérelje a győzelmet.

Szabó-Thomka Hanna

1. Az előző interjúban kifejezted, hogy a vetélkedő műsorban való részvétel életed egyik legjelentősebb élménye. Milyen érzések kavarognak benned most, hogy visszatérhetsz a Dominikai Köztársaság lélegzetelállító szépségű környezetébe versenyezni? Hogyan töltöd a forgatás előtti heteket?

A tudat, hogy újra részt vehetek ebben a műsorban nagyon nagy örömként ért, viszont így közel az induláshoz azt érzem, hogy nagyon sok mindent hagyok itthon, akiket és amiket szeretek. Nem olyan könnyű most elindulni, mint pár éve. Viszont azon a napon, mikor megtudtam, hogy van esélyem menni, azonnal nekiálltam gyakorolni az ügyességi feladatokat. Tesi tanárként dolgozom, így a környezet adott volt, minden lyukas órában és szünetben próbáltam az ügyességi játékokat minél jobb szintre felhozni. Az edzéseimet tekintve, köredzéseket és futással kiegészített edzéseket végeztem, ezzel készülve a dinamikus, gyors pályákra. Úgy érzem, jó felkészülést tudhatok a hátam mögött, és magabiztosan állok neki a versenynek.

 

2. Az előző vetélkedő alkalmával a karikadobás miatt estél ki. Gyakoroltad a pontos dobást? Milyen gyakorlatokkal fejleszted a pontos célzást?

Igazából ez lehet furcsa lesz, de az adventi időszakban tele vannak a boltok koszorúkkal, így vettem párat, és ezek funkcionálnak karikaként a felkészülésemben. Kifejezetten jól szállnak. Azt gondolom sokkal tudatosabb vagyok ezzel az eszközzel, volt időm kitalálni hogyan tudom a legjobban irányítani ezeket az eszközöket.

 

3. Instagram oldaladon 12 héttel az interjú megjelenése előtt megosztottál egy képet az alábbi leírással: „A felkészülés elkezdődött! De hova készülök?”. A követőid ekkor még nem tudhatták, hogy a sportvetélkedő új évadára kezdtél el felkészülni. Hogyan változott edzésed és étrended?

Az, hogy elkezdtem a felkészülést, csak annak szólt, hogy majd valamikor ki fogok menni a játékba, viszont az, hogy a kezdő csapat tagja leszek csak jóval később derült ki. Viszont én az első perctől a kezdő csapatba készültem, ezért vettem komolyan a felkészülést. Az edzői munkámat egy időre abba kellett hagynom, hogy a saját felkészülésemre tudjak időt szánni. Emellett mint említettem, a dinamikus robbanékonyságot fejlesztő gyakorlatok kerültek be az edzéseimbe, leginkább a Crossfit gyakorlatai. Nem köztudott, de a TV egy 4-5 kilogrammot rátesz az emberre, így erre figyelve pár kilót én is leadtam az elmúlt hónapban. A Myprotein termékei közül a legtöbbet ebben a COMMAND Self Revive Meal Replacment Shake segített. Ezen kívül a vitamin pótlásra is jobban figyeltem most, hiszen a játék közben erre nagyon minimálisan lesz lehetőségünk.

 

4. A Myprotein sportolói csapat tagjaként lehetőséged van termékeink kipróbálására. Van olyan étrend-kiegészítő vagy sporteszköz, ami segíti a sikeres felkészülésed?

Az ugrókötél a barátom. Nagyon nagy örömmel láttam, hogy a sprint kötél is felkerült a kiegészítők közé. A kalcium és a magnézium is a napi rutinom részévé vált. Illetve az erős napsugárzásra készülve a Tanning Tablets szedésével védem a bőröm a hirtelen leégéstől.

Szabó-Thomka Hanna

5. Testnevelés tanárként dolgozol egy nagykanizsai középiskolában. Az iskolai munkakörnyezet és az izgalmakkal teli, kamerák kereszttüzében folytatott sport kihívások között óriási a kontraszt. Milyen érzés a nyugalmas hétköznapok után, az ország egyik legnézettebb TV műsorában szerepelni? Hogyan reagálnak diákjaid és munkatársaid a versenyben nyújtott sportteljesítményedre?

Az iskola, ahol dolgozom nagyon támogatóan áll a kis kalandomhoz. Nagyon hálás vagyok nekik, hogy ilyen könnyűvé tették az elindulásomat. Az iskola vezetősége és a diákok is nagyon bíztatóak. Az órákon sokat kérdeznek a műsorról, és ki is próbáltuk imitálva a pályát, a játék izgalmait. Úgy érzem, hiányozni fog a munkám, én azon szerencsések közé tartozom, akik kifejezetten szeretik a munkájukat. A hétköznapjaim nekem a sportról szólnak, és ez kint sem lesz másként, így könnyedén ki tudok szakadni a környezetemből és egy időre a világ másik felén versenyezni. Akiket nagyon nehéz itt hagyni, az a közvetlen környezetem, a szeretteim.

 

6. Milyen céllal érkezel a Exatlon Hungary All Star versenyre? Milyen eredmény töltene el elégedettséggel?

Az All Star évad egy második esély, ahol ki lehet javítani a hibákat, amiket esetleg ma már másként csinálnánk, mint az előző évadokban. Nekem is az a célom, hogy egészen addig jussak el, mint 3 éve, de most ott abban a pillanatban nyerni akarok, és megtapasztalni milyen döntőt futni a főnyereményért. Nehéz munka lesz, de bízom benne, hogy sikeres leszek, és akik itthon vannak, büszkék lesznek rám.

 

Hanna kitartása és sportszeretete rajongói számára inspiráló lehet. Közösségi média oldalain és interjú nyilatkozataiban hasznos étkezési és edzéstechnikai tanácsokkal biztatja követőit az egészséges életmódra. 2022.január 3-tól követheted nyomon Hanna teljesítményét a TV2 csatornán. A Myprotein csapata drukkol Hannának. Reméljük, hogy az Exatlon Hungary All Star évadban sikerült ismét kimagasló teljesítményt nyújtani, és örülünk annak, hogy termékeinkkel támogathatjuk sikereit.

 

Szeretnél további interjúkat olvasni támogatott sportolóinkkal? Ezen az oldalon megtalálod nagyköveteinkkel készült interjúsorozatunk mindegyik cikkét!
Rózsa Zoltán
Cikk és tartalomíró
Rózsa Zoltán profiljának megtekintése
A sport gyermekkorom óta szerves részét képezi életemnek. Írásaim elsődleges célja a táplálkozástudomány és testmozgás fiziológiájának megosztása közérthetően és szórakoztatóan. Cikkeimben komoly hangsúlyt fektetek arra, hogy állításaim ne csak személyes tapasztalataimat, de a sporttudomány legfrissebb álláspontjai is igazolják.
myprotein